Neptunus veckobrev V.14

Hej alla Neptunusfamiljer!

Nu är vi framme vid påsklov och lite ledighet igen. Det känns som att det nyss var sportlov. Men det är härligt med ljuset och värmen som börjar visa sig. Eleverna är överlyckliga eftersom det betyder mindre kläder. Vi hoppas det fortsätter och blir ett härligt lov både för er som är lediga och ni som går på fritids.

Kunskaper

Svenska

Den här veckan har vi avslutat en del pågående projekt. Vi har läst klart äventyret om våra bokstäver i Bokstavslandet. Det var riktigt spännande på slutet. Tänk vad vi har hjälp av dessa andningslinjer när vi pratar om hur våra bokstäver ser ut. Ett gemensamt språk underlättar så att vi förstår varandra. Vi använde oss av konstnären och ritade en bild om det vi upplevt. 

    

No /svenska

Vi är nu framme vid att skriva ihop våra faktatexter ,från nyckelord i våra faktarutor, till en sammanhängande faktatext. Som stöd använder vi rubrikerna i rutorna. Här tränar vi oss i att skriva hela meningar, använda rätt meningsbyggnad och att stava rätt. Alla skriver en egen faktatext på sin ipad men de tänker tillsammans i par. Härligt att se hur eleverna samarbetar!

Nalledag

Veckan avslutades med en nalledag då eleverna tog med sig sin nalle. De fick vara med under hela skoldagen och vi presenterade dem för varandra. Första lektionen var de med om nallematte. Vi använde oss av nallar som antal.

 

Vi utforskade om vi har 37 nallar, 24 av dem är killar, hur många är då tjejer? Det är så fascinerande att se hur lätt de hittar strategier som håller. Eleverna använder gärna tiobasmaterial och talcirklar för att visa hur de tänker. Alla vet att det är subtraktion vi använder när vi berättar vad vi ska utforska. Bra Neptunusarna!

Så här såg det ut i klassrummet när vi gick på lunch 😉 Vad flitiga elever våra gosedjur var! Lite tystlåtna var de! Vi hörde inte ett ljud när vi kom in i rummet.

 

Andra lektionen skapade vi en egen nallebok. Eleverna fick besvara frågor om sin nalle som sedan blev underlag för deras presentation senare under dagen. När vi kom tillbaka fick eleverna intervjua varandra och sedan berätta vad de fått veta om kompisens gosedjur.

 

Efter lunch följde “gosedjuren” med ut i skogen och fick vara med om en äggjakt och lek. 

Information

V.16

Mån

Tis Biblioteket röd

Ons Drama, Biblioteket grön

Tors Idrott båda grupperna

Fre Friluftsliv

 

Vi önskar er alla ett vilsamt och soligt påsklov

/ Marie, Camilla, Trixie och Agnetha

3 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']