Neptunus veckobrev v 5

Hej Alla Neptunusfamljer!

Tack för att vi får ha varandra!

100 dagar i Neptunus
Det var med stor glädje och ödmjukhet som vi firade hundra dagar i Neptunus. Klassrummet var pyntat med ballonger och girlanger. Redan i hallen kunde man känna av att det var fest på gång!

 

Vi började dagen med att tänka tillbaka på allt som vi har varit med om och allt som vi hittills har lärt oss. Vi samlade allt på tavlan och sedan fick eleverna välja vad de ville skriva i ett litet hjärta.
“Vi lär oss saker tillsammans. Subtraktion, Addition, Friluftsliv, kompisar, vi har lärt oss läsa, vi kan gå på led, trafik, måla, engelska, tomtar, drakar…” Flera elever frågade “Får man skriva fröknarnas namn”? Vi känner oss så tacksamma och glada över att få arbeta med våra fina neptunusar!

  

Vi arbetade med matte, gjorde spel och lekar kopplade till talet 100. Hur många gånger kan man hoppa under 100 sekunder?
Till sist hade vi disco och mumsade på mango-igelkottar som fröknarna bjöd på. En härlig avslutning på en festlig dag!

  
 

Matematik
Under veckan avslutade vi kapitlet om Addition och Subtraktion från 0-20. Nästa vecka kommer vi att fokusera på att träna på klockan.
Vi kommer att tillverka egna klockor, sjunga sånger, spela spel och träna på egen hand i våra matteböcker. I första hand ska eleverna klara av hel- och halvtimme. Fortsätt gärna att träna hemma och utmana era barn att själva få ta lite mer ansvar för tiden.

 

Tid och rymden
Den här veckan har vi pratat om hur veckodagarna fick sina namn.
De har fått sina namn från den nordiska mytologin. Visste ni t ex att det var den modige guden Tyr som gav sitt namn till vår tisdag? Det var när han skulle binda den fruktansvärda Fenrisulven som han förlorade sin hand i ulvens gap…

    

Vi har även tittat på några filmer om hur man tror att allt började; en film om skapelsen enligt den nordiska mytologin och en film om ” den stora smällen” (Big bang). Finns det några likheter och skillnader? Vi kommer även att läsa fler berättelser om hur olika människor tror/ har trott att tiden började.

 

Bokstavspåsen
Den här veckan visade Oscar och  Tindra saker på U, Nästa vecka är det Jessie och Nora som ansvarar för bokstavspåsen.
Tack för att ni hjälper era barn med denna viktiga uppgift!

Engelska

Under engelsklektionerna i röda och gröna gruppen har vi tittat på ett program på ur.se The Flying Flea. Eleverna fick göra varsin “loppa” för att träna på att både prata och skriva på engelska. Say a number, pick a colour…

 

  

 

Skola och hem
Tyvärr har vi inte lyckats bli av med lössen på Mellangården. De kommer tillbaka i olika omgångar. Det är mycket viktigt att vi alla tar tillfället i akt att söka igenom håret på hela familjen nu i helgen!
Stora avlusningshelgen den 2-4 februari.

  

Utvecklingssamtal
Vi har nu lagt ut våra samtalstider, så glöm inte att boka om ni inte redan har gjort det. Det är två samtalsdagar: eftermiddagen den 5/2 och hela dagen den 7/2. Det är viktigt att ni inför detta samtal fyller i ett frågeformulär tillsammans med ert barn, senast två dagar innan bokat samtal. Hur ni kommer till detta frågeformulär, se info nedan:
När du är inloggad i Schoolsoft.
1. Klicka på ”Inför utvecklingssamtal” under kategorin ”Elevdokument” i vänsterspalten.
2. Klicka på symbolen som ser ut som ett dokument längst ut till höger under ”Elev” i raden ”Neptunus-SSA inför utvecklingssamtal VT-18”
3. Klicka på symbolen som ser ut som ett dokument under ”V” i elevlistan, då ser du frågeformuläret som vårdnadshavare förväntas fylla i.
Neptunus samtal är på Mellangårdens övre plan. Välkomna!


Information från fritids
Du har väl varit inne och anmält ditt barns behov av omsorg på fritids under utvecklingssamtalsdagen 7/2! Informationen finns i veckobrevet v.4

Sportlov 2018
Snart är det Sportlov!
För att kunna planera vår verksamhet vill vi veta vilket behov ni har av fritids under lovet.
Fyll i formuläret i länken nedan och tryck på spara.
Vi har ett sista anmälningsdatum 12/2.
Fritids har öppet kl. 7.30-17.00
Mvh pedagogerna i Mellangården

https://goo.gl/forms/9zfz59TrPyMkHFSA3


Allaktivitetsdagen 13 februari

Den 13/2 är det allaktivitetsdag på Lemshaga. Mellangårdens pedagoger har satt ihop olika aktiviteter som du kan välja under denna dag. Du väljer själv vad du är intresserad av att hitta på denna dag utifrån de aktiviter som erbjuds, se alla aktiviter i bilagan nedan. Du hittar även en länk som du senast måndag 5/2 ska gått in på för att gjort dina val. Du har ett förstahands val och ett andrahands val.

Allaktivitetsdagen 13 februari 2018 val av aktiviteter

Anmälan för aktivitet senast 5/2

 

Naturhistoriska museet och Cosmonova
Vi har nu bokat den 13 mars. Vi börjar med att se filmen “A Beautiful Planet”. Sedan äter vi vår matsäck. Därefter går vi runt i små grupper och utforskar olika saker på museet. Du som vill följa med kan anmäla det till Cissi och Sara. Som vanligt gäller först till kvarn 🙂

 

Nästa vecka

måndag: Bokstavslandet och klockarbete
tisdag OBS! Läxförhör. Ny läxa delas ut: kap 17 Häxan i hemska huset
onsdag: Utvecklingssamtalsdag (ingen vanlig skoldag)/ fritids för dem som har anmält det
torsdag: Idrott för båda grupperna
fredag: Dans för gröna gruppen. Engelska för röda. Friluftsliv.

 

Trevlig helg!

M v h Cissi, Sara, Nick och Vincent

5 kommentarer

  • Thomas Nordström, Lukas och Hugos pappa säger:

    Hej Cissi och Sara!
    Kan tyvärr inte följa med den 13 mars då jag redan har flertalet möten inbokade den dagen. Tänkte jag ska återkoppla eftersom jag nämnde mitt intresse på föräldramötet av att följa med. //Thomas, Lukas pappa

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']