Neptunus veckobrev v.39

Hej alla i Neptunus!

Tack för en rolig och fin vecka tillsammans! Nu är nästan alla utvecklingssamtal klara och det har varit väldigt roligt att få ett ansikte på er föräldrar och fått tiden att prata om just ditt barn. Vi upplever att vi har två riktigt fina, glada och nyfikna grupper!

Kunskaper

Matematik

Denna vecka har vi arbetat med begreppen ”fler”, ”färre” och ”lika många”.

Är verkligen 5 myror fler än fyra elefanter? Vi diskuterade att det inte spelar någon roll hur stora eller små föremålen är, utan att det är antalet som räknas.

Svenska

Bokstavspåsen presenterades av Maja och Linnea. Vi fick lära oss ord som bland annat ”sked”, ”sudd”, ”strumpa”, ”smink”, ”svamp” och ”sugrör”. Och som ni kanske gissat så var S veckans bokstav. Vi har övat på att forma s och dess bokstavsljud. Vi har skrivit ord med s i och med veckans ord ”en” och ”ett” skrivit meningar.


Vi gjorde även en lek som heter ”Hör vi ihop?” Denna lek tränar både att läsa och stava, men även hur vi är mot varandra. Innan leken började fick vi tänka på följande:

Möt alla.
Låt kompisen tänka själv och svara själv.
Fokus på uppgiften.
Prata med trevlig ton.
Hjälp varandra om ni behöver hjälp.

Läsläxan

Bra jobbat alla med läsläxan! Idag fredag har alla barn fått den nya läxan och de nya orden med sig hem. Den ska tillbaka på torsdag nästa vecka.

Bild

Under de senaste veckorna har vi fortsatt att utforska färgerna och olika färgblandningar. Vi har lärt känna kompisfärgerna i färgcirkeln. Det är färger som hjälper varandra att lysa; röd och grön, blå och orange och lila och gul. Dessa färger kan dock variera lite i olika färgcirklar.
Vi arbetar med teknik och lär oss att använda olika material på ett hållbart sätt. Varje lektion ”dukar jag upp” material och uppgifter som vi ska arbeta med. Det är viktigt att det ser inspirerande och inbjudande ut och det blir lätt att förstå hur man ska använda materialet. För att penslarna ska hålla längre lägger vi dem bredvid vattenkoppen på en servett.
När eleverna var klara med sin färgcirkel var det några som fick göra en bild med kompisfärgerna.
Under arbetet har vi svag musik i bakgrunden och en lugn kreativ atmosfär.

Friluftsliv/NO

Under veckans friluftsliv tog vi den härliga promenaden till scoutstugan. Det är verkligen en vacker plats på höjden där man ser både vatten och ut över alla trädtoppar som vi uppmärksammade hade börjat byta färg. Vi pratade om årstidsväxlingar och vad som händer på hösten. Varför ändrar löven färg? Det var en av tankarna som kom upp och vi fick tillfälle att pata om fotosyntes, klorofyll och vad som händer med växter och träd när det blir kallare i luften.

Vi gjorde ett ”naturbingo” som gick ut på att hitta olika saker i naturen. Sedan var det såklart också lite fri lek innan vi begav oss tillbaka.

Normer och värden

På uppdrag av vårt trygghetsteam och våra kamratstödjare fick grön grupp diskutera och markera platser på vår skolgård som de kände sig riktigt trygga på / inte kände sig lika trygga på. Röd grupp ska göra samma sak nästa vecka. De fick i små grupper om 4 barn tillsammans prata och förklara varför de satt sin markering just där de valt. När vi sedan i samlingen pratade om kartorna kunde vi se att många kände sig väldigt trygga överallt. Det var några ställen där man var rädd för att det skulle finnas orm och vissa barn  som var bollrädda kände sig inte trygga på tennisbanorna. Tryggisgruppen kommer sammanställa alla klassers utvärderingar och se om det finns någonting vi bör åtgärda för att skapa så stor trygghet för våra barn som möjligt.

Övrig info

Föräldramöte

Denna termin kommer vi inte att ha ett fysiskt föräldramöte. Istället kommer vi att sammanställa information i en presentation som vi kommer att lägga upp på Schoolsoft på onsdag nästa vecka. När ni har läst och tagit del av informationen vill vi att ni kryssar i “Har läst bekräftelse” så att vi kan se vilka som har tagit del av  informationen. Är det så att ni har någon fråga eller fundering som gynnar andra att ta del av, maila oss den innan onsdag. Samt uppkommer det frågor efter att ni tagit del av vår presentation, så får ni gärna maila oss.

Nästa vecka:

Mån: Vi startar upp veckan tillsammans.
Tis: Sovmorgon skolan startar 9.40
Ons: Idrott (mjuka kläder tas med i en ryggsäck eller gympapåse)
Tor: Läsläxan lämnas in och förhörs i mindre grupper. (Förvara gärna din läxa i en mapp)
Fre: Veckans läxa delas ut.

Trevlig helg!

Sara, Camilla och Mattias

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.