Neptunus vecka 46

Hej alla Neptunus familjer,

Kampen mot lössen. Vi hoppas nu alla ni föräldrar har hunnit titta igenom ert/era barns hår under helgen eller veckan. Hör gärna av er om ni har hittat något så vi kan fortsätta informera i veckobreven så vi får bort alla löss i Neptunus.

Vi ber er även att regelbundet titta i ert barns hår fram över då en liten lus ofta är svår att se och inte alltid kliar. Så fortsätt titta och kamma korta som långa hår. Tack för att ni alla hjälps åt!

http://www.lusfri.nu/upptack-loss


Matte

I veckan har vi startat upp ett nytt kapitel i vår spännande resa med Singma matematik.

Vi har under veckan fått bekanta oss med några av våra geometriska figurer. Vi började med att leta efter våra fyra olika former, cirkel, kvadrat, rektangel och triangel. Därefter så började vi även prata om månghörningar och hur dessa kan se ut. 

För att kunna sätt ord på våra former fick vi tillsammans fundera kring hur vi skulle kunna beskriva de olika formerna. Eleverna beskrev de olika formerna så här, kan du gissa vilken form vi beskriver?

1. Den har fyra hörn, fyra lika långa sidor, den kan inte rulla den ser ut som en diamant om man vrider den lite.

2. Den har fyra hörn, fyra sidor, två sidor är lika långa och den kan inte rulla.

3. Den är len, den har bara en sida som är böjd och den kan rulla fort.

4. Den har tre hörn, tre sidor och är spetsig ser ut som en pil.

5. Den har alltid lika många hörn som sidor.

Tillsammans kunde vi även lyckas namnge de olika formerna. Därefter fick eleverna enskilt arbeta med de olika formerna i deras övningsböcker.

img_0673 img_0677 img_0675  img_0688


Svenska

I torsdags firade vi den Nationella läsdagen.

“Vi bjuder idag på fantastiska ting och äventyr som kostar dig ingenting!

Nu kan du resa till en underbar värld, öppna en bok och följ med på vår färd!”

Denna vecka har vi pratat om hur böckerna hjälper oss in i en fantastisk värld där fantasin får möjlighet att komma till liv. En värld som kan inspirera och ge oss glädje.

Vi hoppas ni alla är med oss i denna värld och hjälper ert barn att hitta vägen dit. Att läsa tillsammans med sitt barn en liten stund varje dag är ett fantastiskt sätt att skapa lust och glädje till läsning. Att samtala om boken och de ord som står där skapar inte bara en trevlig stund tillsammans utan ger även ert barn en bättre förståelse till det skrivna ordet. Samt att ni föräldrar visar att läsning är viktigt. Vi måste även utmana våra barn till att utveckla sin läsning att läsa är inte något som bara sker. Vi behöver uppmuntran, utmaning och utforska våra böcker för att tillsammans skapa en läsglädje.

Vi har därför under veckan utmanat alla elever i Neptunus med ett “Bokpussel”. För varje bok de läser kommer de få lägga en pusselbit i vårt bokussel. Vi har redan märkt att detta har fått upp lusten till läsning. Här är några av elevernas egna kommentarer under veckan.

  • Jag måste hämta min bok, idag ska jag läsa till sidan 80!
  • Får man läsa under fritidstiden?
  • Får vi ta med egna böcker hemifrån som vi redan börjat läsa i?
  • Titta jag har tagit med mig min favoritbok.

Eleverna fick även berättat vilken deras favoritbok är under torsdagen så jag delger er några av dem här i veckobrevet.

Lilla Lollo, Ninja Timmy, Knack knack knacka, Lasse Maja, Isboken, Cirkusdeckarna, Vattenvärlden, Rymdresan, Mitt lyckliga liv, Filippa och födelsedagsälvan, Glasbarnen, Ishavspirater, Ylvania, Axel Omar Polisen kommer, Axel och Omar Nya vänner, Gustav Grodslukaren, Dagboken för alla mina fans, Bröderna lejonhjärta, Vi vill ha disko, Trollskogen, Modemysteriet, Deckarna och Narnia.

I röd applådera eleverna när Elina satte den första pusselbiten och var väldigt ivriga att få lägga sin egen pusselbit. Inne i grön satte de en gemensam första pusselbit där det var klassen som tillsammans satte fast den.

Eleverna ville även att vi skulle skapa ett pussel för de böcker som de läser hemma så jag hoppas ni föräldrar hjälper oss med att hitta intressanta och utmanande böcker på rätt nivå för just ert barn att läsa där hemma.

img_0680  img_0687   img_0686  img_0685


Fritids

Fritids har önskemål om att få era ljusstumpar. Så om ni har några så får ni gärna lämna in dem till oss här på mellangården.

Nästa vecka

Vecka 47

Måndag:

Tisdag: Vi går igenom läsläxan. Ta med er läxan tillbaka till skolan.

Onsdag: Vi delar ut veckans läxa.

Torsdag: Idrott, glöm ej idrottskläder och handduk. Neptunus grön startar lektionen kl 8.20 ombytta och klara i idrottsalen eller lämnas på Mellangården senast 8.10.

Fredag: Friluftsliv

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']