Neptunus veckobrev v. 39

Hej alla härliga Neptunusar!

Hösten är här, härligt! Det börjar bli allt kallare ute och löven på träden börjar ändra färg. Det är viktigt att barnen har rätt kläder efter väder på hyllorna.

Tack för alla trevliga utvecklingssamtal. Det är både viktigt och värdefullt att sitta tillsammans och prata om hur ni trivs och vad ni vill lära er mer om. Den här veckan har vi hunnit börja med bedömningsstödet i matematik. Det kommer vi fortsätta med att göra framöver, både matematik och svenska: skriva. 

Vi vill uppmana till att ni säger hej då och lämnar era barn innan de går in i klassrummet. Detta för att skapa en tydlig morgonstruktur och lugn start på morgonen för alla. 

Kunskaper

Svenska

Veckans bokstav var bokstaven Ss. I bokstavspåsen hade Wilma och Emma S bland annat tagit med sig: en sandal, ett sugrör, en Scrunchie, en sten, en sax, en stol m.m.

Vi skrev orden i våra ordböcker. De elever som känner att det vill ha utmaning fick skriva orden i meningar.

Veckans ordbilder var EN och ETT. Vid ett lektionstillfälle fick Barnen en varsin bild på en sak, ett djur eller liknande som de skulle placera under rätt ordbild och fick läsa tex: en elefant, ett lås, en kanin osv.

Vi använde oss också av ordbilder vi tidigare använt: jag, och, ser, en, ett för att bilda meningar. Vi byggde meningar tillsammans och läste:

Jag ser en bok och ett monster

Jag ser en visp och en ost

Ser jag en apelsin?

 

Matematik

Vi har den här veckan startat upp ett nytt kapitel i matten: Subtraktion. I kapitlet introduceras subtraktion inom talområdet 0 till 10. Eleverna bygger förståelse för innebörden av subtraktion och kommer få möta viktiga begrepp. De kommer få träna på olika metoder för att subtrahera: subtrahera genom att ta bort, subtrahera med hjälp av talkamrater, subtrahera genom att räkna bakåt, hitta på räknehändelser, skriva likheter med subtraktion samt se samband mellan addition och subtraktion. 

 

 

NO

I NO har vi den här veckan tittat på en film som handlade om traditioner vi har i Sverige på sommaren. Bland annat fick vi lära oss mer om midsommar, Sveriges nationaldag, kräftskivor och surströmmingspremiären. En annan tradition vi pratade om var sommarlovet! Barnen fick rita en av sommartraditionerna och klistra in det i sin årstidsbok. 

 

Hem och skola 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 5  “Ruta på rasten” s.24-27  samt läxboken s.7. Det är viktigt att ni endast läser det kapitel vi har i läxa och inte rusar vidare. 
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Jonatan och Manny fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag. 

 

Information inför vecka v.40

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. Dans och drama med kulturskolan. 

Tisdag

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • v.44 – Höstlov

Frukt/grönsaker

Vi upplever att dagarna kan vara energikrävande för eleverna. Därför ber vi er att skicka med en extra frukt/grönsak så att de kan fylla på med energi under dagen.

 

Pingis på Lemshaga

  • Är du sugen på att spela pingis efter skolan? På torsdagar kommer Boopingis till Lemshaga och har tränarledd träning. Kanske kan det vara något för dig? Ledare för pingis kommer att vara Johannes som arbetar hos oss. För mer info klicka på länken: Pingis på Lemshaga

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ingela, Pernilla och Daniel

 

Ingela.eriksson@lemshaga.se

Daniel.ekmark@lemshaga.se

Pernilla.stiernebo@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritidstelefon: 08-586 313 27

 

9 kommentarer

Kommenteringen är stängd.