Neptunus veckobrev v.22

Hej alla Neptunusar!

Vi har haft en solig och varm vecka tillsammans! Kolla gärna en extra gång så era barn har solkräm, keps/ hatt samt vattenflaska på hyllan. Under onsdagen fick vi gå på konsert och lyssna till “Lilla kören”. Det var blandat elever från årskurs 2 och årskurs 3 som framförde låtar de övat på. Vi fick bland annat höra: Mamma mia, Banankontakt och Euphoria. Mycket härlig konsert och vi var väldigt imponerade!

Svenska/ NO

I veckan har vi skrivit rymddikter och ritat bilder till. Vi har pratat och diskuterat kring hur man skriver en dikt och vad en dikt egentligen är. Vi avslutade med att läsa upp våra dikter för varandra om man ville. Mycket vacker läsning!

Vi har även spelat miljöspelet och då övat på de olika sorteringskategorierna som finns när vi källsorterar, så som plast, metall, farligt avfall m.m.

Vi är i full gång med att göra små miljöfilmer i små grupper. Barnen tycker det är jätteroligt och de har fått förbereda innehåll samt manus. Det har ju visat sig att Vincent är en riktig filmexpert så han hjälper oss göra riktigt proffsiga filmer. Vi berättar inte så mycket mer nu, utan vi spar det som en liten överraskning tills när vi ses på skolavslutningen!

Löven på träden börjar bli fyllda, men vi behöver mer hjälp för att få alla löv på plats. Så ni som inte skickat in bilder, eller ni som är sugna på att återvinna ännu mera, gör gärna det!

 

Idrott

Röda gruppen fick besök av Moas mamma Jessica som arbetar med träning! Hon ville gärna vara med på idrottslektionen och göra “sock-övningar”. Bilderna får tala för sig… Men KUL tyckte barnen det var i alla fall och många klagade på träningsvärk dagen efter!

Här är även några filmer!

 

Matematik

Denna vecka har vi arbetat med tioltal och ental samt utforskat hur man kan jämföra och storleksordna tal.

Elevers ansvar och inflytande

Under fredagen har vi fått under 8:ornas ledning fått vara med och uppleva Planetspelen! I blandade grupper tillsammans med Pluto, Uranus och Saturnus har vi fått skapa lagnamn, gjort en lag-flagga samt skapa en hejaramsa. Det fanns 8 olika stationer där vi bland annat fick leka djungelvrål, hoppa höjdhopp, hoppa längdhopp, kasta boll och träna minnet. Som avslutning sprang alla lag tillsammans en stafett. Riktigt imponerande att se hur Gottis har lyckats med att skapa en dag där vi tillsammans knyter band med barn i olika åldrar med rörelse i fokus!

Clean up coast

På tisdag den 5/6 ska vi i Neptunus åka iväg till Björnö för att städa stränder. Alla tar med lunchmatsäck och vatten för dagen och gärna handskar för att kunna städa. Kläder efter väder. Av säkerhetsskäl kommer vi inte att bada.

Blänkare:

Vecka 23
5/6 ”Clean Up Coast” Utflykt till Björnö. Se info ovan.

6/6 Sveriges nationaldag, skola och fritids stängt

Vecka 24
14/6 Skolavslutning kl 9.00. Mer info om denna dag kommer.

Vecka 34
20/8 Skolan startar efter sommaren.


Nästa vecka:

Måndag: Sv, ma
Tisdag: ”Clean Up Coast” Utflykt till Björnö. Alla tar med lunchmatsäck och vatten för dagen och gärna handskar för att kunna städa. Kläder efter väder.
Onsdag: Nationaldagen- Skolan stängd.
Torsdag: Idrott för båda grupperna.
Fredag:Ingen dans.

 

Trevlig helg!
Sara, Cissi, Nick och Vincent

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']