Neptunus veckobrev v.13

Hej alla barn och föräldrar i Neptunus!

Trots att kylan hängt sig kvar så har vi nog alla fått vårkänslor av solen den här veckan!

Matematik

I matematiken har vi arbetat med att addera tre ensiffriga tal samt subtrahera ett ensiffrigt tal från ett tvåsiffrigt tal. 

 

Vi är klara med bedömningsstödet i matematik och barnen har även fått göra ett skriftligt test. Barnen kämpade på riktigt bra, vi är imponerade!

Svenska

Vi har startat ett arbete med att skriva rymdsagor. Barnen kommer att skriva ett kapitel i taget där de får fantisera om att de ska få åka på en resa till rymden. Men till vilken planet, och vad de ska göra där, är helt upp till barnens fantasi! Några skrev för hand och andra skrev på sin Ipad. Det var ett tag sen vi skrev sagor nu, och vi märker att era barn har sådan skrivlust!

Rymdberättelse

“Ni har fått äran att följa med i en rymdraket! Ni ska fara till en planet eller måne. Det kan vara en riktig planet eller en fantasiplanet. Ni väljer själva.”

Kapitel 1. Avfärd

Berätta om dig. Hur ser du ut? Hur känner du dig? Vad har du med dig? 
Berätta om rymdraketen.
Berätta om ert uppdrag i rymden. (Varför fick du följa med?)
Rita en bild på raketen.

SO

Vi har pratat om påsken och varför firar vi påsk. Barnen hade många olika frågor. Varför alla ägg? Varför klär vi ut oss? Varför ger vi påskägg och äter så mycket godis? Varför är just den gula färgen förknippad med påsk?

De fick titta på olika saker som låg på mattan som hörde ihop med påsken,bland annat ett påskägg, ett kors, ägg och kycklingar osv. Sedan fick de berätta vad de visste om påsken och hur dessa saker hör ihop. Vi läste sedan en text om hur man firade påsk förr. Att man var rädda för häxor och troll under den här tiden tyckte barnen var mycket spännande. Vi har pratat om skärtorsdagen, långfredagen, påskafton och påskdagen. De fick sedan sitta två och två och arbeta med frågor till texten vi läst samt göra ett påskkorsord. Efter det så blev det påskpyssel!

Idrott

Vi har gått igenom tillsammans med bildstöd hur vi gör vid omklädningssituationen för att ytterligare hjälpa barnen med vilken struktur och vilka regler som gäller där. Vi kommer efter påsk att göra en viss schemaändring kring gymnastiken vilket kommer innebära att den gröna gruppen har sin idrott på första lektionen på morgonen och röda gruppen har idrott efter lunch.

Information

Till hösten har skolan valt att ta in ett till barn i varje grupp. Mer information om vilka de är och vilket barn som börjar i vilken grupp kommer senare.

Nästa vecka: Påsklov!

Vi önskar glad påsk till er alla och att ni får en fin vecka vart ni än är!

M v h/ Sara, Cissi, Nick och Vincent

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']