Neptunus veckobrev v. 36

Hej alla Neptunusar!

Tänk att vi redan har hunnit vara tillsammans i tre veckor! Veckan som har varit har bjudit på många aktiviteter. Dels har de haft dans och drama med kulturskolan.De har även haft sin första bildlektion med Cissi och fredagen bjöd på en minikabaré.  

 

Kunskaper

Bedömningsstöd

Vi har denna vecka påbörjat skolverkets bedömningsstöd. Detta stöd ger oss en bra vägledning var eleverna befinner sig. Denna vecka har vi prövat eleverna i området läsa. Vad heter bokstäverna? Hur låter bokstäverna? Samt fick de pröva att ljuda alternativt läsa korta ordbilder. 

 

Engelska

Nu har vi påbörjat vårt arbete med vårt material “Learn english”. Denna vecka har vi arbetat med fraserna “Hello! My name is…” och “What is your name?”. Vi tittade även på ett avsnitt av Pick a colour som handlade om samma område. 

 

Den magiska kulan & Veckans bokstav

Veckans bokstav var “O”. Två elever hade med sig olika föremål i bokstavspåsen. Eleverna fick på ett lekfullt sätt genom föremålen gissa vilken bokstav som vi skulle arbeta med under veckan. 

I arbetsboken fick eleverna sedan arbeta med bokstaven O, dels genom att forma bokstaven samt hitta bilder där bokstaven O fanns med i ordet. Vi pratade om hur man formar bokstäverna genom att använda sig av linjerna; taklinje, fönsterlinje, golvlinje och källarlinje.

Vi har även arbetat med vokalhuset. Här pratade vi om att det finns olika ljud för en vokal, kort och lång. Eleverna fick tillsammans sortera bilder utifrån hur vokalen låtert. De som hade en kort vokal fick vara på övervåningen i huset och de med lång vokal fick vara nere i huset. 

 

 

Matematik

Den här veckan har eleverna fått testa en ny app som heter Vektor. Appen hjälper eleverna att förbättra sina kognitiva och matematiska förmågor genom att träna arbetsminne, talförståelse och problemlösningsförmåga. Vektor har varit väldigt uppskattat! För att läsa mer om appen följ länken: https://cognitionmatters.org/se/vektor/ 

 

 

Dans och drama med kulturskolan

Under första tillfället med Kulturskolan fick vi träffa dans- och dramapedagogerna Jenni och Annika. Vi fick testa på att röra på oss på olika sätt. Vi fick med kroppen gestalta ett havsvrak på havets botten, en vallgrav, ett torn och en sjöstjärna som spretar. Vi fick också leka spegelkull, det var kul!

Bild med Cissi

Denna vecka har eleverna haft bild med vår ateljerista Cissi. Det blev en uppskattad lektion som bjöd på information om vad en konstnär använder för föremål för att måla. Hon visade några av sina egna tavlor och under denna lektion fick eleverna själva vara konstnärer och skapa sin unika namnskylt. Cissi bjöd även på ljud och rörelse. Eleverna kommer att ha bild varannan vecka. 

 

Föreställningen “Vindkraft” 

Idag fredag tog vi bussen till Gustavsbergsteatern och tittade på föreställningen Vindkraft. Det var en minikabararé om musik och blåsinstrument. 

“Hur låter en fagott? Vad är ett valthorn? Hur känns det att dirigera? Barnen upple-

ver musikens nyanser, tempon, klanger, känslor och stämningar och lär sig om de

olika instrumenten i en blåskvintett.”  Föreställningen Vindkraft. 

Efter föreställningen promenerade vi till den nya lekparken. Väl där åt vi vår matsäck som vi fått från köket och vi passade självklart på att testa lekparken. Det blev en lyckad utflykt och eleverna klarade bussfärden samt promenaden till och från Gustavsberg  galant!

 

Hem och skola

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kapitel “Momman” s.12-15 samt läxboken s.4
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Nomi och Bianca fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på!

 

Information inför vecka v.37

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk samt dans och drama med kulturskolan. 

Tisdag: Friluftsliv – kläder efter väder.

Onsdag: Föräldramöte kl.17.30. Välkomna!

Torsdag: Läsläxa tillbaka. Skolfotografering.

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Utvecklingssamtal

Under vecka 39 kommer vi att erbjuda ett “Lära-känna-samtal”. Tiderna för detta samtal kommer att läggas ut på måndag. Inför samtalet vill vi att ni fyller i underlagert “Inför utvecklingssamtal” som finns på schoolsoft. 

 

Kommande händelser:

  • V.38 – Daniel kommer att vara ledig under vecka 38. Det kommer att vara en  av våra fasta vikarier Trixie eller Victor som kommer att vikariera för Daniel under denna vecka. 
  • v.39 – Denna vecka kommer vi att erbjuda utvecklingssamtal. Tider kommer att läggas ut på Schoolsoft måndag 9/9.
  • v.44 – Höstlov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Pernilla

 

Ingela.eriksson@lemshaga.se

Daniel.ekmark@lemshaga.se

Pernilla.stiernebo@lemshaga.se

 

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.