Neptunus veckobrev v. 46

Hej alla fantastiska familjer i Neptunus,

Denna vecka har ni gjort ett fantastiskt jobb hemma. Vi är helt överväldigade av det fantastiska resultat av inlämnade uppgifter och hur bra det har gått för er alla. Vi hoppas att vi kan ses på måndag igen för vanlig skola på Lemshaga. Har varit så tråkigt att inte få träffas er på en hel vecka.

Skola hem /Kunskaper

SV – Barnboksvecka

Den här veckan har vi haft bokvecka vilket gjort att vi haft fokus på författaren Martin Widmark och hans bok Galoppmysteriet. Ni har tillsammans med era barn fått lära känna Martin Widmark och Helena Wills lite bättre genom en intervju som Sigge Jansson höll en av karaktärerna i mysterieböckerna. Därefter har ni fått lyssna till bokens alla fem delar på Sveriges radio samt besvarat frågor till alla delarna utifrån våra lässtrategier.

Del 1 – Spågumman, titta på bokens framsida och försök föreställ dig vad boken kommer att handla om.
Del 2 – Konstnären, efter att du lyssnat på kapitlet eller samtidigt som du lyssnar så har du fått rita de bilder som du får inom dig när lyssnar.
Del 3 – Detektiven, hitta svåra ord eller uttryck och beskriv dessa.
Del 4 – Reportern, ställ en fråga om mysteriet till Lasse och Maja.
Del 5 – Cowboyen, Sammanfatta boken, vad handlade det om.

Nästa vecka fortsätter vi med barnboksvecka och vi kommer läsa i våra läsgrupper som vi startat upp tidigare.

MA – Subtraktion och Geometriska former

Den här veckan har ni fått avsluta subtraktionskapitlet genom kunskapsloggen som vi alltid gör i slutet av varje kapitel. Kunskapsloggen sammanfattar vad vi gått igenom under de tidigare lektionerna och även ger er elever möjlighet att göra en självskattning över er kunskap genom smilegubbarna osäker/ganska säker/säker. Ni har alla även fått testa på att göra Kluringarna längst bak i kapitlet. Vi hoppas att detta har gått bra.

Matteboken, Singma sid 58-63

Under torsdag fredag så började vi på ett nytt kapitel där vi fick möta formerna cirkel, kvadrat, rektangel och triangel. Här fick vi även titta på Tiggi testar som fick berätta för oss hur dessa former ser ut samt hur de skiljer sig åt. Tiggie och Beppe berättade om formerna samt vad hörn och sidor är samt hur många hörn och sidor de olika formerna har. Ni fick sedan hemma försöka hitta dessa fyra former och beskriva dem.

  

Matteboken, Singma sid 64-67

Engelska – My house

I Engelska fick ni titta på Pick a Colour – Home här fick ni höra hur vi kan beskriva vårt hus med olika sätt. Därefter fick ni rita upp ert hus och placera ut de olika rummen bedroom, livingroom, kitchen och bathroom.

Idrott – Rörelse är bra!

Gottis hade skickat ut uppmaning till rörelse via olika klipp, hoppas ni gjorde som Astrid och utmanade sig själv till rörelse!

Tabata (Träning i livet)  

Räkna ner (Träning i livet) 

RÖRISPAUS  

Här kan ni se Astrid som gör fantastiska stjärnhopp!

Information:

Veckans läsläxa:

Denna vecka läser ni kapitel 10 Retstickan och skattkartan s. 44-47 samt besvarar frågorna i läxboken till kapitlet.

Musikprojekt:

Alla kompisar i Neptunus har delats in i mindre grupper där de har valt ett instrument som de ska bygga av material som vi annars skulle återvinna på återvinningscentralen. De har fått i uppgift att inför nästa musiklektion (torsdag) ta med sig det material som de har valt i bygga sitt instrument av. Prata gärna med ditt barn hemma om vad som kan behövas ta med. Vi kommer påminna eleverna om detta under nästa vecka då det nu var länge sedan de gjorde deras planering.

Idrott och friluftsliv

Vi påminner lite extra om idrottskläder inför nästa vecka på onsdag. Vi vill även påminna om att på torsdag är det viktigt att alla har bra kläder efter väder. Alla behöver överdrag, mössa och vantar.

Raster

Nu börjar det bli kallare ute och även marken börjar bli allt geggigare. Det är lätt att ramla och om vi ska kunna leka obehindrat utan att tänka på att vi blir smutsiga på kläderna behöver vi även alla ha överdrag. Många har tagit med sig överdrag som är fodrade vilket är bra men ännu så kan det upplevas lite varmt prata gärna med ert barn om vilka överdrag som hen vill ha på sig under rasten. Vi förslår ett par tunna överdrag som inte är fodrade utan bara täcker kläderna så att byxorna inte blir leriga.

SchoolSoft

Vi fick igår torsdag höra att det tyvärr har sätt lite tokigt ut under veckoplaneringen på förstasidan på schoolsoft. Uppgifterna har inte varit i ordning utan huller om buller. Detta kan ni förändra genom att gå in på ”Min profil” och kryssa i Visa dagvy som standard. Detta gör att du på din startsida bara ser dagens uppgifter samt i rätt ordning. Hoppas det gör att det känns lite lättare.

Nästa vecka:

Måndag: Alla tar med sina saker tillbaks till skolan, Matteboken, Arbetsboken, Ipad med fodral samt lösenords-lapp. Bokstavspåsen presenteras av Camilla och Sara de kompisar som skulle fått presentera under förra veckan kommer få presentera nästa vecka och får då en ny bokstav att presentera då det blev så tokigt denna vecka.
Tisdag:
Onsdag: Idrott
Torsdag: Läsläxa lämnas in, vi läser tillsammans kapitel 10 Retstickan och skattkartan s.44-47.
Fredag: Läsläxan delas ut, denna vecka läser ni kapitel 11 Valles verkstad s. 48-51.

Blänkare:

14/12 Lucia
18/12 Julavslutning (mer information kommer om dagen)
21/12-11/1 Jullov för alla fritids öppet se nedan:
21-23/12 Fritids öppet
4-5/1 Fritids öppet (Den 5/1 stänger fritids kl 15.00)
6/1 Hela skolan stängd
7-8/1 Fritids öppet

Trevlig helg,

Camilla, Sara och Mattias

 

 

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.