Neptunus veckobrev v.4

Hej alla fina Neptunusar!

Vi har haft en härlig vecka som började med snö men slutade i tö… Men även om snön nästan försvann, så tog barnen tillvara på det lilla som var kvar!

Svenska

Vi har arbetat med bokstaven Å. På fredagen visade Lukas och Tuva upp sina Å-ord i bokstavspåsen. De som fick ta hem bokstavspåsen till nästa vecka blev Tindra och Oscar!

NO

Vi har fortsatt med vårt tid och rymden tema. Ett av våra mål är att få kunskap om hur solen, jorden och månen rör sig i förhållande till varandra. Därför har vi repeterat våra kunskaper, och interaktivt fått lära oss om deras genom att barnen själva fått vara dessa tre himlakroppar.

Vi har även sjungit om årets månader och pratat om i vilken ordning de kommer och vilka månader som det är sommar ,höst, vinter och vår.

Matematik

I matematiken har vi arbetat mycket kring subtraktion och att ge barnen olika strategier, sätt att tänka, när de står inför en uppgift. Vi har även arbetat med vad ental och tiotal är för något.

Vi arbetar dagligen med klockan på olika sätt. Bilden nedan visar ett utav dom,  när vi sjunger en klocksång. En får vara minutvisaren och en timvisaren, och får röra sig till sången. Den som är timvisare märker snabbt att den får röra sig mycket långsammare än minutvisaren…

Skolbio

I torsdags var det dags för skolbio och vi åkte till Gustavsbergsteatern för att se filmen “Siv sover vilse”. Den handlade om den väldigt fantasifulla Siv, 7 år, som ska för första gången sova över hos sin nya kompis Cerisia. I ett hem som skiljer sig från hennes eget, tycker Siv att det mesta känns mysko, speciellt när vännen börjar visa sidor hon aldrig sett! När Siv vill ringa hem händer något, hon känner sig alldeles vilse i den stora lägenheten … Men med hjälp av två pratsamma och bråkiga grävlingskompisar som dyker upp mitt i natten, är hon med om fantastiska äventyr som hjälper henne att acceptera det som är annorlunda och att hitta sig själv.

Barnens reflektioner gick mycket kring vad som var verkligt och vad som var dröm. Att det är viktigt att vara snäll mot sina kompisar och att stå upp för sig själv och att våga säga ifrån!

Nick fick ett varmt välkomnande när vi mötte upp honom vid Gustavsbergsteatern!
Mysigt med matsäck!

Föräldramöte

Vi vill tack för ett härligt gäng som kom på föräldramötet! Vi är så tacksamma för att vi har er och att ni är så engagerade. Gottis var med och berättade om gymnastiken och fick er att gympa lite och ni fick även pröva på en lektion i matematik genom Singaporemodellen! Minnesanteckningar från mötet togs av Malin och kan läsas i länken nedan:

https://docs.google.com/document/d/1-Urm8Oizd9yrX33xs1yoPsjwEG4R-K2G46hBRAQ60Q8/edit

Utvecklingssamtal

Vi har nu lagt ut våra samtalstider, så glöm inte att boka om ni inte redan har gjort det. Det är två samtalsdagar: eftermiddagen den 5/2 och hela dagen den 7/2. Det är viktigt att ni inför detta samtal fyller i ett frågeformulär tillsammans med ert barn, senast två dagar innan bokat samtal. Hur ni kommer till detta frågeformulär, se info nedan:

När du är inloggad i Schoolsoft.
1. Klicka på “Inför utvecklingssamtal” under kategorin “Elevdokument” i vänsterspalten.
2. Klicka på symbolen som ser ut som ett dokument längst ut till höger under “Elev” i raden “Neptunus-SSA inför utvecklingssamtal VT-18”
3. Klicka på symbolen som ser ut som ett dokument under “V” i elevlistan, då ser du frågeformuläret som vårdnadshavare förväntas fylla i.

Information från fritids

Nästa vecka kommer vi omvandla strumpor till gosedjur på Veckans pyssel. Ta gärna med en udda strumpa som du kan pyssla med! 
Utvecklingssamtalsdag 7/2

Denna termin kommer det vara utvecklingssamtal under en hel skoldag den 7/2.
Dagen kommer att vara en kombinerad utvecklingssamtalsdag och studiedag där ni som förälder och elev behöver närvara för samtal. Tider för utvecklingssamtal kommer läggas upp för bokning i schoolsoft.

Fritids har öppet kl. 7.30-17.00

För att kunna planera verksamheten på fritids vill vi veta vilket behov ni har av omsorg.

Fyll i enkäten i länken nedan. Tryck sedan spara efter ifylld enkät.
Sista datum för svar på enkäten är 2/2.

 Mvh Pedagogerna i Mellangården

 https://goo.gl/forms/3EXfu1FDKeC8ZYSw2

Nästa vecka:
måndag: Vi reser till bokstavslandet
tisdag: Vi firar att vi gått i skolan i 100 dagar!
onsdag: Ny läsläxa delas ut; kap 16 ”Prata ut”
torsdag: Idrott för röda och gröna gruppen.
fredag: Bokstavspåsen, friluftsliv. Dans för röda gruppen.

Trevlig helg!

/ Sara, Cissi, Nick och Vincent

 

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']