Neptunus v49

Hej alla Neptunusfamiljer!

 

svenskalektionerna har vi arbetat med veckans bokstav Tt. Bokstavspåsen gömde en tomte, tallbarr, telefon, tandpetare, tomat, troll, teddybjörn, te och tandkräm.

 

 

 

Veckans smakupplevelse var tomater som de flesta glatt åt upp och ville ha fler. Perfekt godis! Eftersom vi inte hann smaka på bokstaven Öö förra veckan så smakade vi även på ölkorv denna vecka.

 

 

Vi har läst en beskrivande text om hur man gör ett kort. Vi läste flera gånger innan vi började tillverka kort. Det blev alla möjliga roliga hälsningar.

 

 

 

matematiklektionerna har vi jobbat med grunderna i längd och höjd. Vi har träna på att uppskatta längd och höjd och lärt oss begrepp som längre, kortare, högre och lägre. Vi har lärt oss att man kan mäta med saker/enheter. En penna kanske är 7 gem lång medans en annan penna är 5 gem lång. Det går också att uppskatta sakers längd med kroppen. Till exempel “Jag är 8 fötter lång”. Efter det tränade vi på att mäta med linjal, både i Singmaböckerna och på extra papper.  Alla fick en varsin ny linjal som de fick skriva sitt namn på. Förhoppningen är att de kommer hålla tills treans slut. Vi pratade om att linjaler är ömtåliga och vad som inte går att göra med linjalerna om de ska hålla.

 

 

I musik har vi lärt oss om harpan, lyssnat på “De kidnappade instrumenten” och lyssnat på vacker harp-musik.  Vi har även börjat träna på den julsång eleverna röstat fram, “Tomten jag vill ha en riktig jul”. 

 

 

 

Grön grupp har haft bild med Cicci. Vi fortsatte måla mönster med oljepastell och akvarell inspirerad av konstnären Josef Frank. De som blev klara fick måla en julkula med samma teknik.

 

 

 

Idrottslektionen gick i jultema med lekarna kanelbullen, snöbollarna kommer och tomtesmyg.

 

 

 

 

Tyvärr är julspelet nästa vecka inställt pga nya restriktioner. Därför blir det som vanligt friluftsliv. Ta med något att dricka och något gott som en smörgås, bulle eller kaka.

 

Lucia på Lemshaga!

Äntligen har vi möjlighet att fira Lucia igen med vårt traditionsenliga luciatåg. Den 13 December kl 08.00 går firandet av stapeln i vår amfiteater. Vi samlar klasserna utanför Mellangården kl.07.50 och går i gemensam trupp till Amfiteatern. Det är viktigt att barnen är varmt klädda och tar med sittunderlag. Kaffe/te och pepparkaka serveras vårdnadshavare till självkostnadspris i skolans matsal från 07.00. Denna dag ser schemat lite annorlunda ut eftersom eleverna börjar tidigare så slutar de även tidigare. Neptunus sista lektion slutar 12:40 och sedan tar fritids över.

 

Vecka 50

Måndag: Lucia 8:00 i amfiteatern. Neptunus samlas 07.50 utanför Mellangården.

Bokstavspåsen lämnas in

Tisdag: Läxa lämnas in. Läxa lämnas ut.
Onsdag:
Torsdag: Inställt julspel, friluftsliv (ta med varm dricka och smörgås/bulle/kaka) och sittunderlag.
Fredag: Idrott inomhus för båda grupperna. Glöm inte gympapåsen.

 

Kommande händelser:

 

  • 22/12 – 17:15 Julavslutning i Gustavsbergs kyrka för eleverna

 

 

 

 

 

Tack för denna vecka!

 

Ann-Sophie, Eva, Sara, Caroline & Lisa

 

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

caroline.lorne@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13