Neptunus veckobrev v.48

Hej alla härliga Neptunusar!

Med den här veckan avslutar vi november och går in i december med allt vad det innebär! Veckan har bjudit på bokstaven Vv, biblioteksbesök, räkna på engelska, övat vår julsång, ha bild med Cissi, besök av Singmas skapare Josefine Beijler och massor av annat. Vi har också berättat för eleverna att vi kommer få två nya klasskompisar efter jul. Vi har pratat om hur vi på bästa sätt kan ta hand om de nya. Eleverna kom med flera kloka förslag: berätta regler, bjuda in i leken, fråga om hen vill vara med, visa barnen runt på skolgården m.m.

I veckan kom vi äntligen iväg till Gustavsbergs bibliotek! Eleverna var väldigt förväntansfulla och fick låna med sig ett par böcker var tillbaka till skolan. Det ska bli roligt att få läsa dem nästa vecka!´

 

Kunskap

Matematik

Under onsdagens mattelektion fick vi besök av Josefine Reijler som skrivit vår mattebok Singma. Hon höll en lektion som handlade om att subtrahera med 10. Det var väldigt roligt att få ta del av Josefines sätt att arbeta med matematik. Inspirerande för både elever och pedagoger. 

Vi har vi i stort sett gjort klart det sista kapitlet i Singma 1A. Vi kommer nu att ägna mycket tid av mattelektionerna som är kvar på höstterminen till att repetera och öva ännu mer på det vi känner oss osäkra på. Vi kommer också att få besök av Josefine ett par gånger till. 

 

No

Eftersom vi arbetat med bokstaven Vv i veckan så fick vi lära oss mer om vargen. Först såg vi en film om vargen som vi sammanfattade tillsammans. Eleverna fick sedan skriva egna faktatexter och rita bilder till. Vi fick bland annat lära oss att: vargens släkting är hunden, vargen äter kött och får ont i magen av att äta växter, vargen föder 5-6 valpar. Som veckans djurpyssel pärlade vi vargar i mängder!

 

Svenska

Vi har i veckan arbetat med bokstaven Vv. Denna vecka var det Viola och Vera som hade i uppdrag att ta med sig föremål som började på bokstaven Vv. De hade tagit med sig:

Ordbilderna “Ja” och “Nej” tränade vi på genom att hålla upp rätt svarslapp på de frågor som ställdes. tex “Åt du frukost imorse?” “Ja/Nej” osv. 

Under lektionen kastade vi också om bokstäverna i barnens namn och skrev dem på tavlan. Kan ni Neputnusar lista ut vilkas namn det här är?

lineaD

eglIna

rinasChit

Hem och skola 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 12  “Kladden och Sladden” s.52-55 samt läxboken s.14.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Linnea och Elsa fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag. 

 

Information inför vecka v.49

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag: Friluftsliv

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut.

 

Hälsningar från klassföräldrarna 

Neptunus klassföräldrar ordnar ett lussedisco för alla Neptunus-barn den 13 december!

Kommande händelser:

  • 12/12 – Vi åker till Ingarö kyrka och tittar på årets julspel som de anordnar. Till denna dag vill vi att eleverna har med sig matsäck. Finns det någon/några föräldrar som vill följa med, hör av er till oss.
  • 13/12 – Lucia i amfiteatern kl.8.00.
  • 13/12 – Save the date – luciafika med klassföräldrarna (mer info kommer)
  • 19/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka.

 

Lämna gärna en kommentar så att vi ser att ni läst veckobrevet!

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 xx

 

17 kommentarer

Kommenteringen är stängd.