Neptunus Veckobrev V.40

Hej alla härliga elever och föräldrar i Neptunus,

Vi har lagt ännu en vecka bakom oss och ser fram emot många till. Vi närmar oss höstlovet med stormsteg och behöver er hjälp med att fylla i närvaro inför lovet. Det ligger en länk med ett formulär , längst ner i veckobrevet, som ni behöver fylla i. Tänk på att göra det direkt så fritids kan planera för antalet pedagoger. Tack för er medverkan och delaktighet!  

 

Kunskaper / Normer och värden

Vilken magi vi får uppleva i våra klassrum. Denna vecka fick vi ett paket skickat till klassen. Vad var det i paketet? Vem var det ifrån? Vi gissade på vad vi trodde det var. Gissningar är det bästa vi vet. Det är viktigt att det är högt i tak och att det bara finns bra tankar och idéer. Det är inte viktigt med rätt och fel utan att våga gissa, chansa och tänka fritt. Vi ser uppmuntran av varandra som en viktig ingrediens av vår tillvaro tillsammans. Vi tränar oss i att det bara är uppåtpuffar i våra möten med varandra.

img_8480

Det kallar vi att skapa en kultur för tänkande. Det handlar inte om rätt eller fel, det handlar om att gissa, testa och våga utmana sig själv. Våga vara goda lyssnare till varandra, ge varandra tid och inspireras av varandras tankar.

 

Vad var det nu i paketet? Jo, det var en magisk kula. Vad har den för magi då? Det måste vi ta reda på tillsammans. Alla elever fick en varsin magisk kula som de fick fundera kring med hjälp av en Vt-rutin.

imageimage

Matematik Singma

Vi har nu börjat fundera och upptäcka likheter i matematiken. Vad betyder likhetstecknet? Hur kan vi beskriva addition? Hur kan vi beskriva hur vi tänker kring likheter som 7 = 5 +__  eller  3 + 2 = __ + 1

Vi synliggör våra olika strategier i hur vi kan ta reda vad som fattas. Det pågår mycket täkande i våra klassrum och det är väldigt spännande att vara en del av det.

Vilka fantastiska matematiker vi är!

image          img_0311

 

Rytmik kopplat till andra ämnen

Det passar så bra att ha rytmiken som kopplar fler sinnen för inlärning. Vi använder oss av puls och takt i olika övningar. Vi img_8473tränar oss i kroppsuppfattning och vi ser en utveckling i det vilket är viktigt för läs- och skrivutvecklingen. På rytmiken måste vi kunna lita på varandra och samarbeta för att lyckas.

 

 

 

Läxa i svenska:

I onsdags läste vi ett nytt kapitel ur Den magiska kulan, kapitel 5: Ruta på rasten s. 24-27. Veckans läxa är som vanligt att läsa veckans kapitel samt besvara frågorna till kapitlet i läxboken. Fortsätt svara på frågorna med en hel mening. Börja meningen med stor bokstav och avsluta med punkt. Vi ser fram emot att läsa era svar i läxboken och höra er läsa.

 

Information

Varmt välkomna till föräldramötet på onsdag kl. 17.30-19! Vi hoppas att så många som möjligt kan komma. Det är så trevligt att möta er alla!

Agendan för mötet är:

  • Kort presentation av en skoldag
  • Matematik Singma Med Josefine Reijler
  • Vår specialpedagog Lena Wintzell Österberg talar om föräldramedverkan och läsning
  • Förväntningar
  • Val av klassföräldrar/ koordinatorer
  • Övrigt
Snart är det Höstlov!

För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.

Fyll i enkäten som finns i länken nedan. Kom ihåg att trycka spara efter ifylld enkät.

Glöm ej att det är ett sista anmälningsdatum 17/10.

Fritids har öppet kl. 7.30-17.00 tisdag 1/11 – torsdag 3/11.

Dag före röd dag stänger fritids 15.00. Detta infaller fredag 4/11.

Måndag har fritids stängt för planering.

Mvh Fritids

https://docs.google.com/a/lemshaga.se/forms/d/e/1FAIpQLSeWRVo15-qSHYYzqm_5zv74xEn2cXW8_X9XZMO95MQsYJAROA/viewform

 

Nästa vecka v. 41

Måndag:

Tisdag: Vi går igenom läxan tillsammans.

Onsdag: Vi läser kapitel 5 ur Den magiska kulan. Delar ut läxmapparna.

Torsdag: Idrott för båda grupperna (glöm ej idrottskläder och handuk)

Fredag: Veckans bokstav presenteras. Friluftsliv (Bra kläder och skor för att vara i skogen och gärna en ryggsäck med vattenflaska om ert barn önskar).   

 

Vi önskar er alla en underbar helg

/ Marie, Camilla, Agneta och Trixie

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']