Neptunus veckobrev v.23

Hej alla härliga Neptunusar!

Sista riktiga skolveckan för det här läsåret är till ända! Vi har haft flera schemabrytande aktiviteter, Planetspelen med Pluto, spelat spel, hängt tillsammans vid Raketen och haft en skoldag för 100 år sedan. 

Det är nu klart att efter sommaren så kommer vi få tillskott i personalen i Uranus. Vincent Karlsson som arbetat med Saturnus kommer att arbeta med oss nästa termin. Han är varmt välkommen till oss! Vi vill också önska vår praktikant Nathalie lycka till i framtiden. Hon gjorde sina sista dagar i veckan.

 

Lässtrategierna – svenska

I svenska har vi arbetat med läsförståelsestrategin “Cowboyen”. Med sin lasso fångar Cowboyen in det som har lästs. Hen sammanfattar det viktigaste i texten och vad texten handlar om. Vi läste ett kapitel i en bok och med hjälp av nyckelord sammanfattades det vi hade läst.  Det är så roligt att se elevernas utveckling i läsningen! 

Planetspelen

Under tisdagen genomförde vi det årliga Planetsspelen. Vi gick tillsammans med Pluto ner till IP och genomförde sex stationer under dagen. Stationerna handlade om att bygga relationer, öva samarbete och träna koordination och grovmotorik. Vi lekte bland annat Sten, sax och påse, fylla flaska, springa varv runt IP, Djungelvrål m.m. Solen sken hela dagen och vi hade en fantastisk dag tillsammans!

 

En dag för 100 år sedan

I veckan var det dags att avsluta vårt temaarbete om “Livet förr”. Vi har under några veckor fått lära oss mer om hur det var att leva för ungefär 100 år sedan. Tillsammans reste vi tillbaka i tiden till 1920-talet och levde oss in i hur det var att gå i skolan då. Under dagen sjöng vi morgonpsalm, hade skrivstil, räkning, läsning, teckning och kristendom. Det var mycket viktigt att tilltala de vuxna med fröken/skolläraren och inte förnamnen. Man var också tvungen att ställa sig bredvid sin sittplats om man ville säga något, men bara om man fått ordet. Var det så att man inte uppförde sig så hamnade man i skamvrån! Vilken spännande dag vi hade och det var väldigt annorlunda än vad vi är vana vid. 

 

Hem och skola

Läseböcker

Vi har nästan fått in alla läseböcker, “Den magiska kulan”. Det är fortfarande ett par stycken som ännu inte lämnats in. Vi behöver få in dem snarast. Om de inte återlämnas kommer skolan att fakturera er för dessa böcker.

Friluftsdag 8/6

På måndag kommer vi att ha friluftsdag. Vi ska åka till sportfältet i Brunn. Vi  kommer vara borta hela skoldagen och är tillbaka på Lemshaga till mellis 13:45. Vi vill att ni tar med matsäck, bestick, en frukt och något att dricka. Tänka på att skicka med keps, solkräm och extra dryck vid soligt väder. 

 

Information inför vecka 24:

Måndag: Friluftsdag

Tisdag: Städdag 

Onsdag: Skolavslutning 09:00-10:30 därefter fritids för de som är i behov av fritidsomsorg

Torsdag: Sommarfritids

Fredag: Sommarfritids

 

Kommande händelser:

  • 8/6 – Friluftsdag – till denna dag vill vi att eleverna har med sig en matsäck, en frukt, dryck och bestick.
  • 9/6 – Städdag – Vi kommer att städa lådor och klassrummet. Ta med en papperskasse till denna dag. 
  • 10/6 – Skolavslutning- Skolavslutningen kommer att pågå mellan kl.9.00-10.30. Därefter är det valfritt att gå hem eller stanna på lunch för de som är i behov av fritidsomsorg. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Fröken Eriksson, Fröken Långstedt och Skollärare Ekmark

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.