Neptunus v16

Hej alla vårglada Neptunusfamiljer!

 

 

Vilken härlig vecka vi har haft! Solen har värmt oss, naturen är full av vårtecken och under lovet har Säteriet gjort fint på vår skolgård. Barnen har varit fulla av lekglädje i den nya labyrinten och med nya kul lekytor.

 

 

 

På veckans svenskalektioner har vi börjat med ett kapitel i svenskan som handlar om sagor. Vi läste folksagan om Gubben och gumman som fick tre önskningar.

.

 

mattelektionerna har vi  fortsatt att jobba med klockan, repeterat hel- och halv timme och placerat händelser i tidsordning. Vi har också använt begrepp som sekunder, minuter, timmar, dagar och veckor och kommit på över 40 olika tidsord.

 

 

 

NO:n har vi både pratat om vårtecken, sjungit månadssånger, sjungit om sopsortering, skrivit om våra plantor och tittat på spännande fynd från naturen. Vi undersökte ett tomt litet getingbo, ett rådjurshorn och ett fågelbo. Riktigt spännande att se vad många olika saker fåglarna bygger sina bo av!

 

 

SO-lektionerna har vi bland annat skrivit i boken om mig. Den här gången har alla skrivit om hur påsken firas hemma hos sig.

 

 

Vi har haft friluftsliv och då gick vi till raketen. Där fanns lappar med olika no och ma-uppdrag som vi gjorde i smågrupper. Efter det blev det fri lek i finvädret. Vi hittade massor med vårtecken som vitsippor, blåsippor, och en kopparödla. Vi upptäckte även att det tydligen är en älg som också gillar raketen.

 

 

 

Grön grupp har haft bild. Den här gången gjorde vi fina djurmasker.

 

 

Röd grupp har haft engelska.

 

 

Victor hade idrottslektion med både röd och grön grupp.

 

På tisdagar går vi igenom läxan här på skolan. Tag med läxmapp och bok även fast du läser kapitelbok hemma. Vi använder boken när vi tränar handstil under tiden som alla får läsa för en vuxen.

 

Äntligen har vi lite traditioner tillbaka efter covid! Vi börjar nästa fredag med skolgårdsstädning och hattparad.

På onsdag nästa vecka tillverkar vi hattar i skolan till vår hattparad som vi kommer att ha på fredag. Vårt tema för hattarna kommer att vara återvinning eftersom vi precis jobbat med det på NO:n. Ta med eget material hemifrån som till exempel toarullar, konservburkar, mjölkkartonger, tomma förpackningar, tidningspapper, kartong, tyg, plast mm.  Samma dag som hattparaden kommer vi också att göra vårfint på gården. Ta gärna med namnade krattor, trädgårdshandskar och ha på dig oömma kläder.

 

Vecka 17

Måndag:

Bokstavspåsen till skolan. Tag med återvinningsmaterial senast onsdag.

Tisdag:

Läxan lämnas in. Tag med läxhäfte och bok även fast du läser en kapitelbok hemma. Ny läxa ut.

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

Städdag och hattparad

 

Kommande händelser:

 

29/4 Skolgårdsstädning och Hattparad

6/5 Skolloppet

11/5 Skolans dag

 

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva, Sara och Faiza

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

 

tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13