Neptunus v6

Hej alla Neptunusfamiljer!

 

Äntligen är nästan alla barn tillbaka! Veckan har gått fort med vanliga lektioner uppblandat med utvecklingssamtal, skridskoåkning och 100-fest.

 

 

Vi började veckan med bokstavspåsen som innehöll saker på Bb. Det var banan, bananskydd, bulle, byxa, blå, bajskorv, boll, bok, bubbelbad, ballong, ben och box.

Sen hittade barnen på en massa andra ord på Bb, 31  ord var rekordet den här veckan.

 

 

 

svenskalektionerna har vi även lärt oss lite mer om bläckfisken som vi sedan skrev stödord till och slutligen fick vi ihop en liten faktatext. Tänk att jättebläckfiskar kan bli 20 meter långa och att de har tre hjärtan!

 

 

 

matematiklektionerna har vi tränat på att subtrahera ental från ett tvåsiffrigt tal och att subtrahera tiotal från ett tvåsiffrigt tal.

 

 

 

friluftslivet var vi på Ekvallen igen. Gottis bjöd på lite olika övningar med OS-tema. Vi hade “skidskytte” med ärtpåsar och “straffvarv” och slalombana och vi tränade även att åka baklänges.

 

 

 

 

På eftermiddagen firade vi förra veckans “100 dagar smartare” och hade pyjamasparty med fika och film i klassrummet.

 

 

 

Skolans nätverk har legat nere så urvalet blev inte så stort. Under veckan har vi fått sett många fina 100-byggen. 

 

 

Grön grupp har haft bild med Cicci. Vi gjorde klart collagen och sedan fick de som hade tid över göra egna bilder med akvarell.  

 

 

Under idrottslektionen fick vi vara med om OS i Kina. Det var fyra grenar och fyra tävlande länder. Vi började med en parad med OS-musik och alla fick gå runt och vinka till publiken. Grenarna var slalom, curling, backhoppning och rodel. Alla samarbetade och hade roligt. 

 

 

 

Nästa vecka, på tisdag,  ska vi få åka på teater i Gustavsberg och se Världens Mesta Ester med Teater Fredag. Då vi inte kommer hinna tillbaka till lunchen så behöver alla ta med egen matsäck som vi äter i Gustavsberg innan vi tar bussen tillbaka. Ta med ryggsäck med matsäck, dryck och något att sitta på. Vi börjar och slutar skoldagen som vanligt. 

 

 

 

Ombyte och dusch när vi har idrott!

Nästa vecka börjar vi med att duscha efter idrotten. Vi ser till att det är en vuxen med i omklädningsrummet. Vi har börjat prata med barnen om hur viktigt det är att inte kommentera varandra vid omklädning. Många är lite blyga. Vi hjälper till så barnen kan ha handduken runt sig till och från dusch som sker bakom dörr eller draperi. 

För att vara med på idrotten ska man byta om. Lägg ett extra ombyte på hyllan så har barnen det som reserv om ni glömmer skicka med.

Golvet i salen är av trä och halt och därför vill vi att barnen är barfota. Även s.k. yump-strumpor blir hala. Om man har en vårta eller sår på foten har man plåster som skydd, inte strumpor. 

 

 

Information från fritids:

Hej alla familjer där hemma!

Nu börjar sportlovet närma sig och därmed behöver anmälningarna för lovet komma in.

Vi ber er fylla i närvaro eller frånvaro i schoolsoft så snart som möjligt för att vi ska kunna beräkna personal och därefter planera aktiviteter och mat.

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

 

Vecka 7

Måndag: Bokstavspåsen till skolan
Tisdag: Läxan lämnas in. Ny läxa ut. Teater i Gustavsberg. Matsäck
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Idrott. Vi börjar med att duscha efter lektionen.

 

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva och Sara

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.