Neptunus veckobrev v 17

Hej alla föräldrar och elever i Neptunus!

 

Besök från England
I fredags hämtade Sara och Elvira våra gäster som hade anlänt till Sverige. Vi lyckades hålla dem hemliga och de presenterades först under måndagen. De var lite mindre än vi hade trott och såg först lite orkeslösa ut. Men när de hade ätit av sin medhavda mat så piggnade de till. Vi fick lära känna fem små nyfikna vänner, som kikade ut på oss från sin lilla burk. Där ska de stanna ett tag och vi ska följa deras utveckling.

Eleverna fick titta närmare på våra vänner och dokumentera i en liten bok: Vad ser du? Vad tänker/tror du? Vad undrar du?

  

Senare i veckan tittade vi närmare på larverna och såg hur mycket de hade vuxit. Vi mätte med små snören.
Det ska bli spännande att se vad som har hänt efter långhelgen…

 

Matematik
Det när veckan har vi avslutat området kring addition och subtraktion. I stället har vi börjat närma oss multiplikation och division. Vi har undersökt hur vi kan addera lika stora grupper. Vi kan räkna stegvis: 5, 10, 15, 20… Det finns en sång som man kan använda sig av när man räknar “femskutt”.

 

Engelska
På engelsklektionerna de här veckorna har vi läst en ny bok om hunden Floppy och vad han tycker om att göra. Kapitlet som vi har arbetat med handlade om vad man kan göra (activities). Vi har skrivit ord, sjungit, dansat och gjort charader. Som vanligt är det Lenny och My som pratar med eleverna i början av lektion. Stor vikt läggs vid att alla vågar prata och att det inte gör något om man säga fel. När vi arbetar med boken lyssnar vi på rätt uttal som vi sedan härmar. Vi översätter texten och pratar om innehållet.


Skola och hem

Miljöhjältar
Det är så roligt att få mejl från flera föräldrar som har dokumenterat när ni återvinner tillsammans med era barn. Vi har noterat detta vid våra träd. Fortsätt gärna att skicka in bilder och noteringar till oss från era turer till återvinningen.

  

 

Under onsdagen gjorde vi egna hattar av återvunnet material. Dessa hattar använde vi under vårparaden i amfiteatern på fredagen.
Vi städade på gården före lunch och efter lunch tågade vi till amfiteatern för årets hattparad och vårsamling. Det var Saturnus som höll i programmet. De läste vårdikter, vi sjöng tillsammans och Gottis ledde en dans. Vi anslutande med att visa upp våra hattar och göra raketen för att hylla att våren är här!

   

  

  

 

 

Läsprojektet
I onsdags läste vi vår sista läsläxa och delade ut skrivboken med uppgifter inför vårt läsprojekt. I skrivboken finns alla instruktioner inklistrade. Om ni undrar över något eller behöver hjälp med val av bok, hör gärna av er till Cissi eller Sara. Det går jättebra att välja en bok hemma. Vill man går det också bra att låna en bok från skolan.
Tag med skrivbok och den skönlitterära boken till skolan varje onsdag.

 

Snart är det dags för lov!
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids.
Fyll i formuläret i länken nedan och kom ihåg att trycka på spara.
Vi har ett sista anmälningsdatum 30/4.
Fritids har öppet kl 7.30-17.00.
Notera att vi stänger 15.00 dag före röd dag och afton. Detta infaller onsdag 9/5, tisdag 5/6 och dag före midsommarafton 21/6. Notera även i kalendern att Fritids har stängt för planering 13-14/8.

https://goo.gl/forms/edK7DGkK2VR2sxm92

Mvh Fritids

 

Hälsning från skolledningen:
Vi vill uppmärksamma alla vårdnadshavare att skolan, i samband med Kristi Himmelsfärd, kommer att ha tre studiedagar. I praktiken innebär det att eleverna har lov 10-11 maj och studiedagar 14-16/5. Fritids/Klubben håller öppet dessa studiedagar. Anledningen till att det kommer 3 studiedagar i följd är att de Nationella proven ska rättas i alla ämnen samt ytterligare en fortbildningsdag för lärarna som inte handlar om rättning.

30/4 Skola och fritids stängt
1/5 Skola och fritids stängt
9/5 Skolans dag, vi bjuder in er föräldrar att besöka skolan och vara med era barn i skolan. Mer info om denna dag kommer.
10/5 Kristi himmelfärdsdag, skola och fritids stängt
11/5 lovdag (fritids öppet)
14-16/5 Studiedagar (fritids öppet)
6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt
14/6 Skolavslutning, Mer info om denna dag kommer.
20/8 Skolan startar efter sommaren.

 

Nästa vecka
Måndag: Skola och fritids stängt
Tisdag: Skola och fritids stängt
Onsdag: Läsprojektet fortsätter. Tag med skrivbok och kapitelbok till skolan.
Torsdag: Idrott för båda grupperna.
Fredag: Ingen dans. Birgitta kommer till oss och tillverkar böcker.

Trevlig helg!

Cissi, Sara, Nick och Vincent

 

6 kommentarer

  • Frida B med mamma säger:

    Tack för den här veckan hälsar Annelie med Frida! Kul start på våren med hattparad:-)

  • Karin Anders Matilda säger:

    Festligt att läsa om besöket från England. Konstaterar att fin tradition med hattparad för att fira in våren genomförs! Glad för engagemang ”håll Sverige rent”. Tack!

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']