Neptunus veckobrev v.14

       Hej alla Neptunusfamiljer!

På veckans svenskalektioner har vi läst högt för varandra och övat på att skriva en förklaring till hur man gör. Det passade extra bra att beskriva hur man planterar ett frö, som växer till en blomma, som sedan ger nya frön eftersom vi på NO-lektionerna planterat frön.  Nästan alla våra frön i klassrummet har börjat gro och vi kan se de första fina hjärtbladen.

Veckans bokstav var Cc och i påsen gömde sig cirklar, cirkus, citron, chili, chika, clown, charad, choklad och Charlie 😉 och vi provsmakade citron. Vem klarar det utan att göra en grimas?

.           
mattelektionerna har vi jobbat med klart med kapitlet om talen 0-100. Vi har lärt oss om jämna och udda tal och hur man snabbt kan se på ett tal vilket som är vad. Vi har även jobbat med 100-rutor för att se och göra talföljder och spelat 100-spel med tärning. Efter påsk kommer vi jobba med tid, kalendern och klockan.

Med annalkande påsk har vi påskpysslat tillsammans röd och grön. Barnen hjälptes åt och gjorde påskkort och dekorationer. De fick även göra fina kort med sockermålning.

. .    
       .      .

I “Boken om mig” har gröna gruppen skrivit om odling. Vad skulle jag odla om jag fick välja och varför just det.  Röda skrev om ett favoritdjur. 

 

Vi har haft friluftsliv och vi promenerade upp till raketen där Gottis hade en tipsrunda om påsken. Under tiden hade påskharen varit och lämnat ett påskägg med lite påskskum. Vi fikade och lekte fritt en stund. När vi gick tillbaka till skolan passade vi på att ta hem lite nya byggpinnar till skolgården.

.      .      

 

Grön grupp har haft engelska med Faiza. Den här gången handlade det om olika “aktivities”.

I röda gruppen har vi haft lite engelska varje dag i form av “Simon says” och lärt oss många nya ord. Vi har också haft besök av Eltons morfar Peter som berättade om yrket polis.

Röd grupp har haft bild med Cissi. 

    

idrottslektionen lekte vi flera olika påsklekar. Det var -Glad påsk! (Djungelvrål), Ägg ..blir kyckling som blir..höna ..som blir..och till slut var alla påskkärringar som flög runt på sina kvastar (typ Nimbus 2000). Vi avslutade med påskharekull och äggjakt. Det var riktigt glada och varma barn efter lektionen. 

.     .    

 

Vecka 16

Måndag: Annandag påsk = lov.
Tisdag: Läxan lämnas in. Ny läxa ut.
Onsdag:
Torsdag: Friluftsliv
Fredag: Idrott.

 

Glad Påsk!

Lisa, Eva, Sara och Faiza.

 

 

eva.lorne@lemshaga.se

lisa.webering@lemshaga.se

sara.johansson-holst@lemshaga.se

faiza.kuzucu@lemshaga.se

 


tel. till expeditionen: 08-586 313 01

tel. till Mellangården 08-586 313 13