Neptunus V37

Hej alla Neptunusar!

 

Tack för ett trevligt föräldramöte! Vi kommer att publicera protokollet på SchoolSoft inom kort för er som inte kunde närvara eller vill läsa informationen igen. Missa inte att titta på filmen från vår idrottslärare Gottis. I slutet av detta veckobrev hittar ni de regler som vi pratade om på mötet.

 

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Aa. Två barn hade fyllt sin bokstavspåsen med 5 saker som representerade bokstaven. Vi har tränat på hur vi skriver bokstaven och skrivit ord. Vi har också smakat på bokstaven i form av apelsin och gjort bokstaven med våra kroppar. 

 

 

 

Under svenskalektionerna har vi förutom att vi arbetat med bokstaven Aa även läst en rolig berättelse om djurs svansar och vad de är bra för. Det inspirerade oss till att göra svansar på oss själva. Eleverna ritade sina fantasisvansar på en profilbild av sig själva. Sedan fick de skriva vad det var för svans och vad den är bra för.

 

 

 

Utifrån texten pratade vi även extra om orden balans, fly, akta, hjälper, klättra och fort. Barnen kom på många spännande händelser till de orden.

 

matematiklektionerna har vi startat upp ett nytt kapitel som denna gång handlar om addition 0-10. Vi har tränat på att dela upp tal och arbeta med likheter i enkla former av ekvationer.

 

 

Röda gruppen hade bild :

Färgerna är också kompisar: Visste ni att det finns kompisfärger? De hjälper varandra att synas och att visa sina bästa sidor. Rött och grönt, lila och gul, orange och blå.

Vi började måla varsin färgcirkel. Först gick vi igenom hur vi använder materialet och färgerna. Alla hade full koncentration och gjorde verkligen sitt bästa. I bakgrunden hördes lugn musik. Det blev en magisk stund.

Hälsningar Cissi

 

 

 

Veckan som kommer:

 

Läxa: Läsläxa och stavningsläxa, se läxhäftet. Ni har väl läst informationen till er föräldrar om läsläxan i början av läxhäftet!? 

Det är jättebra att ni skriver kommentarer, precis som några av er gjort, om hur läsläxan gått, om det kändes lagom svårt mm. 

 

Vecka 37

Måndag: Skoldagen börjar 9:40

Bokstavspåsen lämnas in.

Tisdag: Läxa lämnas in.
Onsdag: Läxa lämnas ut.

Planeringsdag fritids

Torsdag: Friluftsliv
Fredag: Idrott för båda grupperna (inomhus). Ta ombyte (ej skor). (Vi börjar med att duscha efter jul.)

 

Kommande händelser:

 

  • 22/9 – Planeringsdag fritids (Se info ovan eller på SchoolSoft)
  • 29/9 – Utvecklingssamtalsdag digitalt – Skola stängd, fritids öppet
  • V44 – Höstlov
    1/11 – Utbildningsdag – Fritids och skola stängt 

2/11 – Utbildningsdag – Skola stängd, fritids öppet

3-5/11 – Lov – Fritids öppet

 

 

Här kommer de regler som vi utlovade att vi skulle ta upp på föräldramötet:

 

Leksaker och dylikt

Vi vill att barnen lämnar personliga saker som leksaker, gosedjur, stressaker m.m. hemma om vi inte önskat eller kommit överens om något annat. Vi har allt som eleverna behöver på skolan 🙂

 

Mobilregler – Mellangården/Villan åk 0-3

(Detta gäller även smartklockor och liknande)

 

Vi rekommenderar att alla elever lämnar mobilerna hemma. Tas mobilen med till skolan ska det finnas en överenskommelse med mentor(/ansvarspedagog). Det kan handla om att eleven ska börja med självständig hemgång eller av någon annan relevant anledning måste ha med sig telefonen till skolan.

Tas mobilen med till skolan ska den lämnas in på morgonen till mentor(/ansvarspedagog) och återfås vid hemgång. Mobiler som tas med till skolan är inte skolans ansvar vilket även gäller de som har lämnats in.

Mobilen ska vara avstängd under hela dagen. Det är inte tillåtet att använda telefonen varken under skoldag eller på fritids. Behöver du nå ditt barn under dagen i en nödsituation går det bra att ringa expeditionen.

Vi förväntar oss att alla elever följer och respekterar ovanstående regler. Om reglerna inte följs tillämpar vi denna åtgärd:

  • Mobilen tas i beslag och återlämnas endast till målsman när mentorn/ansvarspedagog finns tillgänglig.

 

Tack för denna vecka!

 

Ann-Sophie, Eva & Trixie

 

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se
trixie.eriksson@lemshaga.se


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.