Neptunus veckobrev v.49

Hej alla i Neptunus och glad advent!

Vilka glada och pigga barn vi har, trots blött väder och lite kallare grader. Under måndagen så fick vi veta mer om advent. Varför firar vi advent? Varför tänder vi just fyra ljus?  Advent står för väntans tid och det känns verkligen med julstämningen vi har fått i våra klassrum. Inte bara genom pynt i klassrummen och att vi börjat läsa vår bok ”Skorstensjul” och tänder ljus varje morgon, vi har även fått två inneboende! Två små nisse-dörrar möttes vi av när vi kom på måndagsmorgon!

 

Under torsdagen så dröjde det inte länge innan barnen upptäckte ett brev och massor av lappar som lämnats framför deras dörrar. I brevet stod:

Hej mina små vänner och god jul! 

Jag heter Nisse och är en liten tomte som gillar att äta pepparkakor och hitta på bus. Varje år hjälper jag Jultomten att dela ut paket på Julafton men fram till dess har jag bestämt mig för att flytta in till er. Min bästa kompis har även flyttat in hos era kompisar i klassrummet bredvid. Tänk er det, att bo precis bredvid sin bästis, vi har så kul tillsammans! 

När ni läser detta så ligger jag kanske och sover. Jag hittade ett litet mysigt krypin och jag har lånat några av era strumpor att sova på. De är mjuka och luktar precis som hemma. Jultomten har berättat för mig att ni har varit väldigt snälla i år och han tror att vi kommer att trivas här. Jag kommer att skriva ett brev till er ibland så håll utkik, det kan dyka upp när ni minst anar det! 

Vet ni, att jag älskar uppåtpuffar, de gör mig varm i heeeela kroppen! Jag har ett uppdrag till er, utanför min dörr har jag lämnat massa lappar. Jag vill att ni skriver den finaste uppåtpuff ni kan komma på. Något som skulle få dig riktigt glad och så där varm i hjärtat. Sedan kan ni rita något juligt och fint runt omkring. Lägg dom sedan utanför min dörr.

Med strumpliga hälsningar, Nisse

Med iver skapade barnen lappar med fina uppåtpuffar utsmyckade med julmotiv som vi la framför dörren. Nästa morgon var lapparna borta…

Vi väntar såklart med spänning på om vi får fler brev nästa vecka!

Svenska

D var veckans bokstav och Vera och Albin tog med sig sina ord i veckans bokstavspåse. Vi fick lära oss skriva meningar med ord som deg, diamant, drönare, drake och dammvippa. 

Vi märker att det händer väldigt mycket med barnens läs och skrivutveckling nu! Bra kämpat hemma med läsläxan. Vi kan inte nog poängtera hur viktigt er läsning med ert barn är! Vi läser en stund varje dag här på skolan i våra läsgrupper, övar på bokstävernas namn och ljud, att ljuda ihop ord och meningar. Vi vill verkligen uppmuntra er att inte glömma bort att läsa lite helst varje dag med ert barn under jullovet som kommer! Hitta någon mysig/spännande/rolig bok som just ditt barn tycker verkar intressant och med lagom med textmängd. Gör det till en mysig stund där ni får göra något tillsammans i lugn och ro.

Nästa veckas läsläxa är kap 13,  ”Skräckens näste” och den nya ordbilden är ordet ”är”. Bokstavspåsen presenteras nästa vecka av Gabriel och Molly.

Matematik

I matematiken har vi arbetat med addition med talen 1-20. Vi har lärt oss strategier som att räkna vidare från det största talet. Men även genom att bilda tio när man lägger ihop två olika ental. Samt att addera ental när det är tal som är större än tio.

 

Engelska

Under fredagens engelskalektion övade vi på att uttrycka vad jag gillar/ inte gillar. I like/ I don´t like. Vi lekte leken fruktsallad. När man tyckte att ett påstående stämde in på en själv, fick man byta plats, annars satt man kvar. Sedan skrev barnen meningar i sina engelskaböcker.

.

 

Övrig info

Det är kyligare nu och barnen har ofta blöta strumpor och byxor när de kommer från rasten. Vi påminner om extra kläder men kan även tipsa om att ett par inneskor inte är helt fel nu. Så ta gärna med ett par att ha på hyllan.

Under onsdagens idrottslektioner kommer vi att ha friluftsliv ute. Barnen ska ha med sig varm dryck och kläder efter väder!

torsdag blir det den gröna gruppens tur att börja skapa sina instrument. Så ta gärna med er saker som ni tror kan vara användbara för detta i början av nästa vecka!

Blänkare:

OBS! Senast 6/12: Glöm inte att anmäla närvaro eller ledig samt tiderschool soft inför julledigheten.

14/12 Lucia
18/12 Julavslutning (mer information kommer om dagen)
21/12-11/1 Jullov för alla fritids öppet se nedan:
21-23/12 Fritids öppet
4-5/1 Fritids öppet (Den 5/1 stänger fritids kl 15.00)
6/1 Hela skolan stängd
7-8/1 Fritids öppet

Nästa vecka:

Måndag: Bokstavspåsen presenteras av Gabriel och Molly .
Tisdag: Sovmorgon/fritids.
Onsdag: Friluftsliv istället för idrott, ta med varm dryck!
Torsdag:Läsläxan lämnas in, bild röd grupp. musik grön grupp.
Fredag: Läxan delas ut.

Trevlig helg!

Sara, Camilla och Mattias

2 kommentarer

  • Tack för den här veckan, härligt att Camilla är tillbaka, du var saknad i början av veckan. /Ann-Sofie

Kommenteringen är stängd.