Neptunus veckobrev v.41

Hej alla fina i Neptunus,

Ännu en fantastik vecka har gått och det börjar märkas på vädret att hösten är här. Det regnar och blåser samtidigt som solen tittar fram och värmer oss. Viktigt att nu ha kläder efter väder på ert barns hylla och glöm inte att påminna ditt barn om korgar och att städa sin hylla i hallen innan ni går hem.

Kunskaper:

SV – bokstavspåsen

Bokstaven Ll fick under måndagen locka fram lusten att vilja skriva om ord på L som våra kompisar Waldemar och Filippa hade tagit med.

Meningar som:

Vi ser en leopard och ett lim.

Vi ser ett löv och en legogubbe. 

Vi ser ett lamm och ett lock. 

SV – Sagor

Vi har under veckan fortsatt att skriva på våra sagor som vi påbörjade under förra veckan. För att det ska bli lättare för eleverna att skriva har vi valt att använda oss av en av NE:s appar författa som hjälper eleven att ljuda det hen skriver  samt läsa det som eleven har skrivit.

Det ska bli roligt att få höra allas sagor när eleverna är klara.

Centralt innehåll Svenska 

Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga drag. Skapande av texter där ord och bild samspelar, såväl med som utan digitala verktyg.

Språkets struktur med stor och liten bokstav, punkt, frågetecken och utropstecken samt stavningsregler för vanligt förekommande ord i elevnära texter.

Sambandet mellan ljud och bokstav.

NO – Vår magiska skog

Vi har under måndagen fått möjlighet att måla våra stenar som kommer pryda våra ”Magiska stig i skogen”. Eleverna fick först fundera och skapa en skiss över hur de ville att deras djur skulle se ut med blyerts för att sedan även fundera kring färger och färglägga. Detta för att få en tydlig bild hur de vill skapa sin sten.

NO – Hösten

Hösten har under den senaste veckan gjort sig allt mer synlig vilket gjort att vi börjat fundera kring vad som egentligen händer i våra träd under årets olika årstider. Vi började därför inne titta på filmen Hösten, varmt kallt och mittemellan Därefter så gick vi ut i  skogen för att leka olika lekar tillsammans och även lyssna till berättelsen Djuren i skogen, del 3 Hösten för att verkligen förstärka vad som just nu sker i vår natur.

 

Centralt innehåll Biologi

Årstidsväxlingar i naturen och hur man känner igen årstider. Djurs och växters livscykler och anpassningar till olika årstider.

Musik – Instrument

Nu har båda grupperna börjat titta på olika slaginstrument och vi har även börjat fundera kring vilka andra instrument som finns. Vi kommer i den röda gruppen under nästa vecka börja göra skisser och kanske hinner vi även att starta upp med att börja skapa något instrument. Vet att många elever började spåna på vad de skulle kunna använda sig av och hur deras instrument kanske skulle kunna se ut. Det är helt ok att ta med sig eget material som kartonger mm för att kunna skapa sitt instrument.

Centralt innehåll Musik

Olika instrument från grupperna blås-, sträng-, tangent- och slagverksinstrument.

Hur instrumenten låter och ser ut.

 

Skola hem:

Nästa vecka:

Veckans läxa: kapitel 7 ”Efter matchen” sid 32-35. Veckans ord är ”du” samt ”den”. Ta gärna fram alla era ordbilder och börja skriva meningar.

Bokstavspåsen presenteras på måndag av: Charlie i röd och Ariel i grön.

FN dagen och Internationella Barndagen är dagar vi uppmärksammar på Mellangården. I måndags väcktes en förundran kring varför vi firar den internationella barndagen och vi kunde även se FN dagen inom några veckors tid. Vi samtalade då med barnen om att alla barn har rättigheter men att även dessa följs av skyldigheter. Vi kommer under de kommande två veckorna titta närmare på några av barnens rättigheter.

Måndag: Bokstavspåsen presenteras.
Tisdag:
Onsdag: idrott
Torsdag: Läxa lämnas in. Musik röd Bild grön
Fredag: Läxa delas ut.

Övrigt:

Fritids – höstlov/läslov

En påminnelse om att det nu är hög tid att anmäla ditt barn till Fritids/Klubben inför höstlovet. Du gör din anmälan via schoolsoft, genom att skriva NÄRVARO alt. LEDIG under kommentar från vårdnadshavare. Om ditt barn ska vara här på höstlovet behöver du även lägga in aktuella tider.

Hallen – kläder

Nu har hösten kommit och det har börjat bli både kallt, blött och geggigt ute. Detta gör att det är bra om ert barn alltid har ett par överdragsbyxor så att hen kan leka på rasterna utan att behöva tänka på att bli lerig. Inför regniga dagar så vill vi att alla har regnkläder med sig. Gummistövlar är även jättebra att alltid ha på platsen då det ibland blir så att skorna blir lite blöta. Vi är ute i alla väder då vi vet att rörelse och frisk luft är fantastiskt för oss.

Föräldramöte – HT 20

Föräldramötes presentation finns att ta del av på school soft.

Frukt och grönt under raster

Viktigt är att förvara din frukt i en tät burk då vi just nu börjar få flugor i våra kapprum. Vi har därför under fredagen städat lite extra för att få bort dessa oinbjudna gäster.

Tack för en trevlig vecka!

Camilla Sara och Mattias

En kommentar

Kommenteringen är stängd.