Neptunus veckobrev v 12

Hej alla Neptunusfamiljer!

Tack för en fin vecka tillsammans. Det är roligt att se hur alla elever utvecklas. Vi har börjat stämma av enskilt med alla elever kring deras matematiska utveckling. Dessutom kan vi konstatera att alla elever är sugna på läsning och gillar att låna nya böcker!

 

Biblioteksbesök och läsning
En gång i månaden åker vi till biblioteket i Brunn för att låna nya böcker. Vi fick två fina utflykter i tisdags och i onsdags. Solen sken på oss och det märks verkligen att barnen gillar våra små resor fyllda av läslust.

 

Nu har vi inte så många kapitel kvar i läseboken. När den är slut kommer vi att påbörja ett läsprojekt där vi läser skönlitterära böcker. Läsningen dokumenteras hemma i en läslogg och vi redovisar böckerna i skolan.

 

Faktatext – Läsförståelse
Eleverna i röda gruppen skrev en faktatext om The Big Bang, som vi sedan läste i den gröna gruppen och gjorde illustration till. Vi använde oss av ”läsfixarna” för att förstå vad texten handlade om. Spågumman: Kunde vi gissa vad texten skulle handla om genom att titta på rubriken? Detektiven: Vi stannade upp vid svåra ord som vi inte förstod. Reportern: Det fanns frågor kring det vi läste som vi tillsammans försökte besvara. Cowboyen: Efter läsningen sammanfattade vi med egna ord vad texten handlade om. Konstnären: Eleverna målade sina egna bilder kring textens innehåll.

 

Matematik
Den har veckan har vi arbetat med att addera ental och tiotal för sig. Som vanligt delar eleverna med sig av sina olika tankar och terrier och vi lär av varandra. Josefin besökte oss och det var hon som höll i båda lektionerna under onsdagen.
Om man vill så går det bra att ta med ett par hörlurar till I-pad. I vissa fall kan det vara bra att ha ljud när vi använder olika appar.


Normer och värden

Naturligtvis uppmärksammade vi allas lika värde och vikten av olikhet, den 21 mars. De som ville hade på sig två olika strumpor. Vi “rockade sockan…”Tillsammans kan vi förändra världen!

Fredagens lopp för Barncancerfonden blev väldigt lyckat. Vilket engagemang! Tack Gottis och medhjälpare för att ni har tagit ansvar för och genomfört detta lopp. Alla elever hade på sig sina nummerlappar som de själva hade ritat. Vi började med uppvärmning och sedan var loppet igång. Ett varv var 400 m och våra sköna Neptunuselever gjorde tillsammans 270 varv! Nu kan ni räkna ut hur långt vi sprang… (Skriv gärna i kommentarsfältet)
Efter loppet fick vi juice och gick sedan till klassrummet och reflekterade samt hade avslappning. Eleverna tyckte att det var härligt med musik och att så många stod och hejade och ropade ens namn. Det enda som var dåligt var att det var väldigt lerigt på vissa ställen. Men det hindrade inte våra hjältar att genomföra loppet!

Här följer några av elevernas tankar:
Jag tänkte på att jag är jättesnäll och hjälper andra.
Det var roligt.
Jag tänkte på att jag var lerig om byxorna.
Att man ska rädda barn som har cancer och att de ska få bättre.
Tänker på barnen som har cancer och om de kommer må bättre.
Allting som de kan göra nu när vi gjort det här.
Det var väldigt roligt att springa.
Det var kul och att jag hjälper verkligen dom som har cancer. ’Att vi gjorde det för barnens skull och at de kan må bättre för att vi sprang.
När vi såg filmerna tänkte jag att vi måste hjälpa dom, det var faktiskt roligt också. Jag hoppas de ska få må bättre.
Det kändes bra att springa.
Jag tänkte inte på att jag blev blöt om skorna eller att jag skulle svettas ihjäl. Jag ville bara rädda dem som har cancer.
Jag tänkte ju att vi sprang för att nå Paris. Jag skulle springa så många varv jag kunde!
Kände mig bra och stolt över mig själv och jag hoppas att barnen får medicin och blir friska.
Jag tänkte på att springa!
Jag tänkte att ha roligt och hjälpa de sjuka barnen.

  

 

 

Nästa vecka:
måndag: Bokstavslandet
tisdag: Matte, sagoskrivande
onsdag: Läsläxan förhörs. Ny läxa delas ut kap 23 Klass 1b, bästa klassen. 
Vi pratar om påsken och påsktraditioner.
torsdag: Idrott för båda grupperna. Fritids stänger kl 15.
fredag: Långfredag, skolan är stängd

 

Trevlig helg!
Cissi, Sara, Vincent och Elvira (som har vikarierat för Nick den här veckan)

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']