Neptunus v4

Hej alla Neptunusfamiljer!

 

Tänk att i Neptunus har nästan alla, både barn och pedagoger, varit friska hela veckan! Med många sjuka på skolan kändes det extra bra att åka iväg och åka skridskor.

Vi hade en superhärlig förmiddag på Ekvallen! Många var nybörjare men kämpade på. Det blev många vurpor, skratt och mysiga fikastunder mellan åkturerna. 

Alla var väldigt nöjda! Så nöjda att vi gärna åker igen snart, kanske om två veckor. Vi återkommer så snart vi vet.

 

 

 

 

 

Tyvärr uteblev den utlovade bussen. När vi väntat en stund och ringde och frågade hade plötsligt både mejl och samtal gått upp i rök. Vi fikade helt enkelt lite till vid busshållplatsen, inga bekymmer, och åkte med nästa buss som kom. Och då fick vi halva bussen för oss själva istället.

 

 

 

I matematik den här veckan har vi börjat med kapitel 2 i matteboken som handlar om addition och subtraktion talen 0-40. Vi övar att räkna entalen för sig och tiotalen för sig och använder tiotals-stavar och entals-kuber, talcirklar, tallinjer och våra små whiteboards. Fråga gärna barnen därhemma.

 

 

 

 

svenskalektionerna har vi jobbat med en text med finurliga fakta om djur. Det var en riktigt kul text. Sedan skrev barnen finurliga fakta om sig själva.

 

 

I bokstavspåsen gömde sig en ulltröja, utomjording, USA-flagga, 2 ugglor, ullstrumpa, ugn, utropstecken, undervattenskamera och en KLOCKA? Efter många gissningar kom någon på klockur och då blev det armbandsur…det var ett nytt ord för de flesta.

 

 

NO-lektionenerna har vi tittat på filmer om svenska djur på vintern och jämfört dem. Har de några likheter?  Nästa vecka fortsätter vi med svenska djur och faktatexter.

 

 

 

 

Idag har gröna gruppen gjort collage under bildlektionen med Cissi. Vi använde oss av olika material; papper, tapeter, kritor, vattenfärg mm. Temat för collaget var 2022. Kreativiteten flödade som vanligt!

 

 

  

 

rasterna har vi spelat lite musik för att lätta upp den tråkiga och leriga skolgården. Treorna kom ihåg några danser som de lärde sig i Pluto och nu har de lärt oss.  Det var många som var med och dansade och det var riktigt roligt att se så många dansa samma rörelser ihop.

 

 

 

Idag fredag, har vi haft idrott tillsammans både röd och grön grupp. Gottis bjöd på öppet hus med olika stationer som vi fick välja bland. Det var en riktigt uppskattad lektion som blev extra lång eftersom vi slog ihop grupperna. 

 

 

 

 

Nästa vecka kommer vi fira att vi gått i skolan 100 dagar! Som en extra läxa blir det därför att skapa / bygga / sätta ihop  talet 100 på valfritt sätt. Hur kan du framställa talet 100 så det blir enkelt att förstå att det är antalet 100? Använd gärna återvinningsmaterial när du bygger eller annat enkelt, billigt material.

Ta med din skapelse på torsdag då vi visar dem för varandra.

 

 

Vecka 5

Måndag: Bokstavspåsen till skolan
Tisdag: Läxan lämnas in. Ny läxa ut.
Onsdag:
Torsdag: 100 dagar smartare= 100-läxan visas upp
Fredag: Idrott.

 

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva och Sara

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.