Neptunus veckobrev v.18

Hej alla Neptunusar!

Vi har haft en kort, men dock en innehållsrik vecka med mycket kreativitet.

Skola och hem
Miljöhjältar

Det känns så roligt att så många är engagerade i vårt återvinningsprojekt! Vilka miljöhjältar vi har! Trädens löv börjar fyllas på…

Svenska

Vi har arbetat vidare med våra rymdsagor…

Vi började nosa på kapitel 5 som handlar om ett problem som man möter på sin planet/måne. Det är mycket fantasi och idéer när de kommer igång med skrivandet!

NO

Vi har följt och dokumenterat våra larver som nu har blivit till puppor! Vi dokumenterade vad som hade hänt med larverna sen sist och vi funderade även kring hur länge vi trodde att de skulle vara puppor egentligen?

Skapande skola

Under fredagen kom Birgitta hit igen och vi skapade egna böcker. Det var många olika steg i processen. Mycket övning i att följa olika steg vid instruktioner, dela på material samt att vara noggrann. Böckerna blev verkligen jättefina! Dessa kommer att bli barnens “sommar böcker” där de bland annat kommer få dokumentera sin kommande sommarläxa!

Skolans dag

Nästa vecka har ni möjlighet att komma till skolan under skolans dag för att vara med under en del av dagen från 12-14.45 (då börjar vi städa). Program för dagen hittar ni lite längre ned. Inför denna dag är det viktigt att du som förälder har meddelat oss på school soft under MINA TIDER vilken tid du kommer till skolan för att vara med eller hämta ditt barn. Detta då vi genom åren sett att barnen gärna vill veta när ni kommer denna dag.

Vi ser fram emot att träffa er antingen under någon aktivitet eller för att hämta ert barn. Vi pedagoger är på plats till 15.00 därefter stänger skolan då det är dag före röd dag.

I Neptunus ska vi under dagen plantera frön och fundera, fantisera och reflektera vad vi tror kommer växa upp. Därefter skapar vi våra egna blomsterpinnar.

 

Hälsning från skolledningen:
Vi vill uppmärksamma alla vårdnadshavare att skolan, i samband med Kristi Himmelsfärd, kommer att ha tre studiedagar. I praktiken innebär det att eleverna har lov 10-11 maj och studiedagar 14-16/5. Fritids/Klubben håller öppet dessa studiedagar. Anledningen till att det kommer 3 studiedagar i följd är att de Nationella proven ska rättas i alla ämnen samt ytterligare en fortbildningsdag för lärarna som inte handlar om rättning.

9/5 Skolans dag, vi bjuder in er föräldrar att besöka skolan och vara med era barn i skolan.
10/5 Kristi himmelfärdsdag, skola och fritids stängt
11/5 lovdag (fritids öppet)
14-16/5 Studiedagar (fritids öppet)
6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt
14/6 Skolavslutning, Mer info om denna dag kommer.
20/8 Skolan startar efter sommaren.

 

Nästa vecka
Måndag: Bokstavsarbete
Tisdag: Vi arbetar med rymdsagorna
Onsdag: Läsprojektet fortsätter. Tag med skrivbok och kapitelbok till skolan. Skolans dag från 12:00, se info ovan.
Torsdag:  Kristi himmelfärdsdag, skola och fritids stängt
Fredag: Fritids öppet

Trevlig helg!

Sara, Cissi, Nick och Vincent

3 kommentarer

  • Ann-Charlotte säger:

    Vi har läst, Malte tyckte det var kul att göra böcker!

  • Ann-Sofie & Alicia säger:

    Alicia tyckte att det var superkul att göra bok, nu ska hon försöka göra en hemma också.

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']