Neptunus vecka 2 2022

Hej alla Neptunusfamiljer!

Vad kul att ses igen! Vi började veckan med att berätta för varandra om saker vi upplevt på lovet som familjemys, bygga snögubbar, träffat släktingar, åkt skridskor, skidor och pulka och mycket mer.

Barnen har också varit jätteduktiga på att läsa under jul-lovet och lämnade in välfyllda läsbingolappar! Bra stöttat där alla föräldrar!

På skolgården fanns det fullt med härlig snö att bygga i ända tills värmen kom igen men vi hann i alla fall samla snö i muggar för no-experiment. Vad hände med snön och varför? Barnen sa: Snön har smält. Snön har försvunnit. Det är vatten som är smutsigt. Vi har en mygga i vattnet. Det är mindre vatten än snö. 

.  

NO-lektionerna har vi tittat närmare på vintern som årstid och även vattnets olika former. Vi pratade om vatten i fast, flytande och gas form och gjorde experiment så vi kunde se vattnets kretslopp. Det var spännande att se vad som hände med det varma vattnet när vi hällde upp det i en vas och la folie med is på =)

Vi såg även en film, Paxi – vattnets kretslopp. 

.     

 

friluftslivet fick vi lära oss hur man ska göra om man vill gå ut på riktiga isar på sjöar eller hav. Vi såg på “Badsmart” en film om is och issäkerhet. Gottis visade isdubbar och en ishacka. Sedan gjorde vi affischer i par, där allt viktigt att tänka på finns med.

 

        .      

 

Under veckans matematiklektioner började vi med att repetera alla talkamrater upp till talet 10 och sedan började vi jobba med vår nya ma-bok. Där tränade vi på att bilda talet tio och räkna tiotalen (10,20,30 osv) och sedan lägga till entalen.

Lektionernas mål i detta kapitel är att: kunna räkna och känna igen talen upp till 40, kunna bilda grupper om tio för att räkna antal, kunna läsa och skriva talen 0-40, förstå tals uppbyggnad i tiotal och ental och att kunna räkna två- och tio steg i taget. 

 

I svenska har vi börjat med en ny text i Läsresan som handlar om känslor. Texten är även skriven på rim så det kommer vi jobba mer med nästa vecka.

 

Idag såg vi en film om Snigeln och valen och även där var det med rim.

 

På torsdag om två veckor planerar vi att åka skridskor på friluftslivet. Om isen på Lemshagasjön ligger och är säker vill vi ju givetvis åka där men om det inte går tänker vi oss Ekvallen. Då kan alla som har möjlighet att lämna där göra det och hjälpa till att knyta ett par skridskor eller två. Sedan tar vi bussen tillbaka till Lemshaga. Kolla hemma redan nu så att skridskorna passar för i år.

 

En hälsning från skolsyster Judith:

 

Det är fortfarande jätteviktigt att inga vårdnadshavare / utomstående kommer in i skolans lokaler, enda undantaget är bokade mottagningsbesök. Tack för visad hänsyn!

 

Vecka 3

Måndag:
Tisdag: Läxan lämnas in.
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: Idrott.

 

Trevlig helg!

 

Lisa, Eva och Sara

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.