Neptunus v8

Hej alla Neptunusfamiljer!

 

Ännu en vecka med fina vikarier men som vi skrev tidigare så blir det ju lite annorlunda. Tyvärr blev skridskor på Ekvallen inställt för Neptunus. Några elever blev ganska besvikna men när vi kom till matsalen hade köket fixat hamburgare till oss iallafall. Vilka lyckliga Neptunusar vi fick. Stort tack till köket för goda hamburgare och glada barn. 

 

Under veckans matematiklektioner så har vi gjort varsin egen klocka med urtavla, timvisare och minutvisare.

 

 

Vi tittade på de första avsnitten av Tidsakuten där miljön är hämtad från den populära serien Livet i Mattelandet. Här tar Deci emot alla som råkat ut för akuta klock- och tidsproblem. Den vimsige pizzabagaren Quatro, den orolige polisen P-O Tatison och den uttråkade fotbollsspelaren Dribblo får hjälp med allt från oändligt långa timmar till ”femminutershopp” och alltför välgräddade pizzor.

 

 

Efter det gjorde vi lektionen med hela timmar i matteboken. Vi fick även finbesök av Josefine som är en av författarna till vår fina matematikbok Singma. Hon Introducerade kapitlet multiplikation och division i båda grupperna.

 

 

Cissi har haft Engelska med båda grupperna. Det var en saga om hemliga agenter.

 

Vi har samlat in allas läxhäften och behåller dem här på skolan under lovet. Vi hade hamnat på lite olika ställen i läxhäftet och då passar inte läxorna till det vi gör i svenska arbetsboken under lektionerna. Alla har fått med sig nya böcker hem så fortsätt ändå att läsa som vanligt.  

 

Båda grupperna har haft musik. Vi fick lära oss om pukan och andra slaginstrument. Förra veckan stod det i veckobrevet att röda gruppen hade haft den lektionen men så var det inte.

 

 

Grön grupp har haft Dans med Kristel från kulturskolan och Bild med Cicci.

 

Röd grupp har haft Engelska med Lisa. Vi lärde oss namnen på några husdjur och på slutet spelade vi bingo med de nya orden vi lärt oss. 

 

 

idrotten lekte vi tigerleken, slajm och robotar och skidskyttestaffet.

 

 

 

Information från fritids/fritidsklubben

Hej alla!

Onsdag den 9/3 stänger fritids kl 13:00.

Detta för att alla pedagoger har en gemensam halv planeringsdag.

 

Med vänliga hälsningar fritids och fritidsklubben.

 

Vecka 10

Måndag:
Tisdag: Läsläxan lämnas in. Ny läxa och läxhäftet  ut.
Onsdag: Fritids stänger 13:00
Torsdag:
Fredag: Idrott.

 

Trevlig helg och ett riktigt skönt sportlov!

 

Lisa, Eva och Sara

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13