Neptunus v13

Hej alla Neptunusfamiljer!

 

Den här veckan har vi verkligen haft aprilväder. Barnen blev förtjusta över snön men det var alldeles för lite att bygga av. 

 

 

På veckans svenskalektioner har vi läst om sopsortering och återvinning. Vad kan ett använt ritpapper eller en plastflaska bli? Vi kopplade in no-lektionerna till hur viktigt det är att vara sparsam med vår planet. Vad kan vi göra bättre? 

Promenera istället för att åka bil, släcka lampor, fylla diskmaskinen, använda ritbok och fylla hela sidan istället för att ta nytt papper till varje krumelur. På I och med återvinning kom vi in på olika material som trä, papper, metall, glas och plast. Vissa material går att återvinna gång på gång på gång medans andra går att återvinna bara några gånger. 

 

 

På fredagens No-lektion lärde vi oss om hur vi kan ta reda på vilket djurs spillning som hör till vilket djur. Det helt överlägsna sättet är faktiskt att smaka lite på bajspluttarna…haha ; )

 

 

-April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill!! sa vi till barnen efter vi smakat på “bajspluttarna” och sedan fick alla barn varsin chokladboll = ))

 

 

Veckans bokstav var Jj och i bokstavspåsen gömde sig jord, jordgubbar, juice, järnspik och en jig (fiskedrag). Vi har även smakat på bokstaven J som blev en bit jordgubbe.

 

 

mattelektionerna har vi börjat med ett nytt kapitel. Talen 0-100. Vi har jobbat med hundrarutan och hur vi kan använda oss av den för att bland annat se mönster i talföljder. Vi har tränat på att visa ett tal mellan 0 och 100 med tiotalsstavar och entalskuber och sedan säga det med siffror.

 

 

Vi har också lärt oss två nya tecken, större än > och mindre än <. Lättaste sättet är att tänka sig tecknen är som ett krokodilgap som hela tiden vill äta upp det största talet. Här är en liten kom ihågramsa.

“Här är krokodilen Karl. Han vill bara äta höga tal. Han tar det som är mest för då blir det fest. Större än (>) räcker också till en vän. Mindre än (<) lämnar han till sen.”

 

 

Grön grupp har haft bild med Johannes och de påbörjade djurmasker.

 

Röd grupp har haft engelska med Faiza. Den här gången handlade det om About me, what kind of pets I like and don’t like.

 

Vi har haft Musik och vi lyssnade på De kidnappade instrumenten som den här gången handlade om Marimban. Nu börjar scenerna bli ganska fulla av instrument. Vi sjöng även några vårsånger om tussilagon, blåsippan och lärkan. Vi tog med vårsångerna ut på rasten och fortsatte att sjunga där ute också.

 

 

idrottslektionen fortsatte temat “lekar vi kan göra på rasterna och på uteidrotten”. Idag hoppade vi hopprep på olika sätt och sedan lekte vi Catch the flag.

 

 

Det är jättehärligt att barnen tycker om att duscha men i fortsättningen önskar vi att eleverna inte tar med duschkrämer, schampo mm. Det räcker att skölja av sig med vatten efter idrotten. Tiden vi har räcker inte till långduschar som det nu börjar bli. 

 

Nu börjar vi försiktigt välkomna er föräldrar in i skolan igen. Ni som önskar komma planerar tillsammans med oss lärare för att barnen i klassen ska vara förberedda och trygga med att vi får besök. Vid besöket får ni berätta om ert yrke, gärna visa bilder eller saker och sedan vara med i klassen och hjälpa till en lektion eller en fm/em. Dagen påbörjas vid expeditionen där ni får besöksskylt och skriver på sekretess. Ni som önskar äta med oss köper även en matkupong eller swishar när vi kommer till matsalen. Mejla oss så planerar vi ett besök!

 

Vecka 

Måndag: Bokstavspåsen till skolan
Tisdag: Läxan lämnas in. Ny läxa ut.
Onsdag:
Torsdag: Friluftsliv. Tag med något att dricka och frukt/smörgås
Fredag: Idrott

 

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva, Sara och Faiza

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.