Neptunus veckobrev v.34

Hej Neptunusar!

 

Det är så roligt att vara igång! Första veckan har vi fokuserat på att lära känna varandra bättre och komma in i alla rutiner och regler som finns på Neptunus. Vi har flyttat in i våra nya klassrum och det känns väldigt bra!

 

Kunskaper

 

Denna vecka har vi i matematiken repeterat talraden 0-10, både framlänges och baklänges. Vi kommer att fortsätta att arbeta med vårt material Singma samt utveckla arbetssättet med eleverna. De första veckorna kommer vi fokusera på att repetera det vi tidigare gjort för att sedan vara redo att ta oss an de nya kapitlen!

 

 

 

Stationsarbete 

Under veckan har vi arbetet i stationer, det var något som vad väldigt uppskattat. Det fanns tre stationer med olika sorters övningar. På en station skulle barnen färglägga, klippa och vika en värdegrundsloppa. Sedan fick de prova lopporna och ge varandra kompis-uppdrag så som: Säg hej till tre personer, ge någon en kram (fråga först) eller säg något snällt till någon.

 

 

 

På den andra stationen fick barnen träna sin finmotorik lite extra genom att färglägga mandalas och på den tredje stationen fick eleverna testa vår nya app Ugglo. Med Ugglo får eleverna möjligheten att läsa eller lyssna själva samt få tillgång till ett stort digitalt bibliotek vilket gör det möjligt att individanpassa läsningen för elever oavsett hur långt de kommit i sin läsning. Eleverna ges  också möjligheter till att lyssna, resonera och prata om berättelser och texter även när de ännu inte har förmågan att läsa dem själva.

 

  

 

Under torsdagen passade vi på att gå upp till Raketen. Väl där arbetade vi med Allemansrätten. Vi hade “råkat” tappa 13 bilder på platsen och eleverna fick i uppgift att leta reda på dessa. De fick sedan klura på vad bilderna egentligen handlade om. Det var 13 punkter som var bra att känna till när du ska besöka naturen.  Allemansrätten kan sammanfattas i orden “Inte störa – inte förstöra”. Eleverna kunde även en annan ramsa, “Ta hand om miljön, låt den va grön”. 

 

 

 

 

Fredagen fortsatte i Allemansrättens spår. Vi promenerade till Scoutstugan och eleverna delades upp i tre grupper där de fick delta i olika stationer. Stationerna var “Sant eller falskt” om Allemansrätten, Skogsskattjakt samt lekar. Vädret var inte riktigt med oss och vi avbröt vår utflykt för att ta oss tillbaks till skolan. Väl i skolan fick eleverna istället i mindre grupper göra affischer om Allemansrätten. 

 

   

   

 

Ansvar och inflytande & Normer och värden

 

Vi har den här veckan pratat mycket om regler och förhållningssätt som vi har på skolan. Vi har bland annat fått större skolgård vilket innebär att eleverna nu också får vara en bit upp i slänten och på berget vid gungorna. Det har varit mycket uppskattat!

 

Vi har också tänkt och funderat kring frågan “Vad behöver vi för att lära oss?”. Genom gruppdiskussioner så kom vi fram till att man behöver:

 

Tålamod – Vi behöver tålamod för att göra vårt bästa och inte ge upp

Mod – Vi behöver vara modiga för att våga testa på nya saker, men vi behöver också våga misslyckas för att lära oss av våra misstag.

Fokus – Vi behöver vara fokuserade och ge varandra arbetsro

Hjälpas åt – Vi lär tillsammans och hjälper varandra.

Öva – Vi behöver öva flera gånger för att lära oss något nytt

 

 

 

Hem och skola

 

Läxa: Vi delar ut första läsläxan nästa veckan. Vi ser gärna att eleverna tar med sig en mapp att ha sin läxa i. 

 

Information inför vecka v.35

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag: Friluftsliv (Inga idrottskläder behövs)

Onsdag

Torsdag

Fredag: Läsläxa delas ut. 

 

Information om elevernas schema:

 

  • Idrott – Eleverna kommer att ha idrott på måndagar. Vi har gjort två grupper med elever från både röda och gröna gruppen. 
  • Dans och drama – Under v.36-46 kommer eleverna att ha dans och drama parallellt med idrotten. 
  • Friluftsliv – Varannan tisdag  (ojämna veckor), kommer eleverna att ha friluftsliv tillsammans med Gottis och oss. Till dessa lektioner behövs inga idrottskläder utan vi kommer att röra oss runt om i skolans natur. 

 

Bildpublicering

  • Vi vill att alla familjer fyller i dokumentet “Datoravtal samt namn och bildpublicering” och lämnar in det snarast till oss mentorer. Datoravtal-fsk-3

 

Hälsningar från Fritids;

 

Jätteroligt att vara igång här uppe på Mellangården tycker både personal och elever.  

Under kommande termin erbjuds  följande aktiviteter på eftermiddagarna. 

Mån; Veckans pyssel. Fritidsgympa.

Tisdag; Veckans pyssel. Utesnickis (så länge vädret tillåter)

Onsdag; Veckans pyssel. Digitaliserings experiment.

Torsdag; Veckans pyssel. Utesnickis (så länge vädret tillåter)

Fredag; Vi gör klart veckans pyssel. Fredagskul. Fritidsgympa tillsammans med klubben.

 

Veckan som gått har även visat att sommaren börjar lämna plats för höstens ankomst. Det är bra om ni ser över ert barns kapprumsplats. Jacka, regnkläder, stövlar och en uppsättning extra ombyte är bra att ha (underkläder kan vara bra att flera uppsättningar av). Många elever saknar en vattenflaska, det är bra att ha med när törsten sätter in. 

 

Kommande händelser:

  • 6/9 – Vi besöker Gustavsbergsteatern och tittar på föreställningen “Vindkraft”. 
  • 11/9 – Föräldramöte kl 17:30. Välkomna!
  • 12/9 – Fotografering.
  • v.39 – Denna vecka kommer vi att erbjuda utvecklingssamtal. Tider kommer att läggas ut på Schoolsoft två veckor innan. 
  • v.44 – Höstlov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Daniel, Ingela och Pernilla

 

Ingela.eriksson@lemshaga.se

Daniel.ekmark@lemshaga.se

Pernilla.stiernebo@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritidstelefon: 08-586 313 27

 

14 kommentarer

Kommenteringen är stängd.