Neptunus veckobrev v.49

Hej alla härliga Neptunusar!

Då var denna vecka gången och jag tror nog att vi börjar känna av den kommande julen som är på intågande. Nästa vecka bjuds det på både julspel i Ingarö kyrka samt Lucia  och om två veckor är det även dags för julavslutning. Ho ho ho……

Denna vecka har vi bjudits på bokstaven D, vi har haft friluftsliv, vi har träffat våra nya klasskompisar, vi har skrivit sagor, ViM och mycket mycket annat. 

 

Kunskap

Matematik

Under veckans lektioner har vi gjort klart sista kapitlet i bok 1A. Det handlade om addition och subtraktion där man arbetade med talfamlijerna. Som avslut på kapitlet fick eleverna arbeta i olika stationer. De bestod av Bilda tio, eleverna fick i par dra varsitt kort 1-10 där de skulle addera och lägga ihop genom att bilda 10. Mattespel, subtrahera genom att dra ifrån från 20. Det fanns några hinder men först till mål vann.  I den sista stationen fick de repetera genom att använda appen Nomp eller Räkna

 

 

 

Svenska

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven D. Vi har skrivit om duvan samt gjort varsin egen pappersduva. Vi har även arbetat med ordbilden den. Vi lekte leken Vem är jag? Eleverna fick använda ordet den genom att t ex säga Den är brun, Den hänger ofta i träd,  Den lever i djungeln osv. 

 

Vi försökte även att sortera meningar vars ord hade hamnat huller om buller. Vi pratade om att en mening alltid börjar med stor bokstav samt slutar med punkt. Vi hade även problem med att alla orden satt ihop. Vår uppgift blev att sära på orden.  

 

Eleverna har även skrivit och ritat egna sagor eller berättelser. Eleverna fick själva välja vilken mall och stöd de ville ha t ex i serieformat, sekvensbilder eller linjerat papper.  

 

 

 

SO – “Vårt samhälle”

Denna vecka har vi börjat skissa på våra blivande samhällen. Vi har tidigare diskuterat olika samhällsfunktioner som är viktiga att finnas till för att ett samhälle ska fungera. Vi har även diskuterat området trafik och vad som behövs i samhället för att man ska kunna gå, cykla samt åka bil. Vi ser med spänning fram emot vad eleverna i sina grupper nu kommer att skapa för olika samhällen. Som stöd ritade vi upp hur ett samhälle kunde se ut.

Inför nästa vecka vill vi att eleverna tar med sig återvunnet material som kan vara bra att ha med då de nästa vecka ska börja bygga sina samhällen t ex små kartonger, burkar, skrot m.m i mindre storlek. 

 

 

 

Friluftsliv

Denna vecka var vi åter ute på friluftsliv tillsammans med Gottis. Vi fick klä på oss ordentligt då det var några minusgrader. Denna dag fick vi även besök av våra nya klasskamrater som börjar hos oss eftet årsskiftet. Vi promenerade till scoutstugan och väl på plats lekte vi olika lekar såsom, 36-leken, Blodig potatis samt namnlekar för att ge de nya eleverna en chans att lära sig våra namn. 

 

     

   

   

 

ViM

Denna vecka hade vi vårt sista ViM för terminen. Till denna lektion hade tryggisarna planerat innehållet. De hade önskat sig att leka en namnlek samt göra något skapande tillsammans. Detta resulterade i att eleverna tillsammans målade en julgran. Varje elev fick en del av granen som de skulle färglägga. Sedan fick de uppgift att hitta sin plats i granen.  Det blev en lyckad uppgift och nu pryder granarna våra klassrum.

 

    

 

Hem och skola 

Läxa: 

  • Den magiska kulan  – läsebok kap. 13  “Skräckens näste” s.56-59 samt läxboken s.15.
  • Bokstavspåsen – Denna vecka har Bo och Nora fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag. 
  • Veckobrevet – Läsa veckobrevet tillsammans med en vuxen samt skriva en kommentar.

 

Information inför vecka v.50

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. Vi åker till Ingarö kyrka och tittar på årets julspel som de anordnar. Till denna dag vill vi att eleverna har med sig matsäck (lunch, vatten, frukt – ingen fika). Finns det någon/några föräldrar som vill följa med, hör av er till oss.

Fredag: Ny läsläxa delas ut. Lucia i amfiteatern kl.8.00. De elever som vill kommer direkt till Amfiteatern strax innan kl.8 annars är fritids öppet som vanligt innan. Eleverna sitter tillsammans med oss pedagoger. Skicka gärna med ett sittunderlag till eleverna att sitta på. 

 

Hälsningar från klassföräldrarna 

Glöm inte att svara på inbjudan till Luciadisco för klassen den 13/12. Sista dagen att svara är  9/12.

 

 

Kommande händelser:

  • 19/12 – Julavslutning i Gustavsbergs kyrka kl.17.15. Denna avslutning är obligatorisk för eleverna.
  • 8/1 – Vårterminen börjar. 

 

Vi önskar er alla en trevlig andra advent!

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

19 kommentarer

Kommenteringen är stängd.