Neptunus v. 41

Hej alla fantastiska föräldrar och elever i Neptunus,

Vilken fantastisk uppslutning vi hade under onsdagens föräldramöte. Det var så roligt att så många av er kunde delta. För er som inte var med så kommer här ett protokoll från mötet. Har ni tankar och funderingar om vad som står i protokollet eller något som du hörde under mötet så är det självklart bara att ta kontakt med oss pedagoger som arbetar i Neptunus.

Protokoll från föräldramöte


SO – Ska vi va?

img_0384

 

I kursplanen för SO står det att vi ska arbeta med livsfrågor för eleven, till exempel gott och ont, rätt och orätt, kamratskap, könsroller och relationer. Detta för att eleverna ska kunna utveckla en förmåga till att kunna reflektera över hur individer och samhället formas, samt över de mänskliga rättigheterna och demokratiska värden. Detta är något som vi hela tiden försöker arbeta förebyggande med för att alla ska känna sig välkomna varje morgon. Under förra veckan var vi därför och såg teatern Ska vi va?

SKA VI VA? Handlar om Berit och Flisan som kanske inte har det så lätt tillsammans.

Berit är alltid ute. Berit är en sån som har sand i pannan och galonisar fast det inte regnar. Nu vill hon leka med Flisan. Hon knackar på. Ska vi va? säger hon. Men Flisan vill vara i fred och klippa med sin nya sax och smäller igen dörren. Då släpper mamma in Berit från andra sidan huset. Hur ska det bli nu? Måste man va?

Om ni vill höra boken finns den att lyssna på här: http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/312412?programid=2998

Vi har under veckan försökt fånga elevernas tankar och funderingar över hur Berit och Flisan känner  sig i de olika situationerna som uppstår i teatern.  Hur känns det om en kompis alltid säger nej till att leka? Eller hur känns det om någon alltid är så där fasligt på och alltid ska bestämma? Hur gör vi för att alla ska få möjlighet att känna sig med i leken?

Tankarna som startade när vi fick rita och diskutera tillsammans gav så många olika förslag kring hur våra kompisar Flisan och Berit faktiskt kände sig. Dessa samtal och denna teater är en start i vårt kompisprojekt som kommer pågå under många år fram över. Detta då vi ser detta som något väldigt viktig vilket ni föräldrar även poängterade under vårt föräldramöte när ni fick reflektera kring vilka förväntningar ni har på läsåret. Att få en trygg och stark grupp är grunden till positiv inlärning i alla ämnen.

    img_0408


Ma – Räknehändelser

Under veckan som gått har vi reflekterat över flera olika räknehändelser. Vad är det som faktiskt sker på bilden och hur kan vi visa våra tankar och på vilka olika sätt kan vi skriva på mattespråket. Här kommer några av elevernas räknehändelser.

img_0427                                     img_0426


Läxa i svenska:

imageI onsdags läste vi ett nytt kapitel ur Den magiska kulan, kapitel 6: Fotboll är kul s. 28-31. Veckans läxa är som vanligt att läsa veckans kapitel samt besvara frågorna till kapitlet i läxboken. Fortsätt svara på frågorna med en hel mening. Börja meningen med stor bokstav och avsluta med punkt. Vi ser fram emot att läsa era svar i läxboken och höra er läsa. Tänk även på att skriva med en penna som går att sudda så att du kan skriva ditt allra finaste.


Information:

Snart är det Höstlov!

För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.

Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät.

Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 17/10.

Fritids har öppet kl. 7.30-17.00 tisdag 1/11 – torsdag 3/11.

Dag före röd dag stänger fritids 15.00. Detta infaller fredag 4/11.

Måndag har fritids stängt för planering.

Mvh Fritids

https://docs.google.com/a/lemshaga.se/forms/d/e/1FAIpQLSeWRVo15-qSHYYzqm_5zv74xEn2cXW8_X9XZMO95MQsYJAROA/viewform

Magsjuka och löss

På mellangården har det varit flera fall av magsjuka vilket är väldigt obehagligt och jobbigt att få. Vi vill därför att ni tänker på att respektera de regler som gäller när man varit magsjuk och stannar hemma tills ert barn är helt bra. Vi har även haft fall av löss vilket inte heller är särkilt roligt så om ni alla har möjlighet att titta igenom era barns hår till helgen så gör vi en gemensam satsning till att dessa besökare försvinner.

 


Nästa vecka:

Måndag:

Tisdag: Vi går igenom läxan tillsammans.

Onsdag: Vi läser kapitel 7 ur Den magiska kulan. Delar ut läxmapparna.

Torsdag: Idrott för båda grupperna (glöm ej idrottskläder och handuk)

Fredag: Veckans bokstav presenteras. Friluftsliv (Bra kläder och skor för att vara i skogen och gärna en ryggsäck med vattenflaska om ert barn önskar).   

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']