Neptunus veckobrev v.18

Hej alla Neptunusdiggare!

I veckan har vi arbetat med bokstaven Cc, startat ett nytt kapitel i matematiken, lärt oss mer om luft och fotsyntesen samt vårstädat skolgården tillsammans med eleverna på Mellangården. Det svängde rejält om höfterna när Saturnus annordnade dans under dagen!

Svenska

Under veckans lektion i svenska har vi arbetat bokstaven Cc. Vi har skriva meningar till C-ord, skrivit C i bokstavshuset, letat C i olika ord och pratat om att C kan låta som både S och K tex camping, clown, cirkus, Cecilia och Carl. Eleverna har också fått skriva nionde kapitlet till vår berättelse om ön. I det här kapitlet kastar huvudpersonerna macka ut i vattnet och ser en båt. Vad tänker de göra? Hur känner de? Hur gör de för att båten ska se dem? Nästa vecka får vi äntligen reda på hur det slutar!

 

Matematik

I måndags arbetade vi i mindre grupper och fick tillsammans skapa analoga klockor utomhus. Kreativiteten flödade och eleverna löste uppgiften på flera olika sätt. Bilderna får tala för sig själva.

I veckan har vi också startat ett nytt kapitel som handlar om “Massa”. I kapitlet kommer eleverna möta begreppet massa och träna på att jämföra, uppskatta och mäta massa. Kapitlet inleddes med att eleverna fick beskriva och jämföra massan hos olika vardagliga föremål genom att resonera kring vilka som är lätta och tunga, samt genom att hålla två föremål i händerna. De har fått använda begrepp som tyngre och lättare när de jämförde.

 

NO – Luft

I NO har vi fortsatt vårt arbete med luft. Vi har pratat om hur viktig luften är för att vi ska överleva. Vi har fått lära oss vad fotosyntesen är och varför den är viktig för växter men även för oss människor. Eleverna fick rita bilder och återberätta fotosyntesen. 

 

Vårstädning 

Under torsdagen genomförde vi den årliga vårstädningen. Vi samlades utomhus för att tillsammans städa och fräscha upp vår skolgård. Vi städade, skrattade och hade en allmänt trevlig dag tillsammans! Saturnus bjöd dessutom på gemensam dans under dagen. Ett härligt engagemang från alla elever och pedagoger. Nu är vår skolgård städad och redo för resten av terminen!

Skola och hem

Skolloppet 2020

Nästa vecka springer vi ett lopp till förmån för barnhjärnfonden. I år är det fokus på hjärnan och hur den fungerar. Vi har i år bestämt att alla elever får klä ut sig till vad de vill när de springer loppet. Dock är det viktigt att tänka på att kläderna ska vara bekväma och lätta att springa i. Medtag bra springskor och en vattenflaska. 

Mer info:

Foraldrabrev TRGM 2020_uppdaterat Lemshaga Skolan

Sponsorsedel TRGM2020 Lemshaga Akademi

Skolloppet 2020

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebokens sista sida  “Olles bokstavssång” s.112 samt läxboken s.28.

 

Information inför vecka v.19

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. Det är idrott inne. 

Tisdag: Skolloppet 2020

Onsdag

Torsdag: Läsläxan tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut.

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

En kommentar

Kommenteringen är stängd.