Neptunus veckobrev v.45

Hej alla barn och vårdnadshavare i Neptunus!

Vi har haft en fin vecka tillsammans! Dock har veckan slutat med mycket bortfall av personal p.g.a sjukdom. Detta medför som ni säkert redan läst att vi nu ska ha studiedag på måndag, samt hemstudiedagar, tisdag och onsdag. Vi kommer att lägga upp uppgifter på schoolsoft som ni får göra hemifrån. Idag, fredag har alla fått möjlighet att få med sig hem barnens Ipad+ böcker så att hemstudierna ska gå så smidigt som möjligt. Skolan kommer hålla öppet på måndag mellan klockan 10-15 för att ge möjligheten att hämta böcker som inte kommit hem. Vi förstår att det dyker upp en hel del frågor gällande detta. Vi kommer som sagt under måndagen att planera lektionerna och under tisdagen påbörja att lägga ut dem på schoolsoft. Jag och Camilla kommer finnas tillgängliga på mail om det uppstår frågor/funderingar.

Vi hoppas att vi kommer kunna ses i gen på torsdag. Men vi får avvakta och se hur allt utvecklar sig och löpande information kommer att ges på vår hemsida och schoolsoft.

Kunskaper

Matematik

Vi har arbetat med subtraktion på olika sätt. Finns det fler sätt att tänka när vi räknar tal i subtraktion? Vi delar tankar med varandra och utforskar på olika sätt med konkret material och gemensam problemlösning. Vi vill ge ett stort tack till Hanan som nu har varit sin sista vecka hos oss i gröna gruppen. Hon avslutade med att ge alla barnen en isglass, det var uppskattat!

Svenska

Vi fortsätter att väcka läslusten tillsammans genom att läsa, skriva bokrecensioner, samt skapa egna bokmärken i form av småkryp eller valfri fantasifigur. Bra övning i finmotorik och ett roligt sätt att lätt hitta vart man är i sin bok. Vi har även pratat om olika strategier som kan hjälpa en kring läsning och läsförståelse. Vi kaller dom för spågumman, konstnären, cowboyen, reporten samt detektiven. Dessa ska vi utforska tillsammans!

  • Spågumman– förutspår och gissar vad en text ska handla om.
  • Konstnären– skapar inre bilder av det lästa. Aktiverar våra sinnen.
  • Cowboyen– fångar in och sammanfattar med sitt lasso.
  • Reporten– ställer frågor eller svarar på frågor i texten.
  • Detektiven– reder ut oklarheter, nya ord och uttryck.

Eftersom nästa vecka är ”barnboksveckan” skulle vi arbetat med två författare, Martin Widmark och Jo Salmson. Men vi skjuter upp det tills vidare. Dock kommer ni få i schoolsoft få en uppgift kring att läsa en valfri bok. Då kommer ni få använda er av de olika lässtrategierna som hjälper er med er läsning.

Friluftsliv

Att synas i mörker är bra och viktigt! Det har vi pratat om på friluftslivet denna vecka. Vi har undersökt frågor som; Hur fungerar en reflex? Varför ska man använda den? Vart ska den sitta på kroppen? Hur stor skillnad blir det för en bil att upptäcka någon med reflex eller utan?

Vi tittade på en film från UR, läste reflexfakta och fick pröva att lysa på en reflex i mörkret. Sedan gick vi upp till vårt vindskydd uppe på höjden vid skolgården där vi lekte olika lekar.

Idrott

Denna vecka fick vi testa på att dansa folkdansen ”Polka” och springa/klättra i en rolig hinderbana. Svettigt men kul!

Nästa vecka:

Måndag- studiedag (skolan öppet mellan 10-15 för att ge möjligheten att hämta böcker)
Tisdag- hemstudier
Onsdag- hemstudier

Vi återkommer med information vad som gäller torsdag-fredag, så håll er uppdaterade på schoolsoft där information kommer att stå.

Nu kämpar vi på tillsammans! 

Trevlig Helg! 
Sara, Camilla, Mattias och Hanan

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.