Neptunus veckobrev v.5

Hej alla i Neptunus!

Tack för ännu en härlig vecka!

Friluftsliv

Vi hade en härlig förmiddag då vi åkte pulka i vår backe samt experimenterade med såpbubblor i minusgrader. Vi ställde oss frågan, vad händer med såpbubblor när man blåser i minusgrader? Vi testade och kom fram till att vissa bubblor faktiskt fick en stelare yta. Vi fångade någon bubbla som lyckades vara kvar på marken utan att spricka. Men det var roligt att se att bubblorna ”frysa” i luften, även om de spräcktes när de nådde marken.
Vi är så preveilgerage att få ha denna fantastiska miljö runt omkring oss, och den bjuder in till alla sorters lekar och aktiviteter.

Idrott

Förra veckan introducerade Gottis utmaningen från generation Pepp. Det grundar sig i att barn i Sverige rör sig alldeles för lite, och det vill vi såklart vara med och påverka! Nedan hittar ni filmer från en tjej som skapat dansteg för att inspirera till mer rörelse. Vi kommer fortsätta att lära oss dansen och anta oss utmaningen att försöka röra oss mer under dagen. Målet är att gå 10 000 steg om dagen. Kanske ni kan anta utmaningen hemma?
Titta gärna med ert barn och dansa tillsammans!
En projekt att få våra barn att röra sig mer- vi har antagit utmaningen:)

Svenska

Veckans bokstav var U och vi fick lära oss skriva ord som ”underställ”, ”ullsockor” och  ”underlägg”. Vi har övat att bygga ord och meningar med orden.
Vi har även gjort bedömningsstöd i skrivutvecklingen. Barnen fick en bild som vi samtalade kring. Vad ser vi på bilen? Vilka händelser kan utspela sig? Kan man skriva en saga om bilden? Hur skulle den i sånt fall gå?
Vi samtalade om sagans struktur och repeterade våra ”sagoprickar”. De är till stöd för att få den röda tråden i dagen, att sagan ska ha en början, handling och slut som hör ihop.

Läxa:

Veckans kapitel är: Kapitel 17 med tillhörande uppgifter i läxboken.

NO/SO- En resa bakåt i tiden

En hälsning från Cissi, nu är dinosaurierna färdigbrända!

Nu är dinosaurierna snart färdigbrända.
Vi har även arbetat vidare med vår dinosaurie-serie som vi hoppas blir klara med nästa vecka.

Matematik

Just nu arbetar vi med talen upp till 40. Vad är ett tiotal och ental? Hur ser talet 34 ut?
Vi har övat genom att experimentera med konkret material.

Blänkare

14/2 Alla hjärtans dag

16/2 Utvecklingssamtal mellan 8-9.30 för de som bokat in sig.

17/2 Utvecklingssamtals dag för de dom bokat in sig. Vid behov är fritids och klubben öppen för de elever som anmält sig. Fritids kommer snart gå ut med information på school soft. Viktigt att meddela närvaro för denna dag om man behöver omsorg. Samtalen kommer att ske digitalt via meet som vid förra utvecklingssamtalet.

v. 9 Sportlov

Utvecklingssamtal VT, vecka 7:

Påminner att boka tid för utvecklingssamtal på schoolsoft. Inför samtalen ska även inför utvecklingssamtal fyllas i senast 2 arbetsdagar innan ert bokade samtal.  Dokumentet hittar du hittar på school soft under elevdokument.

Nästa vecka:

Måndag: Bokstavspåsen presenteras.
Tisdag: Sovmorgon/fritids.
Onsdag: Idrott för båda grupperna
Torsdag:Läsläxan lämnas in.
Fredag: Läxan delas ut.

 

2 kommentarer

Kommenteringen är stängd.