Neptunus veckobrev v.47

Hej alla härliga Neptunusar!

Pippi, Emil och Ronja hälsar och tackar för att de fick vara med eleverna förra fredagen. Nu är Ingela, Daniel och Christina åter. 

Nu har vi börja tränat på att sjunga den jullåt vi kommer att framföra på vår julavslutning i Gustavsbergs kyrka. Vi har valt att sjunga De hjältemodiga fast vi har skrivit om texten. Eleverna har bett om att få texten till låten då de vill öva. Då vi har skrivit om texten från originallåten så lägger vi upp texten på Schoolsoft. Tro det eller ej men nu återstår endast fyra veckor innan det är dags för jullov. 

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Tt, vi har skrivit fakta text om talgoxen, vi har adderat och subtraherat, vi har även träffats i ViM-grupperna och självklart har vi hunnit med läsläxan.

 

Kunskap

Matematik

Denna vecka har vi börjat arbeta med området Addition och subtraktion 0 till 20. Vi har adderat genom att räkna vidare, subtrahera genom att räkna bakåt samt adderat genom att bilda tio. Till hjälp använde vi av oss tallinjen, talcirkel och tiobricka samt plockisar.  Här kan vi se att det är till stor hjälp om man kan tiokompisarna då man behöver tänka och räkna ut hur många en viss siffra behöver för att bilda talet 10. 

 

   

   

  

   

 

So – Vårt samhälle och Friluftsliv

I tisdags tog vi bussen till Brunn. Väl på plats började vi titta på olika trafikskyltar som vi stötte på under vår promenad till lekplatsen i Brunn.  Eleverna kände igen flera olika skyltar och de visste vad flera av dem betydde. Väl på lekplatsen fick vi dels njuta av att solen passade på och titta fram samt en rolig stund på lekplatsen. Åter på skolan tittade vi på de olika trafikskyltar vi sett och vi tog reda på vad flera av dem betydde. Därefter fick eleverna skriva och rita trafikmärkena i sina häften, Mina trafikmärken. 

 

      

    

   

   

 

Idrott och hälsa

I måndags jobbade vi med temat Vad är en familj? på idrotten. 

Så många tankar: Det måste vara en mamma och en pappa för att man ska finnas. En familj kan vara olika: mamma-pappa, mamma-mamma, pappa-pappa. Man har en mamma och en pappa men de kan vara skilda. Då kan man få en bonus mamma eller pappa. Syskon är oxå familj. Husdjuren ingår i familjen. Mor- och farföräldrar är oxå familjen. 

På lektionen delades eleverna in i fyra färger. Varje färg var en familj. Vi övade sedan på samarbete, att kompromissa, delaktighet och samhörighet. Det var två magiska lektioner vi hade.

/Gottis

 

       

       

 

Hem och skola 

Läxa: 

 • Den magiska kulan  – läsebok kap. 11  “Valles verkstad” s.48-51 samt läxboken s.13.
 • Bokstavspåsen – Denna vecka har Viola och Vera fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag. 

 

Information inför vecka v.48

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut. Vi åker till biblioteket i Gustavsberg. Ni som har lånekort får gärna ta med det denna dag. 

 

Löss i klassen

 • Vi vill uppmärksamma alla på att det är flera elever som har haft löss. Därför är det bra om alla tittar igenom håret så att ni kan påbörja en lusbehandling om detta skulle behövas.

 

Information från fritids: 

Nu är det dags att göra er anmälan inför Jullovet.

Vi önskar att ni skriver “Närvaro” i kommentarsfältet samt skriver in aktuella tider om ni är i behov av fritidsomsorg alt. att ni tar bort tider samt skriver ”Ledig” i kommentarsfältet om ni är lediga.

 • Dessa datum är fritids ÖPPET kring jul, och då önskar vi att ni fyller i en korrekt anmälan:
 • 20 December
 • 23 December (Stänger 15.00 pga dag före Julafton)
 • 2 Januari
 • 3 Januari
 • Dessa datum är fritids STÄNGT: (samt alla röda dagar och aftnar)
 • 27 December
 • 30 December
 • 7 Januari (pga. planeringsdag)

Vi vill ha din anmälan senast 24/11 för att kunna bemanna korrekt.

Behov av utökad fritidsomsorg

Under hösten har vi sett ett ökat antal barn som lämnas före fritids öppnar 7.30. Är ni i behov av utökad omsorg, mellan klockan 7.00-7.30 behöver ni inför varje läsår ansöka om detta. Här nedan finner ni blanketten för detta, den ska bifogas med ett arbetsgivarintyg som styrker ert behov. Ansökan lämnas in till expeditionen.

https://lemshaga.se/wp-content/uploads/2018/01/Fritids-Ansökan-om-utökad-omsorgstid-morgon.pdf

 

Kommande händelser:

 • 12/12 – Vi åker till Ingarö kyrka och tittar på årets julspel som de anordnar. Till denna dag vill vi att eleverna har med sig matsäck. Finns det någon/några föräldrar som vill följa med, hör av er till oss.
 • 13/12 – Lucia i amfiteatern kl.8.00.
 • 13/12 – Save the date – luciafika med klassföräldrarna (mer info kommer).
 • 19/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka kl.17.15. 

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se 

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

5 kommentarer

Kommenteringen är stängd.