Neptunus veckobrev v.51

Hej alla fina barn och föräldrar i Neptunus och GOD JUL!!

Tänk att vi har gått en hel termin med varandra! Vad roligt det har varit att få lära känna er och så mycket vi lärt oss av och med varandra.  Vi ser fram emot en ny termin efter jul och nyår!

Svenska

Veckans bokstav var K. Emilia och Elias visade upp sina saker i bokstavspåsen. Vi skrev meningar med bland annat orden katt, kort, kung, klocka, kalender, kruka och kalender. Under jullovet tar vi paus med både bokstavspåsen och läsläxan. Men glöm inte att läsa massor nu under jul!

Lucia

Vi firade lucia med att se på en härlig film från de olika körerna vi har på Lemshaga. Köket bjöd på goda lussebullar som vi smaskade på medans. Vi såg även en film från Eva Funck som berättade om traditionen lucia och hur denna tradition kommit till. Vi pysslade även vårt egna luciatåg.

Idrott med jultema

Veckans idrottstimmar slogs ihop och vi var båda grupperna tillsammans. Vi lekte olika lekar med temat JUL. Barnen tyckte det var väldigt roligt att få vara tillsammans och energin och glädjen var på topp! Sedan avslutade vi att varva ner med filmen ”Trolltyg i tomteskogen”.

  

Friluftsliv

Hälsning från Gottis
Det har varit en speciell höst med lite olika lösningar för att få till en corona anpassad undervisning. Men vi har gjort roliga, kreativa och spännande lösningar.
Jag önskar nu er alla en magisk annorlunda jul med mycket kärlek, samvaro och roliga aktiviteter.
Som avslutning på friluftslivet var vi inne och gjorde ett experiment som vi hade fått i ett stort paket på morgonen av vår nisse! Så här stod det i brevet:

Hej mina tokiga och busiga vänner!

Vet ni va?! Idag är det min födelsedag, jag fyller 763 år! Det ni!

Det tycker jag ska firas! 

Därför har jag varit upp och fixat en present till er och till mig kan man säga. 

Jag älskar nämligen att se på när träden glimmar fulla med frost. Men just nu gör de inte det!  Därför hittade jag ett litet roligt experiment i människovärlden som jag tänkt att ni ska få göra. Titta i paketet och läs instruktionen jag hoppas det går bra!

Om ni lyckas med att göra alla fantastiska träd så kanske jag har en liten överraskning till er imorgon. 

Tack även ni som lämnat brev och små saker, är så roligt att hitta när jag vaknar.

Tusen tomtetack i förväg!

Det vi skulle skapa var kristallgranar! Barnen var väldigt tålmodiga och noggranna och jag tror alla blev förvånade över hur man kunde skapa fina vita kristaller på piprensarna som sen blev fina träd. Vi gjorde även en aktivitet på YouTube, en u-form av ett tv spel där rörelse stod i centrum. Det var väldigt uppskattat av barnen! Sen såg vi en lite stund på Astrid Lindgrens Jul.
Vi ses 2021 med nu glad energi. Bamsekram från en glad Grinch/ Gottis.
Musik
Nu har även den gröna gruppen fått skapa sina egna instrument. Så mycket fantasi och kreativitet som finns hos barnen!

Julbord

I torsdags blev vi bjudna på ett Corona-anpassad jullunch. Vi fick bland annat smaka på, sill, lax, potatis, korv, köttbullar och julmust. Till mellis serverades det risgrynsgröt och lussebulle. Stort tack till köket!

Julavslutningsdagen

Under fredagen läste vi klart vår bok ”Skorstensbarn” och övade på matematik genom ett litet ”Julmatte” häfte. Efter lunchen såg vi på Jills avslutningstal och fikade med pepparkakor och saft. Precis som på halloween öppnade vi upp mellan våra klassrum och båda grupperna fick pyssla och lyssna till julmusik. Vi hade tre olika pyssel att välja mellan. Pärlplatta med julmotiv, vika julstjärnor och måla julmandalas. Tomten hade också lämnat ett avskedsbrev där de små nissarna tackade för att de fått bo hos oss och önskade en riktig god jul!

GOD JUL FINASTE UNGARNA I VÄRLDEN!

Åh vad mysigt vi har haft det när jag fått bo med er! Synd bara att vi nissar sover på dagarna och är uppe på nätterna. Jag hade ju gärna velat ge er alla en stor nissekram! Men tack för, fina kort och äpplen ni lämnat utanför mig dörr. Vi har känt oss så väldigt varmt omhändertagna. Det ska jag hälsa tomten! 

Det sista jag skulle vilja att ni gör innan ni går på jullov är att ge din kompis en hemlig present en liten överraskning. Vid min dörr hittar du papper med paket med alla era namn. Ta ett paketkort och se vem det är till, färglägg det så fint du bara kan och inuti paketet så skriver du vad du skulle vilja ge din kompis. Kanske är det en uppgåtpuff eller något du vet att hen önskar sig. När ni alla är klara så ger ni över era paket när ni samlas så fint på mattan. 

Ser fram emot att höra alla era presenter!

Ta hand om er så kanske vi ses nästa år igen! 

Kram från oss Nissar

 

Som en liten julgåva från oss pedagoger fick barnen en liten påse med ett julkort med en hälsning från oss, en liten polkagris, ett bokmärke och ett läsbingo som ska hjälpa på traven att få till mycket läsning under julledigheterna!

Övrig info

Kapprumsstädning

Under jullovet städas det lite extra på skolan bl.a i kapprummen.Vi vill därför att ni tar hem alla ytterkläder från ert barns kapprymshylla.

Innan ni går på julledighet vill vi även att ni passar på att leta reda på kvarglömda kläder. Klädkorgarna kommer att stå ute vid hämtning under sista veckan. Kvarglömda kläder tar vaktmästaren sedan hand om. Dessa kläder stoppas i säckarna som finns kvar på skolan en kort period efter jul. Efter det lämnas de på återvinningen till bättre behövande.

Info om matsalen
Nästa termin kommer det att ske en förändring kring vår matsal. Tältet kommer att tas bort och elevernas mattider kommer att ändras ca 5-10 minuter. Det är för att möjliggöra att alla elever ska kunna äta i matsalen utan trängsel så vi kan fortsätta att förhålla oss till de direktiv som är kring Covid 19.

 

Vecka 52

Måndag: Fritids öppet  (för de som anmält närvaro).
Tisdag:  Fritids öppet  (för de som anmält närvaro).
Onsdag: Fritids stänger 15.00 (dag före helgdag).
Torsdag: Stängt (Julafton).
Fredag: Jullov (24/12-2020 – 3/1-2021).

 

Vecka 1 2021

Måndag: Fritids öppet (för de som anmält närvaro).
Tisdag:  Fritids stänger 15.00 (dag före röd dag).
Onsdag: Stängt (röd dag).
Torsdag: Fritids öppet  (för de som anmält närvaro).
Fredag: Fritids öppet  (för de som anmält närvaro).

 

Vecka 2 2021

Måndag: Skolstart! 8.20.
Tisdag: 
Onsdag: Planeringsdag 15.00-19.00. Fritids stänger 15.00.
Torsdag:
Fredag:

 

Tack för den fina presenten till oss pedagoger!

 

Vi önskar er alla en GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

/ Sara, Camilla och mattias

En kommentar

Kommenteringen är stängd.