Neptunus veckobrev v.5

Hej alla glada Neptunusar!

 

Tack för ännu en lärorik och rolig vecka! Nu har vi snart haft utvecklingssamtal med alla familjer. Hoppas att ni alla fick en lika trevlig stund som vi där elevernas utveckling stod i fokus. Eleverna var mäkta stolta över att få visa sin presentation för er föräldrar. Några hade varit lite pirriga innan men vi upplevde att de var mycket nöjda när de var klara. 

Denna vecka har utvecklingssamtalen varit i fokus men utöver det har vi hunnit med  att arbeta med bokstaven u. Vi har även börjat på ett nytt kapitel i matteboken. Dessutom har vi fortsatt att läsa för att klara av vår läsutmaning.

 

Kunskaper

Svenska

I Den magiska kulan har vi denna vecka arbetat med bokstaven U. I arbetsboken har vi genom olika metoder arbetat med bokstaven. Dels har eleverna fått ringa in ord där de hör bokstaven u. De har även fått läst en kort text där de skulle ringa in alla u samt utföra vad som stod i texten. Som avslut fick eleverna öva på sin läsförståelse där de fick svara på frågor om texten. De skulle svara med fullständiga meningar där de skulle tänka på stor bokstav och punkt. Vi har dessutom övat på att forma bokstäverna samt hålla oss på linjen genom veckans ord. 

Vi har fortsatt att läsa ännu fler böcker i vår läsutmaning. Vi märker att eleverna har blivit väldigt motiverade att läsa böcker där resultatet blir en fjäril på väggen. Under fredagens klassråd fick eleverna komma med förslag på vad för aktiviteter pyjamaspartyt ska innehålla. Men som sagt först ska de klara av utmaningen dvs tillsammans läsa 300 böcker.   

 

 

 

 

Matematik

Denna vecka har vi arbetat med kapitel 2, Addition och subtraktion 0-40.  I våra samlingar har eleverna fått träna i att förklara och resonera med och för varandra kring begreppen addition och subtraktion samt hur de har resonerat kring valda strategier och räknesätt de använt för att beräkna och hitta lösningar på givet problem. Denna vecka har de fått fundera kring hur de kan addera ental och tiotal. 

Målen vi har arbetat med denna vecka är: 

 • Att kunna addera ett ensiffrigt tal till ett tvåsiffrigt tal. 
 • Att kunna addera ett jämnt tiotal till ett tvåsiffrigt tal.

 

    

   

 

 

No

På veckans no-lektion har vi påbörjat vårt nya tema vatten. Eleverna har tidigare arbetat med vatten i Pluto och vi fortsätter där de slutade. För att titta på vilka förkunskaper de hade kring vatten fick de brainstorma genom rutinen “Mötas på mitten” . Eleverna fick under 5 minuter skriva ner saker de kom att tänka på när de hörde ordet vatten. Därefter fick varje elev presenter vad de skrivit . Efter det skulle de mötas på mitten genom att skriva ner gemensamma tankar i mitten på pappret. Detta var första gången eleverna fick prova på denna rutin men troligtvis inte sista. 

 

 

 

 

Friluftsliv

Dennas veckas friluftsliv fortsatte i vintern och vattnets tecken. Eleverna blev indelade i tre grupper. Där fick de prova på tre aktiviteter. Den första aktiviteten var en tipspromenad som handlade om vintern och djur. I den andra aktiviteten fick eleverna leka “Frys-kull”. I den sista aktiviteten fick eleverna känna på temperaturen i vattnet dels genom att doppa handen för att uppskatta temperaturen sedan genom att använda en termometer. 

 

   

 

  

 

Elevernas ansvar och inflytande

Mellangårdens allaktivitetsdag fredagen 21/2

Nu är det dags att göra sitt val inför vår allaktivitetsdag på Mellangården. Fredagen den 21/2 kommer vi att erbjuda fyra aktiviteter. Eleverna kommer att få göra ett först- och andrahandsval och det är viktigt att ni hjälper ert barn att förstå att det kan vara så att man får sitt andrahandsval då det kan bli så att många vill göra en specifik aktivitetet. I vår presentation kan du läsa mer om vad som erbjuds och vad som behövs tas med i respektive aktivitet. Valet gör du via länken som finns med i presentationen.  Mellangårdens allaktivitetsdag 21 februari 

De aktiviteter som erbjuds är:

 • Sagovandring runt Lemshaga 
 • Pyssel och bak 
 • Wild kids 
 • Skridskor på Ekvallen

 

Läxa: 

 • Den magiska kulan  – läsebok kap. 17  “Häxan i hemska huset” s.73-76 samt läxboken s.19.
 • Bokstavspåsen – Denna vecka har Matheus och Melker fått i uppgift att hitta föremål på nästa veckas bokstav. Spännande att se vad de hittar på! Påsen ska tillbaka till skolan på måndag.

 

Information inför vecka v.6

Måndag: Idrott – eleverna behöver ha med sig ombyte och handduk. 

Tisdag

Onsdag

Torsdag: Läsläxa tillbaka. 

Fredag: Ny läsläxa delas ut. 

 

Kommande händelser:

 • 12/2 Föräldramöte – Varmt välkomna till Neptunus föräldramöte kl.17.30-19. 
 • 21/2 – Allaktivitetsdag. Gör ditt val senast den 9/2!
 • V.9 Sportlov

 

Vi önskar er alla en trevlig helg!

 

Ingela, Daniel och Christina

 

ingela.eriksson@lemshaga.se

daniel.ekmark@lemshaga.se

christina.langstedt@lemshaga.se

 

Klasstelefon: 08-586 313 01

Fritids: 08-586 313 27

 

11 kommentarer

Kommenteringen är stängd.