Neptunus v7

Hej alla Neptunusfamiljer!

 

Ännu en vecka har passerat och nu när nästan alla barnen är på plats så turas vi i personalen om att bli sjuka. Det märks så klart i elevgrupperna. Vi har fått fina vikarier som gjort ett jättebra jobb men det blir ju inte som vanligt. Men vi har ändå fått massor gjort och haft många utvecklande samtal och lärandesituationer. På rasterna har det funnits många olika leriga aktiviteter som ni säkert märkt vid hämtning.

 

 

Här byggs en mur med hjälp av stenar och lera.

 

Under veckans svenskalektioner har jobbat vidare med Läsresan. Veckans bokstav var Gg så vi tränade ordentligt på att göra kroken under raden (ner i källaren).

 

I boktsavspåsarna gömde sig glasögon, garnnystan, grönpeppar, grönsaksbuljong, gul penna, glödlampa, gurkmeja, grötris, gossedjur och gaffel.

 

 

matematiklektionerna har vi arbetat vidare med talen upp till 40, nu med subtraktion där vi jämför talen istället för att “ta bort”. Hur stor skillnad är det? Vi har använt tallinjer och multilinkkuber för att se skillnaden.

 

SO-lektionerna har vi jobbat vidare med föreställningen Världens mesta Ester som vi såg på Gustavsbergsteaterna. Teatern handlar om Ester som är ny i klassen. Signe tycker att hon verkar spännande. Hon har egen nyckel och så får hon gå hem själv. Och hennes mamma är skådespelare och bor i New York. Hon heter Greta Garbo!? Vi samtalade i klassen efter föreställningen då det fanns många olika teman att jobba kring.

 

 

musiken har vi fått lära oss om pukan och andra slaginstrument.

 

Grön grupp har haft Dans med Kristel från kulturskolan. 

 

Röd grupp har haft Bild med Cicci. Alla fick göra klart sin collagebild 2022.

 

 

 

 

Vecka 8

Måndag: Bokstavspåsen tar vi upp efter lovet igen.
Tisdag: Läxan lämnas in. Ny läxa ut.
Onsdag:
Torsdag: Friluftsdag på Ekvallen. Svarsenkät har mejlats ut.
Fredag: Idrott.

 

Vecka 9 är det sportlov.

 

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva och Sara

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

 

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.