Neptunus veckobrev v.10

Hej alla härliga Neptunusar!

Härligt att vara tillbaka efter ett sportigt lov. Är det något eleverna har blivit bättre på den här veckan så är det att tvätta händerna. Vi började veckan med att titta på en kort film om hur man bör tvätta händerna. Man kan säga vad man vill men vi tror inte att det är någon som har tvättat händerna så grundligt tidigare. I och med  rekommendationen om att ha god handhygien så tänker vi att det är många som kommer att vara friskare än vanligt.  

Nog har vi hunnit med mycket annat än att tvätta händerna. Vi har börjat med området multiplikation. Vi har även påbörjat skrivprojektet, Ön. Dessutom har vi haft vårt efterlängtade pyjamasparty. 

 

 

Kunskaper

Matematik

Denna vecka har vi börjat med nästa kapitel i Singma. Detta kapitel heter Multiplikation och division. Här har vi bildat lika stora grupper och räknat hur många föremål det finns i varje grupp. Vi har adderat lika stora grupper. Det handlade om upprepad addition som är grunden för multiplikation. 

 

Svenska

Denna vecka har vi påbörjat ett skrivprojekt, Ön. I detta projekt får eleverna öva på att skriva efter instruktioner dvs. svara på givna frågor. Projektet är 10 kapitel. Varje kapitel börjar med en inledning där eleverna senare ska svara på och skriva till specifika frågor som är kopplade till berättelsen. Första kapitlet skrev vi tillsammans. 

 

 

 

NO

Denna vecka har vi gjort ett  experiment som visar principen för hur regn skapas i naturen. Experimentet heter flaskregn. I och med experimentet arbetade vi med begreppen avdunstning och kondensering. Vi använde oss av varmt vatten vi täckte för med aluminiumfolie och la isbitar på toppen. Efter en stund började det falla vattendroppar från insidan av foliet. Innan experimentet genomfördes fick eleverna skriva en hypotes och efter genomfört experiment fick de skriva sin slutsats. Vi tyckte nog alla att det var ett spännande experiment. 

 

 

 

SO

Denna vecka har vi fått veta vad dagarna lördag och söndag har fått sina namn ifrån. De kommer ifrån Lögardagen och gudinnan Sol (som man trodde på förr). Eleverna har verkligen uppskattat alla berättelserna om våra veckodagar och om nordisk mytologi. Nästa vecka knyter vi ihop säcken. 

 

 

Pyjamasparty

Äntligen var det dags för elevernas belöning för att de har varit så fantastiska med att läsa så många böcker. Över 300 böcker läste de tillsammans. Efter elevernas önskemål blev det pyjamasparty, disco, bio och gosedjur. Något smarrigt att äta och dricka fick bli popcorn och saft. Under första lektionen fick eleverna skriva om sitt gosedjur. Hur gammal den var, hur lång samt dennes historia. Andra lektionen fick gosedjuret vara med på Neptunus Mellomatte. Efter lunchen blev det bio och disco.  Det blev en lyckad dag för alla i Neptunus. 

 

 

   

   

 

Elevernas ansvar och inflytande

 

Besök på biblioteket

På fredag kommer vi att åka till biblioteket. Vi vill att eleverna har med sina lånekort samt att de kan sin pinkod till kortet. Detta underlättar när vi ska låna böcker. 

 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 20  “Föräldramöte” s.86-89 samt läxboken s.22.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Adele och Daniel fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag.

 

Information inför vecka v.11

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Vi åker till biblioteket i Gustavsberg. Läxan delas ut.   

 

Kommande händelser:

  • v.15 – Påsklov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

13 kommentarer

Kommenteringen är stängd.