Neptunus veckobrev v.50

Hej alla glada barn och vuxna i Neptunus!

Det börjar närma sig jul och vi vill tacka för ett fantastiskt adventsfika i måndags! Vi är så glada för er föräldrar som är så engagerade och positiva till era barns utveckling och lärande. Stående ovationer till allas fina juldikter som både lästes upp eller som kunde läsas på väggarna i våra klassrum! Tror ni håller med om hur stolta vi är över dessa guldklimpar till ungar vi har!

Vi fick se på ett underbart luciatåg i onsdags och ett annat tecken på att julen närmar sig är också alla tomtar som verkar dyka upp i våra klassrum…

Skola och hem

Vi uppmanar er att följa helgens “snällkaleder”- uppdrag! Dessa två kan ni tänka en sväng extra kring denna helg…

“Vinka till någon och le” samt “Ring en släkting”.

Matematik

Vi har fortsatt vårt arbete kring geometriska former och skapat kvadrater, rektanglar, romber, cirklar osv.. som vi “pyntat” och hängt upp i klassrummen. Vi hoppas att denna gestaltning av former skall förstärka barnens kunskaper men även försköna ert hem till julen!

Vi har börjat med ett bedömningsstöd för alla elever i matematik. Syftet är att stödja och strukturera vår kontinuerliga bedömning av elevernas kunskapsutveckling och ger även underlag för att ert barn ska kunna följa sitt eget lärande. Vi kommer även att göra en bedömning i början av nästa termin och därefter kan vi presentera hur just ert barn ligger i sin utveckling på vårens utvecklingssamtal som sker i början på nästa år.

Biblioteket

Vi har varit på besök på biblioteket igen och vi måste ge era barn beröm för hur väl de sköter sig i trafiken och förhåller sig till reglerna i bibliotekssalen. Läslusten spirar och det är en fröjd att se hur barnen längtar efter att få låna nya böcker! Vi ser dock att böckerna ibland råkar komma hem, istället för att vara kvar här i skolan. Är det så att man har en biblioteksbok eller flera hemma så får man gärna ta hit dom så fort som möjligt.

Skridskodag

Vi hade en underbar fredag tillsammans på isen! Det är så roligt att se hur barnen hjälper varandra och några som aldrig prövat åka skridskor förut, kunde åka själva efter en stunds övning, otroligt! Trots en dyster väderprognos så klarade vi oss undan med bara lite duggregn och ibland lyste även solen igenom.

 

 

 

Sjukdom

Vi vill påminna om våra riktlinjer kring magsjuka och feber. För att förhindra smitta måste alla insjuknade elever vara hemma 48 h efter sista kräkningen och vara hemma 24 timmar efter att ha blivit feberfri. Allt för att vi alla får en frisk och fin jul!

Viktiga datum:

19/12 ska vi åka och titta på julspel i Ingarö kyrka. Samlingen börjar kl 9.00. De föräldrar som vill får gärna lämna sina barn där. OBS! Mycket viktigt att ni meddelar oss innan. Vi kommer med en buss som är där kl 9.00.

21/12 är det Julavslutning i Gustavsbergs kyrka kl 17:15. Det är ni föräldrar som ansvara för att era barn kommer dit och hem. Klassen sitter tillsammans i kyrkan och kommer medverka med en sång. (Hemligt vilken det blir…)

 

Nästa vecka        
måndag: Enligt schema
tisdag: Julspel- Ingarö kyrka. Vi samlas som vanligt 8:20 i våra klassrum om man inte anmäler att man kommer direkt till kyrkan.
onsdag: Det serveras jullunch till barnen
torsdag: Idrott för båda grupperna. Julavslutning i Gustavsbergs kyrka kl 17:15-18:00
fredag: Stängt

Hoppas ni får en underbar tredje advent! 
/ Sara, Cissi, Nick och Vincent

7 kommentarer

  • Vi har läst Bianca och jag. Vill passa på och tacka ER pedagoger som lyssnar till och ser både barn och vuxna i Neptunus. Stort tack för en fantastisk första termin i skolan.

  • Karin Anders Matilda säger:

    Tack säger vi med för en mycket bra termin!
    Lucia firandet i veckan blev magisk med lucian till häst, havsörnen som svepte förbi och extra fin sång i år!
    God Julhelg hälsar vi t alla!

Kommenteringen är stängd.

[stc-subscribe category_in='Lemshaga']