Neptunus veckobrev v.40

Hej alla härliga Neptunusar!

Tack för ännu en fin och och lärorik vecka tillsammans. Den här veckan har det bjudits på rödräv, talfamiljer, subtraktion, Rr, colours, det och här, komplementfärger m.m.

 

 

Elevernas egna reflektioner om den gångna veckan: 

Den här veckan har vi jobbat med talfamiljer på matematik. Det har varit roligt med matematik denna vecka. Vi fick även spela på appen Vektor. På veckans bildlektion fick vi göra färgcirklar. Det var komplementfärgerna. På so-lektionen har vi arbetat med känslor. Vi fick skriva vad man blev glad, arg och ledsen av. Vi har arbetat med rödräven. Vi fick göra rödrävar av våra händer. På engelskan har vi jobbat med färger t ex green, black, white, purplie, pink, orange, brown, blue. Vi har arbetat med bokstaven r. Vi jobbade även med orden det och här.

Tack och hej leverpastej!

Hoppas att ni får en trevlig helg.

/Vera och Matheus

 

Kunskaper

Bild – Färgerna är också kompisar

Den här veckan har vi lärt känna färgerna lite bättre. Tänk att de också är kompisar.

Vissa färger är lite extra bra kompisar, sk komplementfärger. De lyfter fram varandra och låter varandra lysa. Vi har tränat på att måla våra färgcirklar så att alla kompisarna står mitt emot varandra. Vi har använt oss av tunna och tjocka penslar och temperablock. Med stor noggrannhet har alla elever målat sina bilder. Det har varit väldigt fint fokus och arbetsro på lektionerna.

Jag är så glad och tacksam att få lära känna både eleverna och deras färg och formspråk. Så småningom kommer vi också att måla porträtt på olika sätt.

//Hälsningar Cissi

 

 

Svenska

Manny och Jonatan hade denna vecka fått som uppgift att ta med sig föremål på bokstaven Rr.  Vi skrev ner föremålen i våra ordböcker och för de som ville utmana sig själva fick skriva meningar till orden. Utmaningen för eleverna är nu att gå från att skriva med versaler till gemener. Detta är något som fler tycker är lite kämpigt. Vi fortsätter att kämpa på för att bli ännu bättre. 

Veckans ordbilder var här och det. Eleverna fick bilda meningar både av de nya och gamla ordbilderna. Det är så härligt att se när de bildar meningar samt läser ut dem. Vi experimenterade även med ord.  Vad hände om man kastade om bokstäverna. Detta var något vi experimenterade med. 

 

   

   

 

Learn English

Denna vecka har vi arbetat med området Colours i engelska. Vi lyssnade och sjöng en sång om de olika färgerna. Därefter repeterade vi färgerna genom att använda ett lyckohjul där eleverna, en och en fick berätta vilken färg den hamnade på. Vi hade även en hörövning där eleverna fick ringa in den färg som sas t ex circle red.  

 

     

Bilder från läromedlet “Learn English”

 

Matematik

Denna vecka har vi fortsatt arbeta med området subtraktion. Eleverna har fått göra räknehändelser samt arbetat med problemlösning där vi även pratade om talfamiljer. Vi använder oss av talcirklar. Genom talcirklarna pratade vi om att det finns en helhet och två delar. När jag använder addition så adderar jag delarna och när jag använder subtraktion så subtraherar jag en del från helheten.  

    

NO

Vi kommer nu att skriva om djur under några av de kommande veckorna. Den här veckan har vi läst samt tittat på en film om rödräven. Därefter skrev vi ner fakta vi kom ihåg om räven i våra no-böcker. Senare så hade vi veckans bokstavspyssel där alla elever fick göra en räv. 

 

     

 

 

Boken om mig

Denna vecka har vi pratat om känslor. Hur kommer det sig att vi känner på ett visst sätt när något händer? Kan man vara ledsen samtidigt som man är glad? Detta var något vi diskuterade under veckans lektion. Eleverna fick komma på olika känslor som vi skrev ner och därefter fick eleverna prova på charader där de skulle gestalta en viss känsla. Sedan fick eleverna rita eller skriva vad som fick dem att vara glad, arg eller ledsen. Därefter fick de klistra in i sin egna bok. 

 

     

    

 

Hem och skola

 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 6  “Fotboll ska vara kul” s.28-31 samt läxboken s.8.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Otis och Millie fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag. 

 

Information inför vecka v.41

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. Dans och drama med kulturskolan. 

Tisdag: Friluftsliv med Gottis – kläder efter väder, vi kommer att vara ute.  

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Kommande händelser:

  • v.44 – Höstlov

 

Hälsningar från fritids:

  • Nu är det dags att anmäla sin närvaro alt. frånvaro inför höstlovet v.44. Måndag 28/10 är fritids och Klubben stängt pga personalkonferens, lovverksamhet öppen tis 28/10 – fre 1/11. Observera att fredag den 1/11 är dag före röd dag och fritids/klubben stänger klockan 15.00. 
  • Skriv in närvaro (under kommentar från vårdnadshavare)  och aktuella tider de dagar (Tis-Fre) ni önskar fritidsomsorg alt. frånvaro (under kommentar från vårdnadshavare) om ni är lediga. Vi vill ha din anmälan senast söndag 13/10 för att kunna planera för bemanning och aktiviteter. 

 

Några påminnelser

  • Kläder – Nu går vi mot kallare, regnigare och mörkare tider och det är väldigt viktigt att ni ser till att ert barn har med sig kläder att vara ute och leka i. Vi vill att alla elever ska ha regnkläder, stövlar, mössa och vantar med sig till skolan. Det är även viktigt att de har ombyte på sin hyllplats. Det är inte roligt att gå i blöta och kalla kläder. Snart är det även dags att ta med sig tjockare överdragsbyxor när temperaturen sjunker.
  • Komma i tid – Vi upplever att flera elever inte kommer i tid på morgonen och vi vill därför påminna om att eleverna börjar kl.8.20. Kommer en elev sent lägger vi in sen ankomst på schoolsoft. Så snälla hjälp ert barn att komma i tid till skolan.   

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Pernilla

 

Ingela.eriksson@lemshaga.se

Daniel.ekmark@lemshaga.se

Pernilla.stiernebo@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritidstelefon: 08-586 313 27

 

7 kommentarer

Kommenteringen är stängd.