Neptunus veckobrev V.23

Hej alla Neptunusfamiljer!

Nu är sommarlovet nära. Tänk vad fort det går när man har roligt. En kort vecka blev det igen och det känns som det har varit korta veckor hela våren. Men det är nog bara en känsla. Vi har haft full aktivitet ända in i det sista. Vi har upptäckt att vi nog trodde att terminen var längre än den är. Vi har t.ex. inte hunnit med alla uppgifter i arbetsboken i svenska. Vi har haft alldeles för mycket att göra med andra projekt. Några har jobbat på för fullt ända in i det sista och fyllt sina luckor eller sidor de haft kvar. Annars finns det möjlighet att ta hem dem och jobba med dem i sommar. Det kanske kommer en regnig dag då ni vill vara inne och då passar det perfekt att det finns några sidor kvar.

Vi har inte gjort alla kapitel i matteboken 1B eftersom vi inte kom igång med materialet direkt under hösten. Vi behåller böckerna på skolan och fortsätter med de sista kapitlen nästa termin.

Eftersom vi haft våra ipads kommer det inte att vara lika mycket löspapper som ni får ta hem. Det ser vi som en del i vårt miljötänk. Vi spar på de resurser vi har till låns i vår miljö. Men lite kommer det att bli ändå så vi vill att ni tar med en papperspåse, väska eller tygpåse med namn till måndag. Vi kommer att städa ur våra lådor under tisdagen.

Fadderdag / Normer och värden

På måndag har vi en fadderdag. Vi ska vara tillsammans med våra faddrar under förmiddagen. Eleverna får gärna ta med en frukt eller smörgås som de kan äta under fadderdagen eftersom vi har lite senare lunch, kl.11. Vi vet att det är många som är hungriga redan vid halv.11. Tag gärna med en flaska vatten.

 

Kunskaper

No

Det bästa denna vecka var vårt fjärilsutsläpp och alla otroligt vackra dekorationer i vår odlingslåda. V har planterat växter som vi tror att våra fjärilar gillar. Eleverna har pyntat och gjort det fint och inbjudande för våra fjärilar.

 

Vi vill gärna att de kommer tillbaka och hälsar på. Kanske med sina barn! Det var väldigt högtidligt när vi stod där ute och skulle släppa fjärilarna. Vi låter dessa bilder tala.

No/Svenska

Vi tog tillfället i akt att blanda berättande text med lite fakta. Vi samlade våra begrepp och den fakta som vi lärt oss om fjärilarna på en gemensam tankekarta. Utifrån den fick eleverna skriva en berättelse som handlade om fjärilar. De fick skriva dem i sina vackra fjärilsböcker.

Matematik

Vi har nu tänkt mycket kring tid och olika tidsbegrepp. Vi har använt före, efter, sedan, snabbare, snabbast, långsammare, långsammast, senare, tidigare etc. Det finns otroligt många begrepp som handlar om tid som vi faktiskt inte reflekterar över.

Vi har jämfört tid och utifrån klockan placerat bilder i tidsordning. Vi har även tittat på kalendern och repeterat dagarna och månaderna.

Information

Avslutningen 14/6

Vi ses i amfiteatern kl.9. Eleverna sitter klassvis som vanligt. Efter samlingen i amfiteatern går vi till klassrummet för en gemensam avslutning, alla är välkomna in i klassrummet. Därefter är ni välkomna på tårtkalas i matsalen. Era barn bjuds på tårta men ni får betala en slant.

Kapprummen

Viktigt att ni städar ert barns hylla i kapprummet. Ta hem de kläder ni inte behöver i sommar. Ni som går på ledigt direkt måste tömma hyllan helt. Det som inte plockats undan innan lovet kommer att stoppas i säckar och skickas iväg. Efter sommar har vi nya kapprum och hyllplatser.

V.24

Mån Fadderdag! Ta med en frukt eller smörgås ( gärna en flaska vatten),  Lemshagabio till våra miljöhjältar. Kom ihåg väska, tygpåse eller papperskasse med namn.

Tis Städdag i klassrummet,

Ons  Skolavslutning i amfiteatern kl.9

Tors Fritids /Sommarlovet börjar!

Fre Fritids /sommarlov

Nu önskar vi er alla en underbar helg så ses vi nästa vecka

/ Marie, Camilla, Trixie och Agneta

4 kommentarer

  • Anonym säger:

    Tänk vad tiden går fort efter sommaren går våra barn plötsligt i tvåan. Tack för en härlig termin.
    Madeleine Jocke Elliot

  • Lorenzo säger:

    Tack alla fina pedagoger, ni har gjort så intressanta och spännande saker under läsåret, som gått så fort förbi!
    Hälsningar fam Morabito

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']