Neptunus veckobrev v 3

Hej alla familjer i Neptunus!

Här kommer terminens andra veckobrev. Tack för en inspirerande vecka!

Utveckling och lärande
Snö – Form och mönster i naturen

Minns ni våra fina elever som sjöng i kyrkan före jul: Snowflake, snowflake, little snowflake….? Inte en snöflinga så långt ögat kunde se, men nu lyckades vi i alla fall locka fram snön! Förra veckan var det gröna gruppen som skapade egna snöflingor på bildkektionen och i måndags var det röda gruppens tur. Vi har tittat på snöflingor i närbild och skapat egna i olika material. Vilken kreativitet! Snöstjärnorna är symmetriska och har sex uddar, men ingen är den andra lik, alla är unika (precis som vi).
 Titta gärna på snöflingor på snowcrystals.com

  

Naturligtvis har vi njutit av snön under veckans raster. Vi har byggt i snö, åkt stjärtlapp i Lemshagabacken och snölek på IP under friluftslivet. Tyvärr var inte isen på Lemshagasjön okej att åka på.

  

 

Matematik
Den här veckan har vi börjat med ett nytt avsnitt i vår mattebok: Addition och subtraktion 0-20.
Vi har provat några olika strategier. Den första var att addera genom att räkna vidare. Vi kom på att det är lättast att börja med det största talet och sedan räkna vidare. Vi provade att använda oss av tallinjen och klossar. Vi har också arbetet med att addera genom att bilda tio. Vi har fyllt upp tiorutorna så att de är fulla. Då behöver man inte räkna hur många det är, man vet ju att det är tio.
Varje lektion inleds med ett exempel där eleverna ska visa hur de tänker. Vi tänker själva, i par och berättar sedan för hela gruppen.
Stämmer det? Hur kan vi visa det? Finns det fler sätt?

 

I gröna gruppen har eleverna fått göra en sk hundrarulle. Tanken med detta är att träna på att skriva fina siffror och att kunna skriva höga tal med en siffra i varje ruta.

 

 

Projektet om tid och rymden
Vi har fortsatt att skriva om våra tankar om tid på våra I-pads. Eleverna har så många kloka tankar:
Utan tiden dör vi. Tiden är livet. Tuva
Tid är vårt liv. Tid är bra men bara om vi behandlar den bra. Tid är dag och natt. Svante

Under NO-lektionerna har Sara och eleverna fortsatt arbetet kring rymddjuret…

 

Svenska
Vi har arbetat med bokstaven K. Frida Å och Matilda hade förberett bokstavspåsen. Nästa vecka är det Lukas och Tuva som visar.
Vi lyckades göra två besök till biblioteket (trots hagel och snöstorm) och kunde låna med oss nya böcker hem.

 

 

Engelska
Under engelsklektionerna har vi arbetat med tid. Vi har sjungit en sång om tid; Hickory Dickory Dock och läst en bok; Pepa Pig´s Busy Day samt en storbok om hunden Floppy och hans familj.


Skola och hem

Skolbio
Torsdagen den 25 januari åker vi på skolbio i Gustavsberg.
Siv sover vilse
Den väldigt fantasifulla Siv, 7 år, ska för första gången sova över hos sin nya kompis Cerisia. I ett hem som skiljer sig från hennes eget, tycker Siv att det mesta känns mysko, speciellt när vännen börjar visa sidor hon aldrig sett! När Siv vill ringa hem händer något, hon känner sig alldeles vilse i den stora lä- genheten … Men med hjälp av två pratsamma och bråkiga grävlingskompisar som dyker upp mitt i natten, är hon med om fantastiska äventyr som hjälper henne att acceptera det som är annorlunda och att hitta sig själv.

Vi hinner tyvärr inte tillbaka till vår lunchtid utan önskar att ni skickar med en lunchmatsäck och gärna en frukt som vi kan ta innan bion börjar. (OBS! inget fika)


Föräldramöte

På föräldramötet berättar vi om vårens innehåll i de olika ämnena. Vi berättar också om vårens utvecklingssamtal, upplägg och hur vi kommer att förbereda oss för dessa både hemma och i skolan.
Ni är mycket välkomna att besöka oss i skolan, men vi önskar att ni meddelar några dagar i förväg så att både lärare och elever är förberedda.


Utvecklingssamtal

Vi kommer att ha två samtalsdagar: eftermiddagen den 5/2 och hela dagen den 7/2. Vi lägger ut tiderna på school soft den 22/1. Se till att boka i tid, fört till kvarn!


Information från fritids
Fritidsbrev januari 2018


Nästa vecka:

måndag: Vi reser till bokstavslandet
tisdag: Bild för gröna gruppen.
onsdag: Ny läsläxa delas ut; kap 15 “Det blå tåget”
Föräldramöte kl 17.30-19.
torsdag: Bio ”Siv sover vilse” på Gustavsbergs teatern. Medtag matsäck.OBS! Ingen idrott för röda eller gröna gruppen.
fredag: Bokstavspåsen, friluftsliv. Dans för gröna gruppen.

 

Trevlig helg!
Cissi, Sara, Nick och Vincent

 

6 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']