Neptunus veckobrev v.4

Hej alla barn och vuxna i Neptunus!

Äntligen har vi fått njuta av massor av snö! Det bjuder in till helt andra lekar och barnen har även byggt snökreationer av olika slag. Vi har fortsatt med bedömningsstöden och kommer även fortsätta kommande vecka. Nedan finns härliga filmer på när barnen åker pulka.


Svenska

Bokstavspåsen presenterades av Eddie och Meja. Det var bokstaven Å, och vi fick lära oss ord som årsredovisning, åra, åkhäfte, återvinna och ångstrykjärn. Vi övade på att hitta bokstavsljudet i olika ord, skrev meningar och funderade på hur munnen formas när man säger bokstaven å. Vi kom på knepet att munnen ser precis ut som en prick, och att det då kunde vara lättare att minnas att det skulle vara en prick och inte två som i bokstaven ä.

I vårt tema ”En resa bakåt i tiden” har vi även påbörjat ett sagoskrivande med våra dinosaurier. Man fick välja om man ville skriva enskilt eller i par. Vi började med att skriva sagans titel och skapa en tankekarta kring sagans innehåll. Därefter fick de rita och skriva sagan i rutor, som i en serie. Vi fortsätter att arbeta med sagorna nästa vecka.

Matematik

Vi har prioriterat att hinna med bedömningsstöden och har därför inte fortsatt med matematikboken denna vecka. Marie var på besök i gröna gruppen och gjorde ett spel med barnen som övar förmågan och förståelse för ental, tiotal och hundratal. Det var mycket uppskattat och de kommer vi göra fler gånger framöver.

NO/SO – En resa bakåt i tiden

Vi har tittat på ett avsnitt ur ”Jack och jordens utveckling” som var lite extra spännande. Under det avsnittet var det dinosaurierna som pratade och berättade. Mest brachiosaurusen från Jura. Filmen tog upp tidsperioderna Trias, jura, krita. Sedan händer något som gör att alla dinosaurier dör ut. Vad händer sen? Det ska vi ta reda på nästa vecka…

Alla barn har fått välja en egen dinosaurie som de ska få rita och skriva en faktatext om. Denna teckning blev sedan ett stöd när vi under Cissis lektioner skapade våra dinosaurier i lera. Cissi visade på tekniker man använder när man arbetar med lera och alla skapade jättefina dinosaurier.

Under denna vecka har barnen även byggt små världar för våra dinosaurier i skokartonger. Barnen visar på stor fantasi och kreativitet och de blev otroligt fina!

Skolbio

Under fredagen hade vi skolbio. I vanliga fall hade vi besökt testerna i Gustavsberg, men nu fick vi se filmen i våra klassrum. Vi myste till det lite extra och bjöd på bio-popcorn.

Skola hem:

Onsdag

På onsdag är det halv planeringsdag för all personal. Skolan/fritids stänger kl 13. Vår lektion slutar 12:40 och från den tiden får man gärna komma och hämta sitt barn. Den röda gruppen kan hämtas utanför mellangården. Den gröna gruppen kan hämtas utanför idrottssalen 12:30, men går därefter till mellangården.

Friluftsliv torsdag

På friluftslivet på torsdag kommer vi att åka pulka i backen. Därför vill vi att barnen har med varm dryck och någon frukt. Såklart kläder efter väder!

Läxa:

Veckans kapitel är: Kapitel 16 “Prata ut” med tillhörande uppgifter i läxboken. Nästa vecka ska Mimmi och Astrid få visa bokstavspåsen.

Utvecklingssamtal VT, vecka 7:

Nu är det dags för utvecklingssamtal. Samtalen kommer att ske vecka 7. Även denna termin kommer samtalen ske digitalt via Google Meet. När ni bokat ert samtal kommer vi därefter skicka en inbjudan med länk till mötet. Eleven ska vara med på mötet och pga rådande situation så rekommenderar vi att ni har era barn hemma denna dag. Har ni däremot inte möjlighet till detta så kommer fritids att vara öppet för de elever som är i behov av omsorg. Glöm inte att fylla i “Inför utvecklingssamtal”, finns under elevdokument på Schoolsoft, minst 5 dagar innan.

Nästa vecka:

Måndag: Bokstavspåsen tas med av Mimmi och Astrid.
Tisdag: Fritids/ sovmorgon.
Onsdag: Idrott för den gröna gruppen. Skola/fritids stänger 13:00.
Torsdag: Läsläxa lämnas in. Friluftsliv, vi åker pulka, ta med varma kläder och gärna något varmt att dricka samt en frukt.
Fredag: Läxa delas ut och läggs ryggsäcken. Klassråd.

Blänkare:

3/2 Fritids och klubben stänger kl 13.00 pga. planeringseftermiddag.

14/2 Alla hjärtans dag

16/2 Utvecklingssamtal mellan 8-9.30 för de som bokat in sig.

17/2 Utvecklingssamtals dag för de dom bokat in sig. Vid behov är fritids och klubben öppen för de elever som anmält sig. Fritids kommer snart gå ut med information på school soft. Viktigt att meddela närvaro för denna dag om man behöver omsorg. Samtalen kommer att ske digitalt via meet som vid förra utvecklingssamtalet.

v. 9 Sportlov

Trevlig helg,

Sara, Camilla och Mattias

En kommentar

Kommenteringen är stängd.