Neptunus veckobrev v.13

Hej alla härliga Neptunusar!

Tack för ännu en härlig vecka! Vi vill passa på att tacka för det fina samarbete ni visat nu när det inte riktigt varit som det brukar. Är det så att ert barn är hemma på grund av milda symptom eller frivillig karantän och kan arbeta med skolarbete får ni ta med er böcker och andra uppgifter hem.

Ni kan från och med nu följa allt vi gör i skolan via schemat i Schoolsoft och lektionsplaneringar i Classroom. Där lägger vi upp sidhänvisningar, filmer, länkar samt annat arbetsmaterial vi arbetar med. Inloggningsuppgifterna är elevernas mailadresser och de har samma lösenord som till Bingel. Mer info finns att läsa från skolledningen på Schoolsoft. Har ni några frågor eller funderingar är det bara att höra av sig via mail. 

 

Svenska

Veckan började med att Ingela och Daniel hade med sig bokstavspåsen. Denna gång var det bokstaven Gg som var på tur. Vi har pratat om att G kan låta på olika sätt och att den ibland låter som bokstaven J exempelvis mig, dig, gitarr.

Eleverna skulle också utifrån fyra bilder välja en som skulle bort. Vi betonade att det fanns olika svar som var rätt och att det var viktigt att de motiverade sina tankar och ideér. 

  

Vi har även skrivit ytterligare ett kapitel i vårt skrivprojekt Ön. Denna vecka handlade det om vad personerna som kommit till ön kunde hitta för mat och hur de skulle tillaga den. Eleverna fick fundera över hur personerna i berättelsen skulle skapa något att övernatta i. Det är än så länge ovisst om de kommer att komma ifrån ön!

 

Matematik

I matematiken har vi nu avslutat kapitlet om ordningstal och börjat ett nytt som heter ”Talen till 100”. Första lektionen handlade om att räkna antalet och använda sig av strategin ”bilda 10”.

 

No 

I NOn fick vi lära oss mer om grodan och grodans livscykel. 

Groda -> ägg -> yngel -> ung groda -> Groda – >

Det går runt och  runt som i en cirkel. Eleverna fick skapa egna grodor där livscykeln tydligt framgick. Eftersom våren tydligt visat sig så flyttade vi veckans  NO-lektion utomhus. Härligt!

 

 

SO 

Den här veckan fick vi öva på att presentera våra affischer om olika figurer i grekisk mytologi. Presentationerna handlade om gudarna Herakles, Poseidon, Afrodite, Athena, Hades och odjuret Hydra.  Vi vill tipsa er att titta på Disneyfilmen Hercules, där kommer ni träffa många av gudarna vi lärt oss mer om. 

 

Friluftsliv

På friluftslivet den här veckan tog vi en härlig promenad i solen till Södersved. Väl vid Södersved fick eleverna i par genomföra ett vårbingo. Det gick ut på att de skulle hitta sakerna på bingobrickan i naturen. Man skulle bland annat hitta: något som inte hör hemma i naturen, en blomma, en sten, något grönt, något från ett djur m.m.

På vägen hem hjälptes vi åt att samla skräp för att bidra till ett trevligare och renare Ingarö! Eleverna tog det på fullaste allvar och vi hade säkert 10 påsar skräp med oss tillbaka till skolan.  

 

 

 

Skola och hem

Hämtning/lämning

Genom att minimera många människor på liten yta minskar vi riskerna för smittspridning Vi följer Folkhälsomyndighetens råd och riktlinjer. Därför ber vi om följande:

  • Att lämna ert barn utanför entrén till Mellangården vid lämning, säg till personalen utomhus att eleven är här och vi checkar in som vanligt. Pågår ingen verksamhet utomhus ber vi er att sticka in huvudet och säga att eleven är här, men önskar att eleven går in själv i största möjliga mån. Har eleven självständig hemgång kan eleven checka in sig själv när hen kommer i vanlig ordning utan att någon vuxen sagt till.
  •  När ni kommer för att hämta ert barn säg till personalen utomhus att du är här så hjälper vi er att hämta ert barn om det befinner sig inomhus. Bedrivs ingen verksamhet utomhus så sticker ni in huvudet och säger att ni är här, men vi ber dig att vänta utomhus så hjälper vi ert barn att komma ut till er. 

Vi tackar för visad förståelse!

 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 23 “Klass 1b, bästa klassen” s.99-103 samt läxboken s. 25
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Ingela och Fred fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag.

 

Information inför vecka v.14

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag:    

 

Kommande händelser:

  • v.15 – Påsklov

 

Vi önskar er alla ett trevligt påsklov!

 

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.