Neptunus veckobrev v.42

Hej alla fantastiska Neptunusar! 

 

Hösten smyger sig sakta på oss och den kan inte riktigt bestämma sig för om det ska vara varmt eller kallt. Den här veckan har det mest varit blött. Men nog är det fantastiska färger i vår natur. Denna vecka har vi i vårt pyssel tagit in härliga löv  för att skapa svansen till ekorren (läs mer under veckans djur).

 

Vår resurs och ansvarspedagog Pernilla har valt att avsluta sin tjänst hos oss. Hon gör sin sista arbetsdag hos oss den 31/10. Hon tackar för den här tiden som hon har varit med oss och vi önskar henne lycka till i framtiden.  

 

Elevernas egna reflektioner om den gångna veckan: 

Den här veckan har vi hållit på med tiokompisar. Vi har gjort drakar med tiokompisarna. Vi har även spelat olika spel med tiokompisarna. Vi har pratat om vilka yrken våra föräldrar har och vilka yrken vi vill jobba med när vi blir äldre. Vi har skrivit en faktatext om ekorrar. Vi pysslade och gjorde egna ekorrar. Vi har arbetat med den magiska kulan och veckans bokstav som var e. Orden du och den har vi även arbetat med. Alfred och Vera har varit på klassråd. 

Tack och adjö, korv med bröd!

Från Hugo och Alfred

 

Kunskaper

 

Svenska – Den magiska kulan

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven e. Denna vecka var det Fred och Ludvig som hade i uppdrag att ta med sig föremål som började på bokstaven e. Det blev en enhörning, en edamameböna, en elvisp, en burk enbär m.m. Vi lyssnade som vanligt efter hur många ljud vi hörde i orden. Under veckan arbetade vi även med två nya ord, du och den

 

 

Svenska – bedömningsstöd, skriva

Denna vecka har vi gjort bedömningsstödet i svenska, skriva. Eleverna fick i uppdrag att skriva utifrån en bild. Vad såg de? Till hjälp fick de använda sig av de ord vi hittills lärt oss. Några elever försökte sig på att skriva meningar och några valde att skriva en berättelse utifrån bilden. 

 

Matematik – 10-kompisarna

Denna vecka har vi stannat upp och tränat vidare på 10-kompisarna. Det är väldigt viktigt att eleverna känner sig säkra på dessa då de är grunden för fortsatt arbete inom matematiken. Vi har på ett lustfyllt sätt övat på detta område genom lek och spel. Vi passade även på att göra drakar med 10-kompisarna. Fortsätt gärna att öva på 10-kompisarna tills de sitter ordentligt. 

 

      

       

 

NO – Veckans djur 

Denna vecka var det bokstaven e som var veckans bokstav. Vi passade då på att läsa om och ta reda på mer fakta om ekorren. Eleverna fick dessutom skriva några meningar om ekorren i sin djurbok. Därefter pysslade vi och gjorde fantastiska ekorrar. 

 

 

 

Bild med Cissi

Vi fortsatte vårt arbete med komplementfärgerna (kompisfärgerna) och färgblandningar av olika slag. Den här veckan fick eleverna måla bilder med oljepastell och temperablock på stora växtpapper. Vi inspirerades av olika former och mönster och ritade mönsterkonturerna i pastell och fyllde i med vattenfärg. 

 

Under våra lektioner betonar jag vikten av att lära sig hantera både penslar och färger på ett respektfullt sätt. Vi arbetar med lugn musik i  bakgrunden och låter ”penslarna tala”. Det innebär att vi arbetar utan att prata. Det råder en lugn och koncentrerad stämning i klassrummet. Inspirationen och färgerna flödar. Jag önskar att ni fick uppleva detta! Men snart blir det utställning i matsalen…

/Hälsningar Cissi

 

      

    

 

Normer och värden / Elevernas ansvar och inflytande

 

Elevråd

Denna fredag har vi haft vårt första elevråd. Klassens elevrådsrepresentanter är Vera och Alfred. Där pratade de om allmänna frågor som berörde eleverna. Nästa vecka blir det klassråd där representanterna får lyfta vad som pratades om på elevrådet. 

 

Tryggismöte

I veckan hade även tryggisarna sitt första möte för terminen. I vår klass är det Manny och Viola som är våra representer.  Tryggisarna består av två elever från varje årskurs F-3. Första mötet handlade om att lära känna varandra, vad tryggisarnas uppdrag är och  prata om hur en bra kompis ska vara.

 

Hem och skola

 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 8  “ABC-klubben” s.36-39 samt läxboken s.10.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Johannes och Alex fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag. 

 

Information inför vecka v.43

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. Dans och drama med kulturskolan. 

Tisdag: Friluftsliv – kläder efter väder. 

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ingen ny läxa delas ut då det är höstlov veckan därpå.  

 

Hälsning från fritids;

Vi önskar att alla elever nu har jacka, överdragsbyxor, mössa och vantar på sin hyllplats i kapprummet. Det är också bra om det finns ett extra ombyte, skolgården erbjuder många härliga vattenpölar att plaska och snubbla i.

Vi saknar ännu några anmälningar om närvaro/frånvaro under höstlovet. Kom ihåg att kommentera närvaro/frånvaro under kommentar från förälder även om ni skrivit/tagit bort tider.  Måndag 28/10 är fritids stängt pga konferens och fredag 1/11 är dag före röd dag och vi stänger kl.15.00.

 

Kommande händelser:

  • v.44 – Höstlov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

Ingela, Daniel och Pernilla

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.