Neptunus veckobrev v 34

Hej alla elever och föräldrar i Neptunus!

Tack för en bra första vecka tillsammans! Det är så roligt att få lära känna alla fina elever i Neptunus.

Under fredagen började en ny elev, Nora A i vår klass. Hennes bror har även fått en plats i fyran.
Vi välkomnade henne och hoppas att hon ska trivas i vårt mysiga gäng.

 

Normer och värden
Under vår första vecka har vi pratat om hur vi vill ha det i klassen för att alla ska lyckas och för att vi ska trivas tillsammans.
Vi har påbörjat arbetet med klassens regler utifrån Lemshagas regler och barnens egna tankar. Vi har utgått ifrån fyra områden; tala, lyssna, tänka och uppförande.
För att få god arbetsro använder vi oss av tre former; röd (tyst), gul (småprat vid samarbete), grön (rörelse, samarbete, sång).

Vår närmiljö
Under detta läsår kommer vi att vistas mycket i vår närmiljö och utforska den på olika sätt.
Visste du t ex att vi har 3000 år gamla bronsåldersgravar på Lemshaga? Vi gjorde en promenad dit under fredagen och satt under en gammal tall och åt vår matsäck… Det är en magisk plats som vi säkert kommer att återkomma till. Man behöver kunna ”läsa stenarna” för att förstå att det är gravar, annars kan man tro att det bara är ett gammalt stenröse.

Vi har även lärt oss mer om Allemansrätten och vad som är viktigt att tänka på när vi vistas i vår fina natur. Prata gärna om det hemma.

         

 

Form och mönster
Under veckan har vi fått ta del av några sommaruppgifter med form och mönster. Det har varit väldigt inspirerande. Vi fortsätter under nästa vecka. Se till att ditt barn har med sig sin sommaruppgift om ni inte redan har lämnat den.

Den 8 september kommer Birgitta Adolfsson, ateljerista och formgivare till klassen. Hon kommer att arbeta tillsammans med oss i vårt projekt Form och mönster i naturen. Vi har sökt pengar till ett projekt och fått statliga medel genom Skapande skola. Detta projekt kommer att löpa under hela läsåret. Vi berättar mer under föräldramötet.

 

Rutiner:
Klicka i att du har kommit på I-paden på morgonen. Det är fritids som vanligt nere eller uppe beroende på vilken tid du kommer.
Från kl 8.00 är det tyst läsning eller teckning i klassrummet.
Om ni föräldrar vill berätta något för oss pedagoger går det bra. Säg gärna hej då i dörren, eller kom in i klassrummet en stund vid behov, men respektera att vi vill ha en tyst och lugn stund.

 

För information:
Cissi kommer att vara ledig på torsdagar under den här terminen för att få tid till sitt eget skapande.
Eleverna i gröna gruppen träffar Sara, Nick, Vincent och Gottis under skoldagen.

 

Nästa vecka:
Vi kommer att träffa varje barn för att se hur långt de har kommit i sin läsutveckling och välja en läsebok som är på lagom nivå. Första läsläxan delas ut v 36.
Vi kommer att berätta lite om läseboken och även börja arbeta i vårt nya mattematerial.

Måndag: Vi arbetar enligt schema.
Tisdag: Vi arbetar enligt schema.
Onsdag: Vi arbetar enligt schema.
Torsdag: Idrott för röda gruppen första lektionen. Vincent promenerar på led från Mellangården med klassen kl 8.20 till idrotten. Där möter Gottis (vår idrottslärare) upp eleverna vid omklädningsrummen. Torsdagslektionen kommer att vara inomhus för båda grupperna.
Fredag: Idrott- Friluftsliv (utomhus, ej ombyte). Varannan vecka har grupperna dans med en lärare från Kulturskolan/ Svenska och engelska med Cissi.

 

Viktigt!
Om ditt barn behöver särskild kost ska ni lämna in en ny lapp snarast.
Vi önskar även få in namn- och bildpubliceringslappen (se bilaga i välkomstbrevet).
Vi vill få in alla lappar innan vi publicerar bilder på eleverna i veckobrevet.

Vi påminner om att ni ska boka in den 13 september för vårt föräldramöte. Vi ses kl 18-19.30 i ett av Neptunus klassrum.

 

Trevlig helg!
Cissi, Sara, Nick och Vincent

Hälsningar
Cecilia, Sara, Nick och Vincent
cecilia.hogsveden-east@lemshaga.se
sara.sandstrom@lemshaga.se
nick.brookes@lemshaga.se
klasstelefon:08-586 313 01

 

 

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']