Neptunus Veckobrev V.45

Hej alla Neptunusfamiljer!

Nu är vintern här med besked! Det har varit en väldigt speciell vecka här i skolan. Vi hoppas nu att alla problem med kollektivtrafik och vägunderhåll är borta för resten av vintern. Eftersom vi har haft många borta har vi haft lite svårt med planeringen då vi inte vill att för många missar det vi gör.

Äntligen snö tycker många av våra elever! De bygger snögubbar, kojor och leker med is på rasterna. Underbart! Vi har även kunnat åka stjärtlapp vilket är mycket uppskattat.

img_0665       img_0671-1


Fadderbesök i Neptunus

Vi är nu några som har träffat våra faddrar. Våra faddrar har under besöket läst upp ett brev som de skrivit till oss. Det är verkligen uppskattat. Vi kommer att träffa dem under måndag- och tisdag eftermiddag de närmsta veckorna. Det är inte alla på en gång utan vi delar upp dem i mindre grupper. Vi ska som svar till breven skriva mail till våra faddrar.


Svenska

Vi har denna vecka tänkt kring vokaler och skapat ett vokalhus. Hur låter vokalerna i orden? Låter de som i alfabetet eller inte?

I Läseboken pratade Olle på i-språket. Du byter ut alla vokaler till i och det låter väldigt roligt. Prova så får du se.

fullsizerender


Matematik

Vi fick lite sällskap på mattelektionen i måndags. Det var några Jupiterelever som deltog i den lektionen. Det var kul! Eftersom det var kallt i Storgården passade det bra att vara med oss i värmen. Vi tänkte kring subtraktion och addition i form av räknehändelser. VI tränade på talfamiljer. Härligt att se eleverna samarbeta. Vi har även använt oss av mattespel för att befästa våra kunskaper i addition och subtraktion.

img_0512img_0520img_0522

 

 

 

 

 

 


Grön Flagg

Inför firandet av Grön Flaggs 20 årsdag har vi målat flaggor till vimplar och flaggspel. Vi firade Grön Flagg som fyller 20 år med en gemensam samling i amfiteatern. Med vimplar och sång uppmärksammade vi vårt miljö-och hållbarhetsarbete på skolan. Representanterna i varje årskurs fick gå fram och vinka till sina skolkamrater.

img_9248 img_9247 img_0638 img_0635 bild-2

Vi har nu dragit lopp om vilka som får vara våra representanter i Neptunus och så här glada blir vi när en klasskompis får det hon önskar. Härligt att vi kan glädjas åt någon annans glädje och att vi känner att vi alla deltar på olika sätt. Ni är så fina, våra juveler i Neptunus !

img_0514


Information

Löss

Nu måste vi ta ett riktigt grepp över dessa löss. ALLA måste kolla sina barn i helgen annars får vi inte bukt på dem. Så kom igen nu och ta ert ansvar för allas trevnad!

Idrott för Neptunus grön 8.20

På torsdagar har Neptunus grön idrott direkt på morgonen, lektionen startar 8.20.  

Vi behöver hitta en struktur för var ni föräldrarna lämnar på morgonen så att ert barn hinner i tid. För att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av lektionen behöver de som kommer senare än 8.10 lämnas direkt i omklädningsrummet och då gärna ombytta och klara. Trixie går med de elever som är på plats tidigare, hon går från Mellangården 8.10 för att alla elever ska hinna byta om till kl. 8.20..

Förväntningar

Tänk på att skoldagen börjar 8.20 så ni behöver komma strax innan så vi kan komma igång 8.20. Det gäller alla dagar och oberoende av lektion.

Vecka 46

Måndag:

Tisdag: Vi går igenom läsläxan.

Onsdag: Vi delar ut veckans läxa. Rytmik

Torsdag: Idrott, glöm ej idrottskläder och handduk. Neptunus grön startar lektionen kl 8.20 ombytta och klara i idrottsalen.

Fredag: Friluftsliv

Ha en härlig vinterhelg i snön

/ Marie, Camilla, Trixie och Agneta

4 kommentarer

  • Fam Dubois säger:

    Tack för denna lite annorlunda vecka! Wilma var så glad över att komma tillbaka på fredagen.

    Ni skriver att vi måste få bukt på löss osv..vi har inte hört ett knyst om att lössen är där. Snälla informera oss så vi har en chans att kolla lite extra! Ingen gillar löss

  • Tack för en bra men rörig vecka.
    Tydliga förväntningar från er i veckobrevet vilket är bra. Har även vi missat info om lössen….

  • Tack för en kort men bra vecka! Leia tyckte det var kul att komma tillbaka till alla kompisar och all snö i torsdags!

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']