Neptunus V. 46

Hej alla Neptunusar!

 

Under veckan som gått har vi uppmärksammat barnboksveckan på många olika sätt.

Ni var även delaktiga hemifrån med att fylla i formuläret kring elevernas favoritbok. Tack för hjälpen! Vilka fantastiska böcker vi fått tagit del av! Vi har läst kapitelböcker, som Harry Potter, Kapten Kalsong, LasseMajas detektivbyrå och Märta, bilderböcker som Aladdin, Pingvinen som aldrig frös, Den nyfikna Abborren och Jag vill gå i skolan och en mängd spännande faktaböcker där vi lärt oss en mängd olika saker, alltifrån traktorer, dinosaurier och rymden. Grön grupp har till och med “läst” en bok på ryska och sett att det ryska alfabetet inte ser ut som vårt.

 

   

 

Kunskaper

 

Under veckans matematiklektioner har vi fortsatt att arbeta med addition och subtraktion, och mött flera metoder för att addera och subtrahera inom talområdet 0 till 20. Vi har tränat på metoder att addera ental till ett tvåsiffrigt tal och motsvarande metoder för subtraktion. Vi har använt våra kunskaper om addition och subtraktion för att skriva likheter med siffror och symboler. Vi har tränat extra mycket på att automatisera tiokamraterna genom olika övningar, spel och lekar.

 

Under svenskalektionerna har vi arbetat med bokstaven Vv. Vi har läst sagor som eleverna hade med sig, pratat om dem och läst sagor genom QRkoder på iPaden. Något som eleverna verkligen uppskattade. De har även ritat en favoritkaraktär som de klistrat upp på en boksida. Vidare har vi sett den fantastiska filmen “The flying books of Mr Morris Lessmore” med en efterföljande diskussion om varför det är bra med böcker och att kunna läsa. Eleverna fick efteråt dokumentera sina tankar i en liten “bok” som vi satt upp på väggen.

 

 

  

  

 

Denna vecka har vi i SO (röd grupp) haft besök av Biancas mamma Annelie. Hon berättade om sitt yrke som barnläkare och visade massor av bilder av hur hennes arbete fungerar och vad man gör som läkare. Alla var intresserade och ställde  frågor. När vi får besök av er föräldrar så passar det så bra att ni berättar om ert yrke eftersom det är ett av målen i SO.

 

NO-lektionerna har vi lärt oss mer om Vargen. Vi har tittat på en film om vargar och tagit reda på intressant fakta.

 

friluftslivet gick vi till raketen och Gottis hade förberett en tipspromenad som handlade om olika barnböcker. Vi lekte “byta träd” och “fiskarna simmar”.

 

 

 

Idrotten gick också i barnboksveckans tema. Gottis hade förberett en bana inspirerad av Bamse, där eleverna fick använda sin styrka, klurighet, busighet, trötthet och “hoppighet”. Ni kan klura ut vilken karaktär som hörde till vilken station.

 

 

 

Normer och värden

I våra “tvärgrupper” har vi idag gjort en gemensam saga, en klurig namnlek och en massagesaga.

 

Hem och skola

 

Vi vill påminna om att elevernas skoldag startar kl 8:20 och då ska man vara på plats i klassrummet och hunnit landa. Från och med ca 8:00 är klassrummet öppet för en lugn stund t.ex. tyst läsning. Kl 8:20 startar vi dagen med en samling där alla elever behöver vara på plats. Det är en viktig start för oss som bör ske utan avbrott. OM det skulle hända att man inte hinner i tid vill vi att ni meddelar fritids och sedan hjälper ert barn att smyga in så tyst som möjligt när ni kommer.

 


JULLOV

Vi behöver få reda på om ditt barn är i behov av omsorg i form av fritids under jullovet.
Ska ditt barn vara på fritids på jullovet ber vi dig att skriva in barnets aktuella tider i schoolsoft.
Ska ditt barn däremot vara ledigt så ber vi dig ta bort eventuella tider och istället skriva ”ledig” under kommentar från vårdnadshavare.

Lemshaga fritids/fritidsklubb stängt: 27-28 december. Samt 7 januari.
Lemshaga fritids/fritidsklubb öppet: 21 december. Samt 2-4 januari.

Vi behöver få in ditt svar senast söndagen den 25 november, gällande 21/12 samt 2-4/1.

Detta gäller alla barn som är inskrivna på fritids.

Hälsningar Fritids och Klubben

 

 

Läxa:

  • Den magiska kulan – Läs kapitel 12 i läseboken med tillhörande sidor i läxboken.

 

Nästa vecka:

 

Måndag: Bokpåsen tillbaka till skolan.
Tisdag: Engelska och bild.
Onsdag:
Torsdag: Idrott – Ombyte och handduk.

Läsläxa lämnas in.

Fredag: Läxa och bokpåse lämnas ut.

 

Kommande händelser:

  • 13/12 Lucia startar kl.8.00 vid Amfiteatern. Ta med sittunderlag.
  • 20/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka
  • 21/12- 7/1 – Jullov (Fritids öppet från 2/1) Måndagen den 7/1 är fritids och skola stängt. 

 

Trevlig helg!

 

Ann-Sophie, Lisa och Agnes

Klasstelefon: 08-586 313

ann-sophie.petersen@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

agnes.jansson@lemshaga.se

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.