Neptunus v18

Hej alla Neptunusfamiljer!

 

Vilket härligt väder vi fick idag när vi sprang skolloppet. Det blev en lyckad avslutning på veckan.

 

 

På veckans svenskalektioner har vi fortsatt att arbeta med texten om Gubben och gumman. Vi har parläst och jobbat klart med kapitlets sidor i arbetsboken. 

I bokstavspåsen gömde sig ord som kex, box, sax, häxa, byxor, xylofon, mix och lax.

 

 

Vi har smakat på bokstaven Xx och den här gången så var det Xylitoltuggummin.

 

mattelektionerna har vi jobbat med kapitlet som handlar om att massa. Vi har grupperat olika föremål i lätta och i tunga saker. Vi har delat in olika föremål i tyngre, lättare eller väger lika mycket. Vi har lärt oss använda balansvågar för att ta reda på svaret. Hur känns 1 kg? Hur läser man av en våg? Vi tränade även på att uppskatta vad som väger mer eller mindre än 1 kg.

 

 

 

Vi har haft friluftsliv och då passade vi på att göra nummerlappar till skolloppet. Vi tränade också på uppvärmnings dansen som vi kommer att dansa tillsammans innan loppet.

 

 

NO:n delade vi in eleverna i smågrupper för att göra frågor till tipspromenaden vi ska ha på skolans dag. Frågorna handlar om djur och natur, det vi jobbat med under våren. 

 

Vi har också tittat på korta avsnitt om “Team Rynkeby” som varje år anordnar skolloppet. Vi hade gemensam uppvärmning tillsammans med hela Mellangården och dansade till låten Ah-Yay.  Alla dansade i solen och sen sprang vi allihop! Barnen i Neptunus sprang hela 304 varv!! Vilka hjältar!

 

 

SO-lektionerna har vi skrivit om “Vad som gör min kropp pigg” kopplat till det vi lärt oss om genom Team Rynkebys information. Röd grupp har skrivit om vad jag hade velat odla om jag fick välja vad jag ville. Grön grupp har haft besök av Olles mamma Lotta som berättade lite om sitt yrke, som också är en del i SO:n på lågstadiet, att känna till olika slags yrken i vårt samhälle. 

 

 

Vi har också haft Anna som är skolkurator på besök. Hon har visat oss några avslappningsövningar och på slutet hann vi med lite massagesaga.

 

 

 

Grön grupp har haft bild med Cicci. Idag använde vi många olika material och tekniker när vi inspirerades av alla vackra körsbärsblommor som har slagit ut. Ni har väl sett vårt vackra träd vid Mellangården?

Det är härligt att få ”duka upp” allt material på mattan för att sedan få se elevernas lust och kreativitet blomstra.

 

 

Röd grupp har haft engelska och skrivit och sjungit om vad man tycker om att göra.

 

 

Fritidshemmets dag 10/5
Nu på tisdag den 10/5 kl.14.00-15.30 firar vi Fritidshemmens dag med olika lekstationer på skolgården där alla fritidsbarn från Mellangården (f-3) och de barn som går i Storgårdens fritidsklubb (4-6) deltar. Mellanmålet serveras utomhus (vi grillar korv) och plutobarnen äter först av alla (kl.14). När ni hämtar under eftermiddagen är det viktigt att söka upp den som checkar ut.

Skolans dag 11/5
Skolans dag är en tradition på Lemshaga, där alla klasser (f-9) har öppet hus. Mellan 13.00-15.00 är ni Lemshaga-familjer och andra intresserade, välkomna att besöka skolan. Denna dag kommer ni kunna går runt och titta i de olika gårdarna, samt se ett urval av vad alla klasser har arbetat med under året. Det kommer finnas olika stationer som en får prova på och Mars-klasserna (åk 5) kommer att ha en försäljning av fika utanför Storgården.
Varmt välkomna!

Viktigt!
Denna dag är det extra viktigt att den vuxna som hämtar är noga med att checka ut sitt barn hos den plutopedagog som har den gröna västen på sig. Först efter att ert barn har blivit utcheckat får de gå runt på skolgården tillsammans med er.
Några av oss pedagoger kommer att gå runt och titta med de barn vars föräldrar inte har möjlighet att delta denna dag. För att vi pedagoger ska kunna organisera oss på bästa sätt, önskar vi att ni meddelar oss om ni inte har möjlighet att delta mellan 13-15.

Ett förtydligande!
Alla ordinarie lärare och pedagoger har kvällsmöte från 15.30 denna dag. Vikarierande personal kommer att ansvara för de barn som är i behov av fritidsomsorg mellan 15.30-17.00.

 

Vecka 19

Måndag: Bokstavspåsen till skolan
Tisdag: Läxan lämnas in. Ny läxa ut. Fritidshemmets dag
Onsdag: Skolans dag 13.00-15.00 Varmt välkomna!
Torsdag:
Fredag: Idrott. 

 

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva, Sara och Faiza

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

faiza.kuzucu@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13