Neptunus v50

Hej alla Neptunusfamiljer!

 

Det blev en lerig början på veckan. Vårt fina gräs förvandlades till lervälling och barnen fick verkligen nytta av sina regnkläder och stövlar.  Vi har tittat på mysigt Luciatåg, ätit julbord och haft mellis ute. 

 

 

 

Under veckans svenskalektioner har vi tränat på att skriva olika ord som stavas med bokstaven c istället för s eller k. Vi har tränat på alfabetet och vilken bokstav som kommer före och efter. I bokstavs påsen dolde sig bokstaven Dd som docka, djur, dammsugare, duk, diadem, drake, dinosaurie, damm, dill och däck. Vi smakade på bokstaven D med digestivekex.

 

 

 

 

matematiklektionerna har vi fortsatt att jobba med kapitlet om längd och gjort den sista lektionen i bok 1A. Vi har också gjort extrauppgifter där vi på ett roligt sätt fått träna ännu mer på att mäta med både linjal och måttband.

 

 

 

 

friluftslivet promenerade vi till raketen där vi fikade och gick på bokstavsjakt. När alla bokstäver var hittade så bildades ordet pepparkaka. 

 

 

 

 

Båda grupperna har haft engelska. Vi repeterade numbers and colours och sjöng Jingle bells.

 

Röd grupp har haft bild med Cicci. Vi såg en fin julsaga, pratade om innehållet och om hur filmen var tecknad/målad.

 

Den här veckan slog vi ihop grupperna och hade en lång idrottslektion tillsammans. Vi hade jultema med lekar inspirerade av jul. Det blev Julkalender med rörelseuppdrag, kanelbullen, Floor is lava, klä julgranen och slutligen en sprudlande nyårsraket.

 

 

 

 

På tisdag nästa vecka har vi tänkt följa traditionen och julpyssla. Ta med en apelsin så får du prova ett gammaldags pyssel. 

 

Info från fritids:

Snart är det dags för jullov men innan det önskar vi att ni tömmer era hyllor i kapprummen, ta gärna med en påse/väska och ge till ert barn, eller be någon av oss i personalen om hjälp då vi önskar att ni stannar utomhus på grund av smittorisken.

 

Vill även påminna om att den 23/12 och den 5/1 stänger fritids klockan 15:00.

 

God jul och gott nytt år önskar vi på fritids!

 

Vecka 51

Måndag: Skoldagen börjar 9:40

Bokstavspåsen lämnas in.

Tisdag: Läxa lämnas in. Ta med en apelsin att pyssla med. 
Onsdag: Julavslutning. Tag med väska/stor ryggsäck till saker som ska hem från lådan. Bok och Jullovs-läsbingo kommer hem. 
Torsdag:
Fredag:

 

Tack för denna vecka!

 

Ann-Sophie, Eva, Sara, Caroline & Lisa

 

ann-sophie.petersen@lemshaga.se 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

caroline.lorne@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13