Neptunus veckobrev v.50

Hej alla fantastiska elever och föräldrar i Neptunus,

Nu har vi bara en vecka kvar på detta läsår. Har varit så roligt att få lära känna er alla under denna termin och ser verkligen fram emot nästa termin och självklart kommande år.

Under veckan har många elever i Neptunus varit hemma sjuka vi hoppas att alla ska bli friska och ber alla uppmärksamma hur ert barn mår på morgonen. Samt fortsätter följa Folkhälsomyndigheternas riktlinjer så att vi alla får fira jul med våra närmaste. Bara några få dagar kvar nu.

Kunskaper

Sv – Bokstavspåsen

Denna vecka fick vi höra Mollie och Gabriel berätta om vilka ord de kunde hitta hemma på bokstaven Ää.

Mollie gav oss ledtrådar som den är rund, röd och man kan äta den. Barnen gissade såklart på äpple som var rätt. Hon fortsatte sedan ge oss ledtrådar till orden äggskärare, ärta, ängel och ättika. Gabriel gav oss orden ärm, ädelost, älva, äpple och ägg. Vi skrev sedan meningar med hjälp av våra ord.

Nästa vecka är det Elias och Emilia som presenterar veckans bokstav.

Friluftsliv – Korvgrillning

Tänk vad härligt att få grilla sin egen korv, njuta av ett äpple med socker och kanel med smak av äppelpaj. Samt dricka något varmt en lite kylig dag med en fantastisk utsikt över Lemshaga. Det var vår onsdag, en dag där eleverna njöt av livet i skogen. Tänk vad gott allt smakade många var osäkra i början till att grilla äpple men efter att de vågat smaka så sa många att det var jättegott och kunde inte sluta äta.

Självklart var det våra Nissar som hade varit i farten igen och planerat att vi skulle få lite efterrätt denna dag. Onsdagens brev blev vårt tredje brev där vi fick 45 stycken äpplen att dela i fjärdedelar.

Därefter begav vi oss ut i skogen, på med överdragen och ryggsäcken på ryggen.

Självklart hade även Tomtemor Gottis varit ute i skogen och lagt ut mängder av kort med ett julmotiv och en bokstav på. Allt för att vi skulle kunna lösa det hemliga ordet när vi samlat alla de olika motiven.

Kommer ni ihåg det hemliga ordet?

Vi avslutade sedan dagen med lite film och pepparkaka som självklart var det hemliga ordet.

Skola hem:

Storstädning under jul och nyår:

Vi ber er alla att ta hem allt från hyllan under fredagen den 18/12 då städbolaget under julledigheten kommer att göra en större städning. Så förbered er gärna med att ta med en väska under fredagen för att ta med allt hem.

Skriv namn på alla era saker:

För att vi ska kunna hjälpa era barn att hålla koll på sina kläder så behöver vi att ni föräldrar skriver namn på alla era saker som ni tar med till skolan. Gärna med för och efternamn samt klass om det finns plats. Detta för att alla pedagoger lätt ska kunna hitta till rätt hall samt rätt hyllplats. Försök även hjälpa ditt barn med att inte ha för mycket på hyllan. Du vet ju vad hen tar hit så se även till att alla tröjor kommer hem. Ju mindre sker som finns i hallen desto bättre kan städarna städa våra hallar. Tack för er hjälp.

Läxa:

Denna vecka läser ni kapitel 14, Hur kunde du? s. 61-64 i läseboken med tillhörande uppgifter i läxboken. Viktigt att läsa lite varje dag. Läsa kapitlet minst 3 gånger under veckan högt för en vuxen, syskon eller en kompis. De andra dagarna är det bra att läsa en annan bok eller att fortsätta öva på läxan.

Under fredagen innan jullovet kommer ett läsbingo att delas ut till alla duktiga läsare. Viktigt att fortsätta läsa lite varje dag under jullovet så att vi bibehåller de fantastiska framsteg vi har upplevt under de senaste veckorna då vi har läst i våra läsgrupper samt all läsning ni gör i hemmen.

Läs gärna ”Därför är läsning viktigt för ditt barn”

Nästa vecka:

Måndag: Bokstavspåsen presenteras av Elias och Emilia. Vi uppmärksammar Lucia i klassrummet 8.20-9.20.
Tisdag:
Onsdag: Idrottskläder och en liten tomteluva om man vill behövs för dagens idrottslektion. Idag har vi gemensam julgympa i idrottsalen.
Torsdag: Läxmappen (läsebok och läxbok) lämnas in och förhörs. Friluftslivet handlar om vintern och kommer idag vara både inne och ute på gården. Lemshagas Julbord dukas upp under lunchen.
Fredag: Vi har julavslutning i klassrummet med julpyssel och mys efter lunch.

Blänkare:

21/12-11/1 Jullov för alla fritids öppet se nedan:
21-23/12 Fritids öppet
4-5/1 Fritids öppet (Den 5/1 stänger fritids kl 15.00)
6/1 Hela skolan stängd
7-8/1 Fritids öppet

Trevlig helg,

Camilla, Sara och Mattias

 

4 kommentarer

Kommenteringen är stängd.